1. 5. 2017

Proteinová tofu pizza


Přeji všem krásný prvomájový den! ♥

Dnes tu pro vás mám naprosto jednoduchý recept, který zároveň vznikl úplnou náhadou. Potřebovala jsem sdělat zbytek tofu, měla jsem chuť na lívance, ale neměla jsem čas se s nimi dělat. O pár minut později díky těmto faktům vznikla proteinová tofu pizza (placka), která je boží jak chuťově, tak svými hodnotami, což zase určitě ocení ti, co si počítají svůj příjem.



SUROVINY

120g bílého hedvábného tofu
25g vanilkového proteinu (či jiného)
15g celozrnné špaldové mouky (lze nahradit jinou)
1 lžička kypřícího prášku
50g banánu
1 vejce


POSTUP

Všechny suroviny vložíme do mixéru, v případě potřeby přilijeme ještě trochu vody nebo rostlinného mléka a vše spolu umixujeme do hladké směsi. Těsto by mělo být trochu tužší, aby šlo na pánvi dobře otočit. Mezitím si rozpálíme pánev se lžičkou kokosového oleje. Pokud máte nepřilnavou, můžete smažit i bez oleje, ale osvědčilo se mi, že je to s ním lepší. Vzniklou směs vlijeme na pánev a stáhneme plamen. Pečeme z obou stran cca 3-5 minut, do zlatova. Pizza mi jde otáčet jen s převracečkou, ale určitě ji můžete otočit i přes talíř aby se vám nepotrhala. 

Když máme hotovo, přendáme placku na talíř a dochutíme dle libosti. Já jsem ji namazala tvarohem, švestkovou marmeládou bez cukru a dozdobila plátky jahod a rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou. Po tomto jídlu zůstanu sytá 3-4 hodiny, jelikož obsahuje spoustu bílkovin, ale zároveň jsou zde zastoupeny i ostatní makroživiny. Navíc uspokojí i moje chutě na sladké, což je rozhodně plus.

Pokud byste chtěli ještě o něco víc fit a makro-friendly verzi, nedávejte k surovinám banán, ale nahraďte ho například stéviovými kapkami nebo Flav Drops.


HODNOTY na celou pizzu: 346 kcal / 36,6 B / 25,8 S / 11,5 T
SHARE:

6 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Moc děkuji :) ale zrovna, když jsem ji chtěla fotit, tak se mi úplně nepovedla podle představ :D

      Vymazat
  2. Krásné barvičky! Chtěla bych se zeptat, zda se dá nahradit hedvábné tofu tofu natural či nikoli. Děkuji :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Míšo :)
      Určitě ho můžeš nahradit klasickým :)

      Vymazat
  3. Už na IG mě tahle fotka zaujala, recept určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig