15. 5. 2016

Ovesné proteinové sušenky


Super jednoduché, slaďoučké sušenky jenom ze tří základních surovin. Ty další jsou už jen na vaši fantazii. Tak se do nich pojďme pustit!



ZÁKLADNÍ INGREDIENCE
50g ovesných vloček (jemných)
1 zralejší banán
30g proteinu
špetka kypřícího prášku
skořice

Těsto je na cca 5 sušenek (1 svačina)

POSTUP
Nejdříve si odvážíme vločky a zalijeme horkou vodou. Necháme chvilku nabobtnat. Poté rozmačkáme banán, který přimícháme do vloček. Dále přidáme protein a kypřící prášek. Skořici můžete nebo nemusíte, já ji mám moc ráda, takže ji momentálně dávám do všeho. Pak už je na vás, čím dalším si sušenky dochutíte, vypíšu vám zde nějaké ingredience . Samozřejmě můžete přidat i nějaké sladidlo (třtinový cukr, agáve, rýžový, javorový sirup, atd.). 

Když máme těsto hotové, dáme si předehřát troubu na 175°C. Vyložíme plech pečícím papírem a vytváříme větší placičky, které se podobají sušenkám. Těsto se v troubě ještě rozteče do stran, takže mějte mezi sušenkami větší mezery. Dáme péct na cca 20 minut. Pečeme do zlatova. Dobrou chuť! :)

DALŠÍ INGREDIENCE

Do sušenek můžete přidat cokoli dalšího

Chia semínka
Rozinky
Oříšky
Semínka
Strouhaný kokos
Ovoce
Arašídové máslo
Goji kustovnice


Recept je opravdu super jednoduchý a hlavně rychlý. A je to skvělá alternativa, pokud vás nebaví pořád jíst vločky jako ovesnou kaši. Doufám, že vám bude chutnat!

Anna ♥
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig