Sice už je sezóna těch pravých, červených jahod ze zahrádky ta tam, ale i tak se tyhle lívance staly jedny z mých nejoblíbenějších, i kdybych je měla dělat z jahod mražených!
Vláčné, slaďoučké a nadýchané lívanečky.. Co víc si přát?
SUROVINY
15g celozrnné špaldové mouky
15g kokosové mouky
20g vanilkového proteinu
60g jahodového pyré
2 lžičky kypřícího prášku
1 vejce
Mléko/voda na doředění
POSTUP
Jahodové pyré si připravíme tak, že si rozmixujeme očištěné a odstopkované, nejlépe čerstvé jahody.
Na lívance si nejprve smícháme suché suroviny, především mouku s kypřícím práškem a poté k nim pomalu přimícháváme tekuté. Podle chuti můžeme přidat další sladidlo. Těsto by mělo být tužší, popřípadě ho ještě naředíme vodou či mlékem. Poté tvoříme lívance na rozpálené pánvi se lžičkou kokosového oleje. Smažíme do zlatova. Na závěr lívance promažeme marmeládou či jogurtem, dozdobíme a máme hotovo.
Nechte si chutnat :)
Jsou nádherné :) úplně k nakousnutí.
OdpovědětVymazatMoc děkuji :)) jsou vážně krásně jemňoučké!
VymazatMňam :) vypadají fakt skvěle!
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Moc děkuji Neli :)
VymazatVypadají opravdu skvěle :)
OdpovědětVymazatDěkuji mnohokrát :))
Vymazat