1. 12. 2018

BEST OF || Listopad 18

Vítám vás u oblíbenců za měsíc listopad a zároveň u prvního článku z této sekce za uplynulý půl rok. Soooo exciting! Nebudu se na nic vymlouvat, jelikož to nemám ráda, ale jednoduše mě okolnosti vedly k tomu, že ten čas přišel až nyní. Přiznám se, že tady budu trochu reflektovat na věci právě i z minulých měsíců, nejen z toho předchozího, jelikož se toho nahromadilo celkem dost a byla by škoda některý nezmínit, ale věřím, že to určitě pochopíte. Je to se mnou jednoduše občas náročný, ale jsem nadšená, že tohle můžu psát. Tak pojďme na to :).





CITÁT

"You always have time for things you put first."

Neboli, vždycky máte čas na to, z čeho uděláte svoji prioritu. To platí u aktivit, věcí, ale i u lidí. S čímž si pěkně nahrávám na odstavec výše. Ale je to tak :). Už je tomu dlouho, co jsem lidem přestala říkat, že "nemám čas". Aspoň tu půl hodinku si z těch čtyřiadvaceti hodin uděláte, pokud opravdu chcete. Občas jsou samozřejmě okolnosti, který neovlivníte a v takových případech nemlžím a řeknu na rovinu, co se děje nebo že je momentálně něco důležitějšího. Když mi ale někdo sdělí, že "nemá čas", je to pro mě jasnej signál, že nejsem jeho priorita. A to je úplně v pořádku. Nikdy si to neberte osobně. Třeba je to jen období. Pokud ne, tak tomu věnujte pozornost, protože takový lidi ve svým životě nepotřebujete. Jsou to zpravidla ti, co se ozvou, jen když něco potřebují sami.

PÍSNIČKA

Moje úplně nejoblíbenější songy za poslední měsíce jsou definitivně tyhle dva. Paradoxně jsem ani jednoho z interpretů do doby jejich objevení neznala. A u první z písniček vidím videoklip až teď, přičemž asi budu dělat, že se tak nestalo a nechám si v hlavě jenom audio a vlastní představivost :D. Obě jsem slyšela tak minimálně 300x a pořád je můžu znova a znova.




JÍDLO

Opět jsem se zamilovala do ovesný kaše, kterou teď z 99,9% jím každý ráno :D. Akorát, že na ní už nekombinuju milion ingrediencí. V základu to jsou ovesný vločky, respektive 50/50 s quinoa vločkama, do toho kilo skořice, rostlinný mlíko napůl s vodou a občas (ehm, spíš často), si na ní dám dva čtverečky hořký čokolády. Pak jí nejlíp jím ještě teplou.


Earl Grey Blueberry Oatmeal - So fast and easy, perfect for a busy weekday, but equally great for lazily enjoying on a weekend! From halfbakedharvest.com
via Pinterest

PODNIK


Tentokrát to nebude kavárna ani čistě veganskej podnik, ale místo, kde jsem byla za poslední měsíc/e hodně často. Tím je My Wok & Sushi, který se nachází přímo na Náměstí republiky naproti Palladiu v Praze. Mají tam výborný sushi, nudle a vzhledem k tomu, že to je situovaný přímo v centru, podle mě i super ceny. Nudle si můžete navolit dle sebe, tedy druh, co v nich bude, jakou omáčkou, co nahoru. Tenhle koncept je moc fajnovej. Jestli znáte WOKIN, tak ten funguje na stejným principu, ale je o něco dražší. Navíc to mám spojený s tím, že tam nejčastěji chodím s mojí milovanou Fínkou.


Mimochodem, na fotce výše je tolik mých insecurities, že s tím radši ani nebudu začínat :D. Ale řekla jsem si, že jí sem tak i tak dám, jelikož k ní mám krásný vzpomínky :). A zároveň dobře ilustruje jídlo, který si tam dáváme :D.

KNIHA


Řekněme, že jelikož jsem konečně začala psát svoji bakalářskou práci, bylo jich poměrně dost :D. Jenom nevím, jestli by se teoretický knihy o marketingu zařadily mezi moje oblíbený. Ale jinak se přiznám, že jsem se k žádné pořádné knížce nedostala, což mám v prosinci v plánu ve velkým stylu napravit.

POHYB

Díky pole dancu jsem si uvědomila, že potřebuju a chci být více flexibilnější, takže mimo moje stojky a HIIT cvičení (který teď taky pěkně zanedbávám) pomaličku zařazuju i více protahování, který je dobrý jak pro tělo, tak mysl. Zní to trochu klišé, ale je to tak. Taky si občas jen tak vymýšlím vlastní taneční choreo na svoje oblíbený songy, což je slušný kardio :D.


yoga, fitness, and healthy image
via weheartit

PRODUKT


Tentokrát bych chtěla zmínit MINDFLOW, kterej mi je pomocníkem v těžkých časech. Ehm, trošku přeháním, ale znáte to :D. Ať už je to placebo nebo ne, na mě opravdu funguje a jeho složení dávám 12/10 bodů. Za mě je super, že neobsahuje vysoký množství kofeinu, na kterej jsem já osobně dost citlivá. Tudíž si ho můžu dát i později večer a potom v pohodě usnu. Občas zapomenu, že jsem si tobolku vůbec vzala a o pár hodin později se divím, kolik jsem toho stihla :D. Přiznám se, že zprvu jsem tomu moc nevěřila, klasika, ale opravdu mi pomáhá se na něco zaměřit a soustředit.

Poznámka pod čarou, určitě mě sledujete na instagramu, kde ve spolupráci s nimi opět něco chystáme :) a tentokrát ve vánočním duchu!

Výsledek obrázku pro mindflow

Pokud bych zde ještě jednou mohla vyzdvihnout jídlo, byly by to produkty od MyRawJoy, který mi přijdou jak z jinýho světa. Dostala jsem od nich balíček na ochutnávku a přiznám se, že jsem mizerná blogerka, jelikož jsem většinu věcí snědla dřív, než jsem je stihla nafotit. Nuže, příští týden dělám novou objednávku :D.

Na obrázku může být: jídlo


INSTAGRAM/YOUTUBE

Za celou dobu oblíbenců jsem ještě nezmínila youtuberku, kterou sleduju jako jedinou opravdu pravidelně a nenechám si utéct žádné nové video. Je jí australská Sarah neboli Sarah's Day, kterou možná mnozí z vás znají. Zabývá se především zdravým životním stylem a lifestylem obecně. Zmiňovala jsem dříve akorát její e-book Sweat it to shred it, podle kterého často cvičím. Svůj kanál založila v rámci léčby s hormonálním akné a přerostlo to do úplně jiných rozměrů. Natáčí převážně vlogy z každodenního života, ale i povídací videa na různá témata. Dnes už má skoro 1 milion odběratelů a příští rok se k jejím pomyslným titulům přidá i titul maminka. Pokud nemáte problém s angličtinou, tak jí rozhodně doporučuju všema deseti sledovat. A stejně tak i její instagram




Související obrázek


MOMENT

Asi to bude ten moment, kdy jsem si konečně sedla k bakalářce a začala psát? :D

Rozhodně i 9. listopadu, kdy Imagine Dragons vydali jejich čtvrtý album ORIGINS, který je prostě T-O-P!
Výsledek obrázku pro imagine dragons origins
V návaznosti na hudební průmysl to bude i CALINŮV novej track, ve kterým se objevil i Ben Cristovao. Na první poslech mi to úplně nesedělo, ale takový songy pak paradoxně miluju a poslouchám nejvíc. Mimochodem projela jsem zpátky svoje články v rámci oblíbenců a vážení, tohle je třetí z nich, kde je CALIN :D. Tak já už nevim, asi má fakt něco do sebe... 


Další z těch skvělejch momentů byl ten, kdy jsem si sama zašla po několika měsících na hummus do Kofárny (kvalitu fotky prosím omluvte, očividně jsem nějak vyšla ze cviku, haha).


A taky ta chvíle, kdy jsem se rozhodla, že je na čase si více vážit svýho času a energie. Uvědomit si, že některý věci a lidi do mýho života nepatřej. A že ten čas na ty záležitosti, který člověk miluje, jen tak sám nepřijde. Amen.

.
.
.

Těším se na vás příští měsíc a do tý doby na ..... vážení, co se říká, když se loučíte psanou formou? :D Jelikož na shledanou, na viděnou ani na slyšenou tady asi nepoužiju. Tak asi na počtenou? :D

Mějte se krásně!

S láskou,

Vaše



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig