3. 2. 2019

Kokosové proteinové lívance s lesním ovocem

Jelikož je v tomhle receptu kokos všude, kam se podíváte, našla jsem si o něm pár zajímavých informací. Pro mě osobně je to skvělá surovina na zastoupení zdravých tuků v jídelníčku, díky kterým zůstanu déle sytá. Většinou, když si dám takovouhle nabombenou snídani, nemám hlad třeba ještě další čtyři až pět hodin. Což někdo může říct, že není v pořádku, ale řídím se podle svého těla a nejím jen pro to, že už to jsou tři hodiny od posledního jídla a "měla bych".


Zpět ke kokosu. Údajně chrání před viry, infekcemi a bakteriemi. Asi to zní, jako bych mluvila o ořechu samotném, ale ne, samozřejmě mluvím o jeho konzumaci a účincích pro naše tělo :D. Zároveň je nápomocný při problémech se štítnou žlázou, srdcem a dokonce i podporuje činnost mozku. Prý má pozitivní účinky i na pleť a o hydrataci kokosové vody snad ani nemusím začínat. Ta je opravdu zázračná. Pokud vás tyhle fakta ještě neunudila, pojďte se mnou zkusit zakomponovat tenhle zázrak jménem kokos do vašeho dne. Nebudete litovat.


SUROVINY (1 porce)
30g špaldové celozrnné mouky
20g (kokosového) proteinu
15g mletého kokosu
½ zralého rozmačkaného banánu
špetka kypřícího prášku
1 vejce / 1 lněné vejce
90ml (rostlinného) mléka
špetka skořice

POSTUP
Všechny ingredience společně spojíme v misce nebo vložíme do mixéru a umixujeme v hladké těsto. Pokud nemáte kokosový protein, můžete použít jakýkoli jiný nebo místo něj dát mouku + nějaké sladidlo. Pokud chcete vegan verzi, místo klasického vejce vytvořte lněné vejce (3PL mletých lněných semínek + 8PL vody). Konzistence by měla být hustší.

Rozpálíme pánev se lžičkou kokosového oleje a vlíváme na ni těsto ve tvaru lívanců. Opekáme je na mírném ohni z obou stran do zlatova. Hotové lívance dozdobíme a můžeme podávat. Já jsem sáhla po kokosovém másle (aby toho kokosu nebylo málo) a nakombinovala jsem ho s lesním ovocem a rybízem, což je za mě chuťově naprosto skvělý. Fantazie se ale meze nekladou! Nechte si chutnat :).





S láskou,


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig