8. 7. 2017

Špaldovo-kokosové jahodové lívance

Sice už je sezóna těch pravých, červených jahod ze zahrádky ta tam, ale i tak se tyhle lívance staly jedny z mých nejoblíbenějších, i kdybych je měla dělat z jahod mražených!

Vláčné, slaďoučké a nadýchané lívanečky.. Co víc si přát?




SUROVINY

15g celozrnné špaldové mouky
20g vanilkového proteinu
60g jahodového pyré
2 lžičky kypřícího prášku
1 vejce
Mléko/voda na doředění

POSTUP

Jahodové pyré si připravíme tak, že si rozmixujeme očištěné a odstopkované, nejlépe čerstvé jahody.
Na lívance si nejprve smícháme suché suroviny, především mouku s kypřícím práškem a poté k nim pomalu přimícháváme tekuté. Podle chuti můžeme přidat další sladidlo. Těsto by mělo být tužší, popřípadě ho ještě naředíme vodou či mlékem. Poté tvoříme lívance na rozpálené pánvi se lžičkou kokosového oleje. Smažíme do zlatova. Na závěr lívance promažeme marmeládou či jogurtem, dozdobíme a máme hotovo. 

Nechte si chutnat :)

SHARE:

6 komentářů

Blogger Template by pipdig