30. 6. 2019

BEST OF || Červen 19

Polovina června mi proběhla mezi prsty a zanechala za sebou akorát několik dní strávených nad skripty z účetnictví. Druhou polovinu jsem se z toho vzpamatovávala a pomaličku se vracela do normálu. Stihla jsem ale zažít a vyzkoušet pár super věcí, na který si v dnešním článku posvítíme.



CITÁT

“For what it's worth: it's never too late to be whoever you want to be. I hope you live a life you're proud of, and if you find you're not, I hope you have the strength to start over again.”

- F. Scott Fitzgerald


Neboli v mém volném překladu - nikdy není pozdě na to být tím, kým chceš být. Doufám, že žiješ život, na který jsi pyšný, a pokud ne, tak doufám, že máš sílu na to začít znovu/úplně od začátku.


PÍSNIČKA




V červnu jsem střídala pomalejší písničky s "deep" texty s tanečními hity. Když jsem se teď dívala zpětně na svůj Spotify playlist, buď bych vybrala UZASNA od Bena Cristovao nebo tenhle song od zpěvačky jménem Daya. Přiznám se, že tohle je první věc, kterou jsem od ní kdy slyšela, ale naprosto jsem si její hlas zamilovala. Až teď při nalezení klipu vidím, jak vypadá a nemůžu si pomoct, připomíná mi Gabču Hecl :D. Když jsme ale u těch pomalejších, deep písniček, tak další z mých oblíbených byla Worst of You od Maisie Peters. Pro mě taky velká neznámá.




PODNIK

Místo, kam jsme s Fínkou chodily utápět pot i slzy ze státnic (a nebo z chlapů), byl zmrzlinový salónek naší milovaný Creme de la Creme. To, že mají nejlepší zmrzlinu na světe (nebo minimálně v Praze), už víme, ale nově dali na meníčko pár veganskejch specialit a jejich palačinka s nutellou je prostě TOP. Pokud tam náhodou narazíte na makovou zmrzlinu, tak vám rovnou říkám, že jste trefili jackpot. Dělají ji jen zřídka kdy, ale za mě je to bezkonkurenčně nejlepší příchuť, co jsem kdy v životě měla.

Zdroj: překrásná fotka od Lenky Bukačové


BEAUTY

Kosmetickej produkt, kterej si našel čestný místo v mojí každodenní péči o pleť, je odličovací sérum od RENOVALITY. Já vím, že je tady zmiňuju poměrně často, ale nemůžu za to, že mají tak boží produkty, že jo! Ačkoliv všude slýchám, že na aknózní pleť nejsou oleje nic moc, tak mě naopak sedí jak ty, tak tohle sérum. Krásně odlíčí make-up, pleť není podrážděná a vyhovuje mi i to, že je ve spreji. Pleť si nejdříve navlhčím, poté párkrát stříknu sérum do dlaně a vmasíruju do celé pleti. Následně make-up a nečistoty stáhnu odličovacím tamponkem s trochou vody a na závěr po něm použiju odličovací vodu/tonikum.
Výsledek obrázku pro odličovací olej renovality

Velkým překvapením pro mě byla kolekce ke Dni Otců od LUSH. Ta nese název DEAR JOHN a je to jeden zajímavější produkt než druhý. Měla jsem na události k představení týhle kolekce možnost vybrat si tři z nich. Sáhla jsem po koupelové pěně POP, sprchovém gelu DEAR JOHN a konečně jsem se odhodlala k tomu vyzkoušet šampuk. Upřímně nevím, co vychválit dřív. Ta pěna neuvěřitelně nádherně voní, jednoduše mi to připomíná vůni pravého domova. Sprcháč se jeví trochu jako pánský, ale naopak se po smytí vodou krásně rozvoní v dřevitých tónech, které jsou hodně "unisex" a co se šampuku týče, jediný, čeho lituju je to, že jsem je nevyzkoušela dřív. Je to jednoduchý, boží a zero-waste! Pokud by vás kolekce zaujala, tak se na ní běžte co nevidět mrknout, je to limitka.


FILM

Nějakou dobu mi to trvalo, ale už se zase pomaličku dostávám do fáze, kdy filmy a seriály neberu jako ztrátu času. Jelikož jsem v určitým období nad jejich sledováním strávila poměrně dlouhou dobu, bylo pro mě pak těžký najet na vlnu toho je sledovat alespoň sem tam. Dřív jsem totiž absolutně neuměla odpočívat a i dvě hodiny u filmu mi přišly absolutně neproduktivní. Jenže to, co ve vás pak filmy a hlavně ty příběhy zanechají, se jen tak popsat nedá.

Největším (filmovým) zážitkem června bylo rozhodně to, že jsem takhle jednou v sobotu dostala chuť zajít si do kina, otevřela jsem stránky CineStaru a vybrala první film, který mě zaujal. Byl jím The Sun is also A Star. Nebudu vám lhát, chytl mě úplně neskutečně a dokonce jsem si u toho i pobrečela. Kdyby do úplně prázdného sálu na poslední chvíli nepřišel pár, byla bych tam zcela sama a pravděpodobně bych tam brečela ještě do teď.

Výsledek obrázku pro the sun is also a star movie

Druhý film, který rozhodně stojí za zmínku, je Call Me by Your Name. Celý příběh se odehrává v Itálii v období osmdesátých let a je jedním slovem, dechberoucí. Jelikož jsem před jeho shlédnutím neviděla ani trailer, moc jsem netušila, oč půjde, ale upřímně to byl jeden z nejsilnějších filmů, co jsem viděla. Rozhodně doporučuju.

Související obrázek

PRODUKT

Tentokrát jsem si osvojila rovnou dvě elektronický vychytávky.

Tou první je krásná zlato-bílá mramorová bezdrátová nabíječka. V rámci spolupráce s e-shopem Bella Rose, který nabízí především dekorace ve skandinávském stylu a bytové doplňky, jsem měla možnost si pár produktů vybrat. Což byl pro mě naprostej #dream, protože Bella Rose sleduju a zbožňuju snad od prvního dne :D. Kdybych si ale měla objednat všechno, co se mi tam líbí, nezbylo by ani na chleba. Tudíž asi chápete moje nadšení. Vybrala jsem si tedy tuhle super nabíječku, která velmi rychle zaujala čestné místo na mém pracovním stole. Líbí se mi, že všude nemám vytahané kabely a telefon mohu na nabíječku kdykoli během dne odložit a zase vzít, aniž bych ho musela vytahovat z kabelu. Navíc k mému překvapení funguje skvěle i přes normální kryt. Nabíjí trochu pomaleji, než klasická nabíječka, ale to mi vůbec nevadí. Při objednávce jsem se trochu bála, že se mi na ní bude akorát prášit, ale opak je pravdou. Hned jsem jí začala používat na pravidelné bázi a je to boží.

Jinak v Bella Rose mají dokonce i vlastní blog, který je plný obsahově nabitých článků nejenom o bydlení. Mě například zaujalo cestování. Na jejich e-shopu se ještě nachází super test na to, jakej styl interiéru s váma nejvíc souzní. Mně z toho vyšlo, že jsem mix všeho haha, ale rozhodně doporučuju tomu dát šanci, třeba vám to ulehčí vybírání.


Přiznám se, že s bezdrátovými nabíječkami jsem měla zkušenost už před toutu, jelikož jsem si pár měsíců zpět objednala z e-shopu Daklos.cz nabíječku do auta. Chyběl mi totiž držák a telefon jsem musela neustále připojovat přes kabel, tak jsem vzala dvě mouchy jednou ranou a taky si to nemůžu vynachválit. Jenom teda není dobrý zatáčet úplně zběsile, protože to drží pořád jenom na magnetu a už se mi párkrát stalo, že telefon letěl pod sedačku :D. To ale nebyla chyba nabíječky, ale moje. Nicméně ačkoliv se to může zdát jako zbytečnej produkt navíc, mě to dost zjednodušilo život (a taky jízdy a koukání do navigace).





INSTAGRAM

Co se týče instagramu, tak se musím přiznat, že jsem začala po mega dlouhý době sledovat Jonáše aka Johnyho Machette a vážně mě baví, co předává dál. Najdete tam spoustu vtipnejch, ale i poučnejch věcí, který chytře poukazujou na problematiku dnešní doby. Pokud na Jonáše máte nebo naopak nemáte konkrétní názor, doporučuju shlédnout jeho rozhovor v REFRESHER. Baví mě to moc.








Příspěvek sdílený Jonáš Čumrik (@johnymachette),


MOMENT

Čekala bych, že nejlepším zážitkem června bude úspěšně zakončená škola neboli to, že mám odstátnicováno a slavnostní promoce za sebou, ale spíš to bude to, že se po několika měsících můj život zase začíná vracet do těch správných kolejích.

Jo a, objevila jsem se v červnovém COSMOPOLITANU!

A na závěr jsem byla hostem na PUER FESTIVALU, neboli festivalu mladých umělců, který se konal v Praze v Rock Café, kde jsem měla svůj první rozhovor na živo a na veřejnosti. Naprosto super zkušenost a zvládla jsem to nad má očekávání :D. Teda, ne že bych nějaké měla, ale spíš jsem z toho byla neskutečně nervózní, ačkoliv stories na instagram a podcasty nahrávám s velkým klidem. Tohle je jednoduše úplně něco jinýho, ale jsem ráda, že takhle vystupuju ze svý komfortní zóny, jelikož projev před lidmi je rozhodně něco, na čem chci zapracovat.

To by bylo z šestého měsíce tohoto roku vše. Živě si pamatuju, jak jsem psala oblíbence z měsíce ledna a teď jsme tu, o půl roku později. Asi je čas podívat se, jak se mi daří plnit má předsevzetí.

Děkuju vám za přečtení a budu se těšit u dalších oblíbenců!


S láskou,

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig