26. 2. 2019

Nadýchané proteinové brownies


Znáte takovou tu americkou, máslovou klasiku, rozpadající se na jazyku.. S množstvím cukru, že po něm dva dny nespíte? Ano, i to je brownies :D. Tentokrát se ale podíváme do trochu zdravější sekce, která však na chuti neubírá. Přes to je extra čokoládové a když si dáte kousek (dva, tři nebo čtyři) navíc, vyčítat si to rozhodně nemusíte.




SUROVINY (1 malý plech)
60g kokosové mouky
20g ovesné mouky
30g proteinu (dle výběru)
60g kakaového prášku
30g třtinového cukru
100g rostlinného oleje
1 vejce / 1 lněné vejce
60ml mléka
špetka vanilky

pár kapek stévie na doslazení dle potřeby

POSTUP
Nejprve spolu v míse promícháme všechny suché suroviny. Následně k nim přidáme ty zbylé a vše dobře spojíme v tužší těsto. Vejce můžete dát buď klasické nebo pro vegan verzi lněné (8PL vody + 3PL mletých lněných semínek - smíchat a nechat chvíli nabobtnat) a rostlinné mléko.

Hotovou směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem - konzistence by měla být hustší, takže těsto stačí na plech "vymačkat" - a pečeme cca 20 minut na 180°C. Zda je brownies hotové zkontrolujeme špejlí. Pokud se těsto nelepí, můžeme ho vytáhnout z trouby, nechat vychladnout a podávat. Dobrou chuť!


PS: Cukr v receptu není potřeba, pokud zvolíte sladší protein. Proto doslaďte pouze dle chuti.


SHARE:

2 komentáře

  1. Jakou moukou je nejlepší nahradit tu kokosovou? Je třeba možné to udělat jen z ovesné? Je pak potřeba nějak upravit gramáž? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páji, nahradit ji ovesnou klidně můžeš, nebo jakoukoli jinou (pšeničná, žitná, pohanková,..), akorát brownies nebude tak kypré a nadýchané. Ovesná bude ale asi nejlepší a gramáž upravovat nemusíš :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig