5. 6. 2019

Na chvíli offline || BELLEVUE


Dopíjím svoje mandlový latte, poslouchám diskografii Miley Cyrus, jelikož nám od rána v kavárně nic jinýho nehrají a pokládám prsty na klávesnici s doměním, že tenhle článek napíšu na jeden dech.


První víkend v dubnu jsme si sbalily kufry a v rámci spolupráce vyrazily na cestu do krásného, malého hotýlku v Benešově. Bylo to něco, co jsme už delší dobu potřebovaly. Na chvíli vypnout, jenom si užít cestu v autě, nic neřešit. Pokud to o mě nevíte, tak naprosto miluju řízení. Když se jezdilo někam na akce, velmi často jsem se dobrovolně ujala role řidiče. Nevím, jestli s tím mají co dočinění moje mateřské pudy, ale jednoduše to dělám ráda. Taky na to bude mít asi vliv i to, že je opravdu málo lidí, kterým za volantem věřím. Tudíž je pro mě přirozenější mít svůj život ve svých rukou. Nicméně na tom pracuju.

Kde jsme to byli.. užít si cestu v autě, pozorovat krajinu a myslet jenom na to, co je přede mnou. Nesmírně se mi totiž líbí myšlenka, kdy přirovnáváte jízdu v autě ke svýmu životu. Když jste za volantem a řídíte, nekoukáte konstantně do zpětnýho zrcátka. Respektive nedíváte se minulosti. To byste totiž daleko nedojeli. Musíte se dívat dopředu, před sebe a zpětná zrcátka jen občas zkontrolovat.

Článek o řízení si ale nechme na jindy. Jelikož jsme jely z Prahy a Benešov je přibližně 50km od ní, zas tak daleká cesta to nebyla. Po příjezdu nás překvapilo, jak mile celý Benešov vypadá. Pro mě to byla premiéra. Vybalily jsme věci z kufru a šly se ubytovat. Hotel zvenku vypadá poměrně nevinně, ale unvitř je krásné prostředí s velkými prosklenými dveřmi a přívětivou recepcí. Dostaly jsme kartičky od pokoje a šly jsme se nechat překvapit, v jakých pokojích strávíme noc.


Asi by se slušilo říci, že jsme byly na víkend pozvané s Fínkou a Marťou, se kterou jsme se seznámily až těsně před cestou. Všechny jsme ale byly na stejné vlně, což udělalo celý pobyt ještě příjemnější.

Na pokojích nás čekalo občerstvení v podobě ovoce a maximálně pohodlné, nastlané postele. Jako správné blogerky jsme se po příjezdu upravily a šly do krásných prostor rovnou fotit. Následně nás čekala i kratší procházka po ulicích Benešova.



V pozdních odpoledních hodinách přišla večeře (nejdůležitější část dne, samozřejmě) v restauraci na Karlo, která se nachází přímo u hotelu. Dopředu jsme oznamovaly, že se stravujeme rostlinně a kuchaři s tím neměli nejmenší problém. To je za mě rozhodně velké plus. Vybraly bychom si každopádně i tak, ale mít personalizovonou čtyř chodovou večeři? To chceš! Čekala nás variace salátů, polévka, pečená zelenina a samozřejmě nechyběl ani dezert. K tomu jsme popíjely výběrové víno a přišly jsme si jako z filmu. Já se přiznám, že jsem nikdy dříve na wellness pobytu nebyla.


Po královské večeři jsme s holkama vyrazily do víru velkoměsta na takovou menší procházku a řešily jsme všemožná témata. Dobře, 90% těch témat byli kluci, co si budeme povídat. Maximálně jsme si to užily. S Fínkou jsme ještě večer zapluly do vířivky a sauny. Pro mě to opět byla po dlouhých letech osvěžená zkušenost. Do sauny jsem totiž nikdy nějak extra ráda nechodila. Bude to tím, že jsem tam naposledy byla jako dítě a jenom si pamatuju, jak se mi tam špatně dýchalo, bylo tam neskutečné horko a ještě se všichni kolem mě potili haha. Teď se tomu směju, ale řekněme, že od té doby jsem v sauně nebyla. A vážení, to je něco tak skvělýho! Hlavně, tahle část je spíš pro holky, jsem pocítila, že mi to dost pomohlo v balanci mých hormonů. Rozhodla jsem se proto pokusit se saunu zařadit do svýho života na pravidelný bázi. Ehm, uběhly dva měsíce a já jsem v ní ještě nebyla, ale gettin there!



Po wellnessu jsme okamžitě zapadly do postele a tvrdě spaly až do rána. Poté nás čekala snídaně ve sklípku (ano, čtete správně) formou bufetu, kde jsme opět neměly problém sestavit si rostlinné menu. Holky potom čekala masáž lávovými kameny a já jsem mezitím udělala nějakou práci, sbalila se a připravila na cestu. V hotelu k nám byli moc milí a se vším nám vyšli vstříc. Přece jenom občas se jiné styly stravování nesejdou s pochopením, proto mám radost, když se setkám s otevřenými lidmi, kteří na vás nehledí mezi prsty.


Ačkoliv byl tenhle víkendový pobyt a zážitek poměrně krátký, byl to pro mě alespoň na chvilku příjemný relax, příležitost vypnout a hlavně, zjištění, že je sauna pro moje tělo tak prospěšná, to je na tom asi to nejvíc.

Tímto srdečně děkuju hotelu Bellevue za pozvání, pobyt a pohoštění a věřím, že jsme tam nebyly naposledy! Pokud byste hledali útočiště, ale nechtělo by se vám cestovat daleko od Prahy, rozhodně můžu tenhle malý, roztomilý hotýlek všemi deseti doporučit.




Jak jste na tom s wellness pobyty vy?
Jezdíte pravidelně nebo jste na tom podobně, jako já? 



S láskou,


SHARE:

2 komentáře

  1. Fúha, také pozvanie to je poriadne terno. Pekné zábery a aj výlet znel skvelo, tak som rád, že ste si to užili :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si toho nesmírně vážím :) a musím říct, že mi to přidalo k tomu, abych se cítila víc jako "blogerka" haha :D mnohokrát ti děkuju a děkujeme :))

      Vymazat

Blogger Template by pipdig