7. 11. 2017

Špaldovo-konopná vegetariánská pizza


Od léta si schovávám tenhle recept na zdravou pizzu ze špaldové a konopné mouky a právě přišel čas se s vámi o něj podělit. Upřímně jsem měla strach ho sem dávat, jelikož mě konopná mouka moc neoslovila, ale zase je to něco jiného a chutná to vážně zajímavě. Doporučuju jí dát spíš méně, než více a smíchat s nějakou  jinou moukou, která se dá použít do základu. Můžu tedy říct, že s konopnou moukou jsou zajímavé experimenty a recepty s ní zkoušejte na vlastní nebezpečí :D. Pravděpodobně nebude chutnat každému.


V tomto receptu jí můžete nahradit jakoukoli jinou moukou.


SUROVINY - Těsto

140g špaldové celozrnné mouky
30g konopné mouky
3 lžíce olivového oleje
100ml vlažné vody
1 vejce (nemusí být)
špetka soli

POSTUP

Všechny suché suroviny spolu promícháme. Poté přidáme olej, vlažnou vodu, popřípadě vejce a těsto rukama vypracujeme. Bude se trochu lepit, tak se toho nebojte. Plech si vyložíme pečícím papírem a z těsta na něj uděláme tvar pizzy. Tu poté vložíme do vyhřáté trouby na 180°C na 10 minut. Následně ji vytáhneme a obložíme. 

Tahle část už je zcela na vás. Já jsem smíchala rajčatovou omáčku s oreganem, provensálským koření, česnekem, mletou paprikou a dalším kořením a rozetřela na pizzu. Poté jsem přidala různé druhy zeleniny, sýr a další koření na vrch. Následně dáme pizzu do trouby péct na cca 10-15 minut a stáhneme ji na 160°C.

Pizza by měla být do zlatova, především to poznáte dle zapečeného sýra. 
Na vrch ji ještě můžete dozdobit rukolou a chutná to mnohem lépe!
Dobrou chuť! ♥


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig