23. 4. 2017

Proteinový banánový chléb


Pokud si pamatujete můj receptík na banánovej čoko chlebíček, kterej najdete TADY, tak jsem se rozhodla ho udělat v trochu víc makro-friendly verzi. Z toho pokusu vzniknul tenhle proteinovej krasavec, kterej podle slov spolužáků chutná jako Margotka a dokonce sklidil větší úspěch, než ten klasickej.



SUROVINY

100g špaldové celozrnné mouky
70g kokosového proteinu
100g bílého jogurtu (3,5%)
2 vejce
10g rostlinného oleje
220g banánu
25g hořké čokolády (81%)
1/2 sáčku kypřícího prášku


POSTUP

V jedné míse smícháme mouku, protein a kypřící prášek. V mixéru rozmixujeme 2,5 banánu (což je cca 220g). V druhé misce smícháme jogurt, vejce, olej a rozmixovanou směs z banánů. Poté pomalu obě směsi spojujeme dohromady. Dle potřeby přilíváme vodu či mléko, aby nám vzniklo hustší a lepivé těsto. Já osobně jsem ale do tohoto receptu nepřilila ani kapku vody. Těsto nesmí být moc tekuté. Pokud chcete, můžete si ho ještě dosladit například Flav Drops nebo stéviovými kapkami

Připravíme si formu na chléb (či jinou), kterou buď vymažeme a vysypeme moukou nebo jí vyložíme pečícím papírem. Hotové těsto do ní opatrně vlijeme. Poté formou několikrát klepneme o linku, aby v ní těsto bylo rovnoměrně. Chlebík si pak můžete dozdobit podle chuti. Můžete na vrch přidat ještě jeden rozkrojený banán, posypat ho čokoládou či přidat jiné ovoce a oříšky (potom se ale už samozřejmě mění makra, která jsem uvedla níže).

Troubu si předehřejeme na 180°C. Když je vyhřátá, vložíme do ní formu a pečeme cca 20 minut. Každá trouba peče trochu jinak, takže si to hlídejte. Chléb pečte do zlatova a zkontrolujte uvnitř špejlí, zda se nelepí. Po dopečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout. 

Poté už jen chléb krájíme na požadované plátky. Můžu ho doporučit v kombinaci s arašídovým máslem a čerstvým ovocem. Ale chutnal mi i jen tak, samotný.

Dobrou chuť! ♥


MAKROŽIVINY na celý chléb (600g): 1264 kcal / 88 B / 127 S / 43 T 
MAKROŽIVINY na dva plátky (cca 70g): 148 kcal / 10 B / 14 S / 5 T
SHARE:

6 komentářů

  1. Verím že ty raz vydáš kuchársku knihu!! :D už som párkrát skúšala tvoje fazuľové brownies a neviem sa ho dojesť! :) toto musím tiež vyskúšať..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju! :) Ale to asi není úplně můj sen, hlavně bych měla strach, kdyby se pak někomu něco nepovedlo :/ moje recepty jsou takové hodně jednoduché a rychlé :)
      Ale moc ti děkuju, nesmírně mě to potěšilo :))

      Vymazat
  2. Nádhera, budu muset zkusit, protože jinak s ním obrazovku svého počítače když koukám na tvoje fotky :D

    -A- from thatismylifeandblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi tak hodná! :D A nejez jí, to by ti nebylo dobře :D
      Chlebík ale rozhodně vyzkoušej a dej vědět, jak ti chutnal :)

      Vymazat
  3. Co myslíš, že se stane když nedám vejce a dám víc banánu? :D Nerozpadne se? :D Že bych si ho zveganizovala <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andy já se nesmírně omlouvám, že reaguji až teď, ale určitě se nic nestane a věřím, že se nerozpadne :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig