12. 8. 2019

BEST OF || Červenec 19

Abych byla úplně upřímná, červenec byl pro mě prvním měsícem za tenhle rok, kdy jsem opravdu žila. Po několika letech jsem byla na fesťáku, potom rovnou na koncertě jednoho z nejoblíbenějších  a nejznámějších interpretů dnešní doby a nebo konečně našla ten svůj vysněnej part-time job.


CITÁT

Don't be afraid to start over. It gives you a chance to build something better.

Aneb neboj se začít znovu. Dává ti to příležitost vytvořit něco lepšího.
- Anonym


PÍSNIČKA

Tahle část je pro mě vždycky asi nejtěžší, jelikož hudba je něco, co je součást mýho každodenního života. Zároveň poslouchám všechny možný směry, takže vybrat jeden top track je vždycky obrovskej oříšek :D.

Co takhle kdybychom to každej měsíc zkrouhli na tři písničky, co říkáte?


Každopádně, první z nich je super mix. Tenhle track mi jednoduše dává instatní boost nálady a naděje, že všechno bude dobrý. Druhej je z českýho okýnka a to skvělej, rytmickej track, Až na měsíc. A nemohla jsem si pomoct, ale No. 6 Collaborations Project album od Eda je naprosto výborný a co song, to pecka haha. Každopádně moje nejoblíbenější jsou I Don't Care, Antisocial, Remember The Name, Beautiful People a Take Me Back to London. Za mě zatím asi nejlepší album počin tohohle roku.









PODNIK

V červenci jsem v rámci pracovních schůzek strávila nejvíc času ve VNITROBLOCKu. Upřímně jsem možná byla vícekrát v SECTORu, než v samotné kavárně, ale to se rychle změnilo. Miluju osobitost tohohle místa. Cihlový zdi, starej nábytek, skvělá hudba. A to nemluvím o jejich domácích limonádách. I když mi cesta sem zabere víc jak půl hodiny, za tu energii to stojí.


PRODUKT

Bez pochyb byl můj nejoblíbenější beauty produkt tělový sprej Vanillary od LUSH. Tahle vůně si mě získala na první přivonění. Ačkoliv jsem ještě trochu váhala mezi ostatníma, vždycky mě to přivedlo zpět k ní. A tak jsem z tohohle spreje úplně nadšená. Navíc miluju, když kolem někoho projdu a řekne mi, že krásně voním, to prostě chceš :D.



SERIÁL

Nemůžu si pomoct a mám dilema. Nevím, jestli vám tenhle seriál doporučit, nebo ne. Upřímně mám trochu smíšený pocity. Ale po šíleně dlouhý době jsem začala koukat - a dokoukala nějakej seriál. Ale Netflix předplatný perks are coming.


Na RIVERDALE jsem se začala beze srandy koukat kvůli herci Charlesu Meltonovi. Hraje ve filmu, kterej jsem zmiňovala v červnových oblíbencích a co vám budu povídat, našla jsem svůj man crush (kromě Toma Hardyho, to je láska největší). Každopádně jsem si myslela, že to bude normální série ze středoškolských lavic, ale možná jsem si měla nejdříve přečíst, že se jedná o krimi/drama/mystery. Ačkoliv původní záminka byl Charles (kterej se tam začne objevovat pořádně až v druhý sérii), nejvíc jsem si oblíbila Jugheada, aka Cole Sprouse. Kdyby jste nevěděli, tak to je prosím pěkně malej Cody ze Sladký život Zaca & Codyho. Aby moje recenze ale nezněla tak negativně a že se na Riverdale dívám jenom kvůli hercům (hard truth), musím říct, že i přesto, že jsem občas váhala jestli koukat dál, tak ten příběh vás nějakým způsobem vtáhne a stejně tak životní příběhy hlavních postav. Jestli bych se na to začala koukat znovu, to netuším, ale rozhodně je to fajn oddechovka (s pár vraždama a sériovýma vrahama).

FITNESS

E-book Sweat it to Shred it od australské youtuberky Sarah mám už téměř dva roky, ale ještě ani jednou jsem ho nedocvičila ke zdárnému konci. Vždycky něco přišlo do cesty. K mému překvapení jsem to ale ještě nevzdala a stále to zkouším znovu a znovu. Dokonce jsem si chvíli myslela, že mě cvičení jako takový úplně přestalo bavit, ale spíš to byla jenom fáze. Zkusila jsem se do něj tedy vhrnout zas a znovu. Je na osm týdnů a momentálně už mám téměř tři týdny za sebou. Tentokrát všechno poctivě podle plánu. Samozřejmě je možný, že se zase objeví něco důležitějšího, ale budu se snažit to dotáhnout do konce. Jelikož i přesto, že to jsou jenom tři týdny cítím, jak se mi tím naprosto skvěle buduje disciplína.



INSPIRACE | YouTube, PODCAST, film

YouTube už rozhodně nesleduju tolik, jako dřív, ale jestli je někdo, koho videa si nenechám ujít, tak je to Matt D'Avella. Kde začít. Matta zná hodně lidí hlavně proto, že je minimalista, šíří myšlenku tohohle směru a dokonce má svůj vlastní dokument - Minimalism: A Documentary About the Important Things. Matt je pro mě obrovskou inspirací, každý jeho video má smysl a přidanou hodnotu. Jestli bych vám doporučila jednoho jedinýho člověka, kterýho na YT sledovat, tak to bude  právě on. Nejenom, že je extrémně vtipnej a chytrej, ale jak můžete vidět, taky je to sympaťák haha :D. Zároveň se nebojí mluvit o tématech jako jsou například úzkosti, kterými si i sám prochází. V neposlední řadě má mimo YouTube kanálu i svůj vlastní podcast, The Ground Up Show.


MOMENT

Já byla po letech na fesťáku, juhuuuu! Konkrétně na, cituji, největším festivalu elektronické hudby ve střední Evropě. Beats for Love, jednoduše, bylo to naprosto skvělý a příští rok se vidíme znova, ale na více dní.


Tím moje hudební červencový zážitky ale nekončí. Hned druhej den po příjezdu z Beats jsem se vydala na koncert Eda Sheerana. No a řeknu vám, prvních pár minut jsem trochu váhala, jestli to za ten dav stálo, ale jo, bylo to naprosto boží. A Ed je mega vtipnej a sympoš :D.



Zmínila bych tady toho spoustu, ale zkusím to shrnout do pár vět. Další víkend jsem strávila na Moravě s úžasnýma slečnama na chatě. Všechno pod záštitou mojí milovaný Evičky, která, POZOR, na týhle skvělý chatě pořádá "ozdravné" pobyty. A stojí to za to. Na chatě jsem byla už po několikáté a vždy se tam ráda vracím. O přírodě, která ji obklopuje, nemluvě.


Dále jsem si nechala udělat super profi portrétový fotky, přihlásila se na inženýrský studium, byla na MTV Dance lekci s Angee Svobodovou (nově už Roučkovou, největší gratulace!), rozjela svůj Vinted business, navštívila po víc jak deseti letech naši rodinnou chatu, absolvovala spoustu pohovorů a nakonec našla ten svůj vysněnej part-time job, kterej dává smysl <3.


Jak vypadal první "prázdninový" měsíc u vás? :)


Děkuju vám za přečtení a budu se těšit u dalších oblíbenců!


S láskou,

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig