21. 1. 2018

Food Diary || Udržitelné stravování po celý rok?


Přemýšlela jsem, jak tenhle měsíc pojmu. Původně jsem zde chtěla mluvit o veganství a odhalit vám něco víc, ale nakonec jsem se rozhodla spíše pro takové jídelní shrnutí jak posledního, prosincového měsíce, tak celého roku 2017


Celý uplynulý rok totiž hodnotím jako ten nejzásadnější v mém životě. Nejenom, že jsem oslavila rok od poražení záchvatovitého přejídání, ale především jsem konečně našla, co mi v jídle vyhovuje. Našla jsem ten svůj balanc, ten zdravej střed, kterej si myslím, že je pro každého jednoho člověka stěžejní. Naučila jsem se nebát jídla, poslouchat své tělo a netočit celej můj svět kolem jednoho tématu. Vím, že to může číst spousta z vás, co v tomhle bodě není a jídlo vám dělá každodenní problém, ale věřte mi, že to chce čas a není to tak dlouho, co jsem na tom byla stejně. Nebudu ani říkat, kolik to zabralo mě, protože nelituju ani jediného dne, který mě posunul na místo, kde jsem teď. Takže se netrapte tím, že jsou v tuhle chvíli moje slova plný "vyrovnanosti", kterou možná stále hledáte, v ten správný čas to přijde i k vám. Jenom chci, abyste věděli, že jsem si prošla i těmi horšími obdobími a kdybyste potřebovali, vždy mi můžete napsat, ať už na email, nebo na instagram, jsem tu pro vás.

Trochu jsem odbočila a udělala si z toho malou poradničku, ale i to k tomu dle mého patří. Pokračujeme dál.

Jsem jednoduše a nesmírně vděčná za to, jaký progres jsem zvládla za "pouhý rok". Jak jsem si myslela, že vždycky bude jídlo to, co mě bude trápit a pronásledovat. Nakonec jsou z nás ale dobří kámoši :). Víc podobných myšlenek si však nechám do článku o záchvatovitém přejídání samotném.

V prosinci 2017 jsem začala objevovat všechny možné i nemožné kombinace chutí, každý den jsem měla do práce navařené jídlo a také jsem navštěvovala více a více gastro podniků. To se taky podepsalo na stavu mého účtu :D, ale už nelituju peněz, které jsem utratila za jídlo, pokud vím, že je kvalitní. Zjistila jsem, že když si navařím dva dny dopředu, je to vlastně úplně v pohodě a stíhám i svojí klasickou denní pracovní dobu, fitko a ještě se vidět s přáteli. Všechno mi to krásně vycházelo (a vychází). Vlastně ani nevím, jestli mám k prosinci nějakou negativní připomínku co se jídla týče. 

Jelikož je to období Vánoc, většina lidí nahodí sváteční režim a užívají si cukroví a dobrot, co hrdlo ráčí a pak začínají na novo od nového roku. To se u mě letos nekonalo a prakticky jsem ani nezpozorovala, že by v mém režimu bylo něco jinak. Cukroví jsem měla jednu 300g krabičku na celý prosinec a na Silvestra jsem taky jedla úplně normálně, jako by se nechumelilo. Což se shodou okolností vážně nechumelilo :(. Musím uznat, že mě to o to víc posilnilo a utvrdilo v tom, co dělám. Že je ten můj nalezenej balanc udržitelnej přes celej rok, aniž bych si musela něco vyčítat či naopak. 


Moje nový, nejvíc nejoblíbenější, kombo!

Žitný chlebík, řepový hummus, salát & avokádo ♥


Vegan banánové lívance

Zelené kokosky bez cukru - RECEPT

Směs zdravé snídaně od Balicekzdravi.cz


Salát se ztraceným vejcem

Vegetariánská pizza z konopné mouky - RECEPT

Buddha Bowl


MOMENT - veganská restaurace /Praha/

SHAWARMA - na orientální způsob marinované robi s rajčatovým salátem a česnekovou sojanézou v tortille a salátek (bože bože bože ♥) a jako doplněk Baba Ganoush (lilková pomazánka s tahini, podávaná s domácím chlebem, olivami a nakládanými okurkami)


 Má první návštěva VeggGo

Falafel & čočkový burger s batátovými hranolkami


Restaurace OMAM - Svět na talíři /Liberec/

Libanonská miska - 5 ks falafelu, salát tabouleh, černé olivy, batátové hranolky, hummus, limetka = nebe v misce ♥

.
.
.

Doufám, že jste prosinec prožili krásně a bez výčitek a těším se u 
prvního Food Diary za rok 2018!

PS: Napadlo mě, že krom inspirace na jídla bude tento článek vždy také věnován jednomu tématu ohledně jídla. Co na to říkáte? Pokud byste měli nějaký tip, co by vás zajímalo příště, ráda se inspiruji! 

Velice si vážím vašeho času a děkuji vám za přečtení.

Ann.
SHARE:

6 komentářů

  1. krááásne jedlo..dúfam, že tento rok sa mi podarí naladiť na podobnú stravovaciu vlnu ;) minimálne kvôli tej fotogenickosti jedla by som to už mohla zvládnuť :D

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďaaakujem Viki :) by the way jsi nesmírně krásná a tvůj blog taktéž! :)
      Budu ti držet palce :)

      Vymazat
  2. Vždycky mám strašnou chuť na všechno to jídlo, fakt vše vypadá skvěle :) super článek, myslím si, že veganství je rozhodně pro člověka přínosné, i když sama vegan nejsem :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju, Maris :) troufám si říct, že i chutná skvěle, o to je to lepší :D
      a děkuji ti za pochvalu na článek :) já rozhodně souhlasím a je super, že to tak vidíš :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig