16. 7. 2017

Salát s lososem & kurkumovým dresinkem


Co se týče mých receptů, preferuji sladké (to už jste si možná všimli, haha). Proto když mám vařit nějaký oběd pro mě a přítele, který sladké nemusí, mám co dělat. Navíc vyloženě zdravá jídla nemusí, takže častokrát zběsile projíždím všemožné portály s recepty a hledám, co bych nám uvařila, aby to vyhovovalo oběma. 


Já naopak moc nemusím maso a pro něj to bez masa není jídlo. Řeknu vám, že je to občas fakt náročný, ale rozhodla jsem se to prubnout a začít vymýšlet i nějaké svoje (zatím) jednoduché kombinace na slaná jídla. Jako například tenhle salát, kterej je naprosto rychlej na přípravu, ale díky němu jsem přišla na dresink, který se u mě bude určitě objevovat hodně často.

SUROVINY

Mix salátů (rukola, polníček, ledový salát,..)
Rajčata
Paprika
Okurka
Olivový olej

Filet z lososa
Sůl, pepř, jiné koření
Tymián
Pomerančová kůra

Bílý jogurt
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kurkumy

POSTUP

Jako první si připravíme filet z lososa. Posypeme ho kořením dle chuti, použila jsem tymián a pomerančovou kůru. Lososa dáme péct na rozpálenou pánev nebo do trouby. Nemusí na ní být olej, jelikož losos sám pustí hodně šťávy. Pokud však chcete, olej použijte. Při pečení můžeme pánev přikrýt pokličkou. Pečeme do zlatova.

Mezitím, co se nám peče losos, si připravíme salát. Výběr zeleniny je zcela na vás. Vše důkladně očistíme, omyjeme, nakrájíme a zakápneme olivovým olejem. Přidáme koření dle chuti. Vše pak jemně rukama promícháme, aby salát dostal tu pravou chuť a byl hezky poddajný.

Na dresink použijeme bílý jogurt, česnek, kurkumu a trochu soli (nejlépe himalájské). Česnek vymáčkneme skrz česnekovač a společně s trochou kurkumy a solí smícháme s jogurtem. Dresink vlijeme na salát a následně přidáme opečeného lososa. Celý salát na závěr zakápneme šťávou z půlky citrónu.

Nechte si chutnat! :)

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig