24. 7. 2017

Vláčný banánový chléb s vlašskými oříšky


Pokud si projedete kategorii receptů, zjistíte, že už tu dva recepty na banánový chléb mám. Jeden klasický, bez proteinu, ale s čokoládou a druhý proteinový s božími makry. Jelikož jsem se ale minulý týden chystala na výlet do Budapešti a banánový chléb je ideální svačinka, vrhla jsem se přitom rovnou na vyzkoušení nových kombinací. Jak se říká, do třetice všeho dobrého i zlého. A u banánového chleba to může být jenom dobrý ♥.




SUROVINY

100g špaldové celozrnné mouky
40g kokosové mouky
50g vanilkového proteinu
60g vlašských ořechů
100g sojového jogurtu
250g banánů (cca 3 menší banány)
1/2 sáčku kypřícího prášku
50ml mléka
2 vejce

POSTUP

Nejprve si v mixéru nadrtíme vlašské ořechy. V jedné míse pak smícháme suché suroviny. V mixéru rozmixujeme 3 menší banány. K těm poté přimícháme jogurt, vejce, mléko a rozmixovanou směs z banánů. Poté obě směsi spojíme. Dle potřeby přilijeme vodu či mléko. Těsto nesmí být moc tekuté.
Pokud chcete, můžete ho ještě dosladit například Flav Drops nebo stéviovými kapkami.

Protein můžete zvolit dle chuti a jogurt použít klasický.

Připravíme si formu na chléb (či jinou), kterou buď vymažeme a vysypeme moukou nebo jí vyložíme pečícím papírem. Hotové těsto do ní vlijeme. Poté formou několikrát klepneme o linku, aby v ní těsto bylo rovnoměrně. Chlebík si pak můžete dozdobit podle chuti. Můžete na vrch přidat ještě jeden rozkrojený banán, posypat ho čokoládou či přidat jiné ovoce a oříšky.

Troubu si předehřejeme na 180°C. Chléb pečeme 20 minut. Poté snížíme teplotu na 160°C a pečeme ještě 15 minut. Pečeme do zlatova. Špejlí kontrolujeme, zda je hotový. Po dopečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Chlebík můžete jíst jen tak samotný, nebo ho doladit třeba oříškovým máslem.


Dobrou chuť! ♥



SHARE:

4 komentáře

Blogger Template by pipdig