In breakfast mainfood recipes

Slané lívance s medvědím česnekem

Další recept, říkáte si? Já také!

S příchodem jara se u mě objevila jakási kreativita a vážně mě to jídlo baví čím dál víc :). Jelikož jsme doma vytvořili pesto z medvědího česneku, které (dle internetu) vydrží v lednici něco kolem 14 dní, přemýšlela jsem, co s ním provedu. 
Ono je sice moc dobré už samotné, ale v lívancích? To stojí za to ♥


SUROVINY

30g ovesné mouky (rozdrcené vločky)
20g špaldové celozrnné mouky
2 lžíce pesta z medvědího česneku
1 lžička kypřícího prášku
4 lžíce vlažné vody
1 vejce
sůl (dle chuti)

POSTUP

V jedné míse smícháme suché suroviny a v druhé mokré. Poté pomaličku všechno spojíme dohromady. Těsto necháme chvíli odstát, mělo by mít hustší konzistenci. Rozpálíme si pánev, na které pečeme lívance buď na sucho, nebo na kapce oleje. Stačí jim opravdu chvilička, měly by být do zlatova, tak to hlídejte.

Hotové lívance můžeme například namazat nějakou pomazánkou, nebo do nich přidat sýr či dochutit hummusem. Dají se brát jako klasický příloha, čili si k nim dejte, na co máte chuť. Určitě by šly i k masu, tofu nebo jenom k zelenině.
Já jsem zvolila bílé fazolky v tomatě a jedno vejce. Tuto kombinaci rozhodně doporučuju :).

PORCE: Těsto mi vyšlo na 6 středních lívanců.

Dobrou chuť ♥

Related Articles

2 komentářů:

  1. To vypadá skvěle. ♥ Můžu se zeptat na nutriční hodnoty? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kačí! ♥
      Bohužel jsem je nepočítala, ale kdybys chtěla, zadám to do tabulek a vypíšu :)

      Vymazat