24. 7. 2019

Maková ovesná kaše

Recept na ovesnou kaši? Možná si někteří z vás budou klepat na čelo, ale za tu dobu, co sdílím ty svoje nazdobený misky na sociální sítě, mi přišlo na její účet tolik dotazů, že jsem se rozhodla sem i takovej jednoduchej recept zařadit. Není totiž kaše jako kaše.


SUROVINY (1 porce)

50g jemných ovesných vloček
2 PL mletého máku
1 PL chia semínek
200ml mléka či vody
špetka skořice

POSTUP

Do rendlíčku vsypeme jemné vločky, přidáme špetku skořice a lehce je opečeme, než začnou vonět. Poté opatrně přilijeme mléko či vodu (dávám 50/50) a přisypeme chia semínka. Promícháme a povaříme, dokud kaše nezačne probublávat.

Od rendlíčku nikdy neodcházíme (na vlastní nebezpečí :D). V případě potřeby ještě doředíme tekutinou. Na závěr stáhneme plamen a do kaše zamícháme mák. Po úplném dovaření můžete přidat ještě třeba protein. Ten vždy vmícháváme až na konci. Kaše by měla mít krémovou strukturu. Přelijeme do misky a dozdobíme dle chuti. Já si neodpustím kostičku kvalitní vysokoprocentní čokolády a lžičku arašídového másla.

Jak si připravujete ovesnou kaši vy? :)




SHARE:

4 komentáře

  1. To je ale krasna kase , urcite ji vyzkousim :-) Ja nevarim , namacim vlocky do kokosoveho mleka pres noc . Pridavam ruzne veci , ale tuhle urcite udelam co nejdrive :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji, Dagmar, moc si toho vážím :) Ono namočit vločky přes noc je ještě lepší. Na trávení minimálně, ale i na chuť. Mně tenhle postup zatím vyhovuje, ale občas si ráda udělám obdobu a zvolím studenou kaši - overnight oats do skleničky :)

      Vymazat
  2. Dělám ji v podstatě stejně, jen bez máku. Miluji ji s ovoce a oříšky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ho nedávám vždy, ale je to skvělý zdroj vápníku :). Oříšky jsou skvělé, ale stejně si nejvíc vychutnám kousek té čokolády :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig