3. 5. 2019

Švestkovo-skořicové energy kuličky

Kombinace švestek&skořice? Po celý rok, prosím!

Energy kuličky jsou jedním z nejjednodušších dezertů a svačinek, co znám, a přesto se v nich dá obsáhnout celé spektrum makroživin. Od bílkovin, přes sacharidy až po tuky. Chuťově si je můžete vyšperkovat dle svých představ, takže kreativitě se meze nekladou! Jelikož miluju cokoliv skořicovýho, rozhodla jsem se ji tentokrát zkombinovat se švestkami, které jsem doma měla už nějakou tu dobu a volaly o to, abych je spotřebovala. A nakonec z toho vznikl naprosto boží výsledek. Pojďte je se mnou zkusit!



SUROVINY (10 ks)

100g sušených švestek
5 lžic slunečnicových semínek
2 lžíce strouhaného kokosu
1 lžička skořice
trochu vody

POSTUP

Švestky nejprve v mističce zalijeme vroucí vodou a necháme změknout. Poté slijeme přebytečnou vodu a vložíme je do mixéru. Následně přidáme všechny zbylé ingredience a společně mixujeme do tužší, lepkavé směsi. Dle potřeby přidáváme po troškách vodu, ale pozor, ať není směs moc tekutá.

Vzniklou hmotu vyndáme z mixéru a tvoříme z ní kuličky. Obalit je můžete naprosto v čemkoliv. Já jsem sáhla po pufovaném amarantu a následně jsem je obalila v prášku z červené řepy. Kuličky dejte na nějakou dobu do lednice či mrazáku a můžete podávat. Dobrou chuť!





SHARE:

2 komentáře

Blogger Template by pipdig