26. 4. 2016

APRIL || Random Diary post

Krásný den všem! 
Přišla na mě psací nálada a chtěla jsem se s vámi podělit o to, co se dělo v poslední pár týdnech.




Na začátku dubna jsem se rozhodla, že po měsíci stravování podle IIFYM (flexibilní stravování) s ním skončím, protože to mojí psychice moc nesvědčilo. Týden jsem vše pečlivě zapisovala, bavilo mě to, cítila jsem se dobře a většinou o víkendu jsem nevydržela a přišlo přejedení. Po jednom dni jsem se ale nevzdávala a pokračovala dál. Bohužel se to ale začalo opakovat, častěji. Sice mě zapisování a hlídání si toho co jím baví, ale se stresem okolo mi to spíš škodilo. Problém byl teda u mě.

Zároveň jsem cvičila program ONE WEEK SHRED od Jillian Michaels (článek si můžete přečíst zde), což mi strašně moc pomohlo i s jídlem, jelikož mě cvičení motivovalo vše zvládnout. Když už tak makám, tak se přeci nebudu přejídat nezdravými věcmi. Cítila jsem se skvěle, výsledky byly super a já jsem si myslela, že se konečně dostávám na správnou cestu. Další týden mě čekalo hodně akcí, takže jsem byla jen párkrát běhat, dvakrát jsem si dala ranní posilování s Jill a pořád se držela zdravého jídelníčku.

Ale tělo toho už mělo dost a se slabou imunitou jsem chytila angínu. Dříve bych to přešla, chodila všude možně a nestarala bych se o sebe, ale tento rok mě naučil, že to takhle nejde. S prvníma známkama nemoci jsem zalehla do postele s hrnkem zázvorového čaje a odpočívala co to šlo. Samozřejmě mě sem tam v týdnu čekala škola, ale všechno jsem překvapivě v pohodě zvládla a v každé volné chvíli jsem dávala tělu čas se poprat s nemocí. A ono se to vyplatilo! Uběhl týden a já se cítila opravdu dobře. Nebylo to úplně 100%, ale věděla jsem, že nemoc už jde pryč.

Co ale nechtěného přišlo v důsledku nemoci, bylo JÍDLO. Nemohla jsem cvičit a najednou mě opustila motivace. Jedla jsem co jsem chtěla a kila, která jsem za dva týdny shodila, byla zase nahoře. Stále jsem to ale nevzdávala, každým dnem jsem se snažila zlepšovat začít znovu, ale stejně tam vždy byl nějaký moment, kdy jsem to nevydržela. A takhle to už dál nejde, protože bych vypadala jako dřív, kdy mě trápilo přejídání.

Tento týden ještě cvičit nesmím, ale už se na to strašně těším. Cítím, jak mám hrozně moc energie. Je to pro mě nejlepší a nejúčinnější motivace, která mě drží při zdravém životním stylu. Takhle se opravdu jen válím a jím, z čehož mám pak samozřejmě špatnou náladu a výčitky.

Zároveň jsem měla dost času na přemýšlení. Rozhodla jsem se, že se od května pustím do Sacharidových vln, které jsem jela minulý rok na podzim několikrát, ale nikdy jsem nevydržela až do konce. Je to všechno jenom o vůli. Je mi jasné, že to pro tělo není úplně to nejlepší a spíš bych se měla snažit prostě "jíst zdravě", ale vím, že to na mě dobře fungovalo a chci tomu dát šanci. Navíc mi všechna jídla z výzvy vyhovovala a mám je ráda i normálně. Tím, že si připravím jídlo na dva dny dopředu, předejdu tomu, že pak hladová budu shánět, co bych snědla dřív.

Dále chci ten první týden zase odjet One Week Shred, na což se neskutečně těším. Program mě prostě hrozně baví.

A jako poslední info, už jsem pro vás vymyslela květnovou soutěž na instagram, bude to mít spojitost s tím, o čem tady dnes píšu, tak se můžete těšit :). Už nám do léta moc nezbývá, ale myslím, že je pořád čas se sebou dost udělat. 

To by bylo pro dnešek vše, pokud jste moje povídání dočetli až sem, tak vám moc děkuju a přeju vám úspěšný týden!

SHARE:

8 komentářů

  1. Super článek, přeju hodně usílí a štěstí :-) Hlavně ať ti to jde! Znám to, někdy je to prostě těžké, ale tak už to zkrátka bývá, nic není zadarmo... A jinak jak máš nastavený sacharidy ve vlnách? Chvíle totiž také o tom přemýšlím, že bych zkusila..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát ti děkuju, jsi milá :) Jak říkáš, musí se pro to makat.. Jinak vlnky jedu první týden na zvyknutí každý den 210, další týden začínám na 70 a zvyšuju 140, 210, 280 a ten další zase od 0 až na 280. Je to udělaný program podle 30ti denní výzvy :)

      Vymazat
  2. S tou nemocí a jídlem to máme naprosto stejně, jinak se stále snažím počítat, jen víkendy pořád nemám vychytané. Krásný článek:) .. Budu ti držet palce, když bys měla čas byla bych moc ráda, když bys mi o těch sacharidových vlnách a stravování se při nich něco popsala (email: sockelova.sara@seznam.cz). Už se těším na další článek a hodně štěstí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že mi někdo rozumí :) víkendy jsou takové volnější nu.. Moc ti děkuju, vážím si toho :)) určitě, hned jdu napsat. Jsi moc hodná, děkuju! :)

      Vymazat
  3. Já se třeba v březnu poprvé v životě rozhodla chodit cvičit. A kupodivu se mi daří chodit 2x až 3x týdně. Tudíž jsem ze sebou poměrně spokojená. Ale mým obrovským problémem je jídlo. Miluji jídlo a netuším jak se nenásilně přesvědčit k hlídání si toho, co jím. Tohle je pro mě nekonečný kolotoč. :D
    Takže tobě přeji hodně štěstí a sil :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé, jen tak dál :) já jsem dřív cvičila denně, ale jakmile přestanu na nějakou dobu je těžké se do toho vracet.. To jsme na tom stejně, s jídlem bojuju pořád, pořád hledám nějakou rovnováhu, ale myslím že mi to ještě nějakou dobu trvat bude.. Je to o vůli a odhodlání :)
      Moc ti děkuju, tobě také! :)

      Vymazat
  4. Ahoj Ani chtěla bych se tě zeptat kolik vážíš, protože já si myslím že vypadáš úžasně a že všichni by neměli vypadat jako modelky. Jinak ti držím palce s těmi sacharidovými vlnami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzi, v poslední době to šlo s mojí váhou nahoru a dolů (spíš nahoru)a před začátkem sacharidových vln, čili na konci dubna jsem měla přes 68kg, což je na mně už opravdu dost vidět. Jsi moc zlatá, děkuju ti :) postava není jedna z mých předností, ale snažím se pomáhat lidem co jsou na tom podobně, aby se nevzdávali :) Moc děkuju!

      Vymazat

Blogger Template by pipdig