12. 8. 2018

Proteinová mramorová bábovka


I přes to, že ráda experimentuju s novými surovinami, různými prášky, super potravinami, vždy se ráda vrátím k úplné klasice. Tou je pro mě například taková bábovka. Konkrétně tahle, mramorová. Vždycky se ale nabízí možnost recept trochu vytunit, když už máme v dnešní době k dispozici tolik vychytávek. Navíc pokud existuje něco takovýho, jako je sypkej prášek, kterým jednoduše jídlo obohatíme o bílkoviny a zároveň osladíme :).

V receptu máte na výběr buď KLASICKOU nebo VEGAN verzi.

Při klasické můžete dát syrovátkový protein, mléko, vajíčko..
Naopak při vegan se držte rostlinného proteinu, rostlinného mléka a náhražky vajíčka.



SUROVINY

1 hrnek celozrnné špaldové mouky
½ hrnku hrubé mouky
½ hrnku proteinu
1/3 hrnku třtinového cukru (či jiné sladidlo)
1/2 hrnku rostlinného oleje 
1 hrnek rostlinného mléka 
2 vejce nebo 1 lněné vajíčko (3 PL mletých lněných semínek + 8 PL vody)
1/2 balení kypřícího prášku 
pár kapek vanilkového aroma

1 hrnek = 300ml

POSTUP

V jedné misce promícháme všechny suché ingredience krom kakaa. Následně přilijeme rostlinný olej, mléko, přidáme vejce (klasické či lněné), vanilkové aroma a vše pečlivě smícháme. Do druhé misky přelijeme část těsta, do kterého vmícháme čtyři lžíce kakaa. Těsta z obou misek poté rovnoměrně vlijeme do bábovkové formy, kterou nejdříve vymažeme olejem a vysypeme (například hrubou moukou či kokosem). Bábovku dáme péct do předehřáté trouby na 170°C po dobu přibližně 40 minut. Po této době bábovku zkontrolujeme špejlí a pokud se na ni nelepí, můžeme ji vytáhnout. Bábovku vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Ve finále stačí už jen rozkrájet, přichystat na talíř a můžete si nechat chutnat :).


S láskou,


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig