12. 5. 2017

Borůvkové tofu brownies


Podle nejnovějších receptů to vypadá, že cpu tofu opravdu všude, ale ono to nejspíš bude pravdou. Mám doma totiž ještě zásoby toho hedvábného (které je do pečení nej, nej, nej ♥) a na jednu stranu ho chci zdělat, ale na druhou si ho zase šetřím. Jsem prostě komplikovaná osoba :D.


Tentokrát tu pro vás mám recept, který je takový mix všeho možného a vyšlo z toho borůvkové proteinové tofu brownies. Hned v první řadě chci zmínit, že z tohoto receptu osobně nejsem úplně nadšená, jelikož jsem byla zrovna u přítele a spíš jsem si chtěla udělat něco sladkého na neděli, čili jsem neměla všechny ingredience, které bych tam bývala byla dala, ale hodně lidí mi psalo o recept, tak jsem se rozhodla ho sem přeci jenom dát :). Nejde o to, že by bylo chuťově špatné, spíš jen málo sladké, což někomu naopak může vyhovovat. Komu ne, tak to vyřeší nějaké to sladidlo navíc. 

K tomu všemu je úplně super makro-friendly!

Doporučuju si ho dát ale třeba ještě s tvarohem či jogurtem, přidat nějaký to ovoce a klidně i sirup na doslazení a potom je to úplně ideální. Tím, že není extra sladké, se dá zase skvěle kombinovat s ostatními surovinami.


SUROVINY

190g hedvábného pevného tofu
100g banánu (1 ks)
50g jemných vloček (ovesná mouka)
50g červených fazolí (z plechovky)
90g proteinu (jakýkoli)
15g lněného semínka (nemusí být)
10g chia semínek (nemusí být)
15g kakaa
2 vejce
1 lžička skořice
1 lžička kypřícího prášku (5g)

popřípadě sladidlo (př. stéviové kapky)


POSTUP

Nejdříve jsem dala do mixéru semínka, ke kterým jsem přilila trochu vody a chvíli mixovala. Udělá se z toho takový puding. Poté jsem přidala tofu a banán, který jsem opět dohromady rozmixovala do hladka. Poté už jsem jen přidávala další ingredience a postupně všechno mixovala. Pokud byste neměli větší mixér, rozmixujte akorát věci, které jsou potřeba - tofu, banán, vločky, fazole. Ty pak přimíchejte v míse k těm ostatním. V případě potřeby ještě doslaďte sladidlem dle vašeho výběru.

Těsto jsem nechala chvíli odstát, vyložila jsem si plech pečícím papírem a poté těsto vlila dovnitř. Na závěr jsem si rozmíchala 10g práškového arašídového PB2 v čokoládové příchuti s vodou, kterým jsem brownies ze zvrchu "pocákala". Borůvky jsem dala na brownies cca po 5 minutách pečení (protože jsem na ně zapomněla :D), ale dejte je tam klidně společně s práškovým máslem ještě před pečením. Množství je na vás (PB2 ani borůvky nejsou započítané v makrech).


HODNOTY na celé brownies: 1097 kcal / 116 B / 65 S / 37 T
HODNOTY na 1 ks (40g): 70 kcal / 7,4 B / 4,2 S / 2,4 T



Jak už jsem psala výše, doporučuju si k němu dát nějaký jogurt, tvaroh, marmeládu a vážně skvělý k tomu bylo proteinový kakao z mandlového mléka - použila jsem rýžový čokoládový protein od Growing Naturals a na vrch ještě posypala skořicí. Mňam ♥
SHARE:

4 komentáře

  1. Moc hezký receptík :) asi budu už muset zkusit nějaký tvůj recept s tofu :D já zkoušela recept z tofu jednou a teda bléé :D vůbec mi to nechutnalo, tak jsem tady trochu na vážkách, zda to zkusit :D :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      A musím říct, že to v tom není vůbec cítit, takže budu určitě moc ráda, když to vyzkoušíš :)

      Vymazat
  2. Čím jde nahradit protein? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějakou moukou, nebo třeba strouhaným kokosem :) a myslím, že by se to mělo upéct v pohodě i bez něj a náhrady, jen toho nebude tolik :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig