8. 4. 2017

Mrkvový dort s karamelovým krémem


Možná jste si všimli, že se tu v poslední době objevují recepty nějak častěji. Měla jsem období, kdy mě to moc nebavilo a musela jsem se spíš nutit do toho, abych něco vymyslela a upekla. To se samozřejmě nedalo říct o přípravě mých snídaní. Momentálně se to ale nějak otočilo a mnohem víc mě baví pečení a vymýšlení nových věcí, než snídaňování. A to už je vážné :D.


Dnes tu mám recept na mrkvový dort, který je trošku jinší, než jste u mrkváčku nejspíš zvyklí. Je dost hutný, čili sytý, vláčný a konzistencí připomíná skoro raw koláček. Předem tedy upozorňuji, že komu vadí taková "blátovitější" konzistence, nebude tohle nic pro vás. Komu to však nevadí, pokračujte dále :).


INGREDIENCE

TĚSTO
220g nastrouhané mrkve
150g špaldové mouky
50g kokosové mouky
100g jablečného pyré
70g medu (či jiné sladilo a raději více)
30g nasekaných vlašáků (či jiných oříšků)
2 vejce
200ml rostlinného mléka
1/2 lžičky skořice
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky soli
kypřící prášek

KRÉM
1 karamelový puding
2 lžíce kokosového oleje

POSTUP

V jedné míse smícháme suché ingredience a v druhé mokré. Pokud se vám bude chtít, tak ještě nejlépe oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte je zvlášť v tuhý sníh.
Když máme smíchané suroviny ve dvou mísách, tak je začneme postupně smíchávat dohromady. Upozorňuji, že uvedených 70g medu je málo, takže doporučuji přidat ještě víc. Já jsem ještě dosladila flavdrops, ale můžete dát klidně cukr. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto přelijeme do vymazané, vysypané formy a pečeme na 180°C cca 35-40 minut. Po vyndání z trouby necháme dort zchladnout.

KRÉM
Puding uvaříme podle návodu, necháme vychladnout a poté ho nalijeme/přendáme do mixéru. Přidáme tofu, kokosový olej a vše společně umixujeme v hladkou směs. Doslaďte dle chuti. Dort rozkrojíme, namažeme krémem, ozdobíme a buď můžete rovnou podávat, nebo dejte dort s krémem ještě ztuhnout do lednice.

Dobrou chuť :)


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig