12. 8. 2018

Proteinová mramorová bábovka


I přes to, že ráda experimentuju s novými surovinami, různými prášky, superpotravinami, vždy se ráda vrátím k úplné klasice. Tou je pro mě například bábovka. Konkrétně tahle, mramorová. Vždycky se ale nabízí možnost recept trochu vytunit, když už máme v dnešní době k dispozici tolik vychytávek. Navíc, pokud existuje něco takovýho, jako je sypkej prášek, kterým jednoduše jídlo obohatíme o bílkoviny a zároveň osladíme :).

V receptu máte na výběr buď KLASICKOU nebo VEGAN verzi.


Při klasické můžete dát syrovátkový protein, mléko, vajíčko..
Naopak při vegan se držte rostlinného proteinu, rostlinného mléka a náhražky vajíčka.


SUROVINY

1 hrnek celozrnné špaldové mouky
½ hrnku hrubé mouky
½ hrnku proteinu
1/3 hrnku třtinového cukru (či jiné sladidlo)
1/2 hrnku rostlinného oleje 
1 hrnek rostlinného mléka 
2 vejce nebo 1 lněné vajíčko (3 PL mletých lněných semínek + 8 PL vody)
1/2 balení kypřícího prášku 
pár kapek vanilkového aroma

1 hrnek = 300ml

POSTUP

V jedné misce promícháme všechny suché ingredience krom kakaa. Následně přilijeme rostlinný olej, mléko, přidáme vejce (klasické či lněné), vanilkové aroma a vše pečlivě smícháme.

Do druhé misky přelijeme část těsta, do kterého vmícháme čtyři lžíce kakaa. Těsta z obou misek poté rovnoměrně vlijeme do bábovkové formy, kterou nejdříve vymažeme olejem a vysypeme (například hrubou moukou či kokosem).

Bábovku dáme péct do předehřáté trouby na 170°C po dobu přibližně 40 minut. Po této době bábovku zkontrolujeme špejlí a pokud se na ni nelepí, můžeme ji vytáhnout. Bábovku vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.

Ve finále stačí už jen rozkrájet, přichystat na talíř a můžete si nechat chutnat :).


S láskou,


SHARE:

6 komentářů

  1. Žasnu nad fotkami, jsou úžasné ! :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky jako vždy neskutečně dobré, recept se mi taky líbí :)

    Já preferuju veganskou verzi. Proteinů není nikdy dost, jen mě děsí, že je nacházím hlavně v receptech na sladké, ty hodnoty v receptech "naslano" mi připadají zanedbatelné. Vyzkoušíme, uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje, děkuju děkuju :)

      Za mě také :). Ono je to trošku paradox, ale je to tak, přidání proteinu do surovin dělá opravdu hodně :D chce to pak správně nakombinovat :)

      Určitě dej vědět, jestli to za tebe prošlo :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig