1. 12. 2016

Food Diary || Listopad 16


Přijde mi, jako kdybych poslední food článek psala včera.. To to opravdu tak neskutečně utíká? 
Před chvílí jsem si stěžovala, jaké mi je venku vedro a teď mi pomalu visí rampouch u nosu :D. A i přesto, že si stejně pořád stěžuju na počasí a na to, jaká je doma zima, tak tohle období miluju. 


Zachumlat se pod deku s dobrou knížkou, teplým čajem a něčím dobrým k jídlu. Je to pro mě zároveň takové rodinné období a chvilka, kdy si přes ten rok i odpočinu, jelikož přes Vánoce opravdu vypnu a soustředím se především na lidi kolem sebe. Vím, že tento rok to bude ale náročnější, jelikož studuju hodně předmětů najednou, takže mě čeká spousta předtermínů a zápočtových testů a zároveň mám do toho práci, kterou jsem minulý rok neměla. Ale jak jsem psala, tenhle čas je pro mě především o rodině a i přesto, že nejsme všichni pohromadě, snažím se všem věnovat, co to jde.

Tenhle článek má být ale o jídle za uplynulý měsíc, kterého bohužel, moc nebylo :D. Doufám, že to přes Vánoce napravím a vymyslím taky něco svého :).


V poslední době se snažím hodně obměňovat snídaně, tudíž jsem zařadila i pohanku, která je opravdu vydatná a dokonce mi i moc chutná. 
Asi už vás nepřekvapí, že každý měsíc se tu objeví alespoň jedna fotka z naší místní kavárny, kam jsem si nějak zvykla chodit. Když ty jejich RAW dortíky jsou prostě neskutečné ♥.
Dále tu mám proteinové čoko muffiny, na které co nevidět přidám recept a na poslední fotce klasika, moje ovesná (kterou už si opravdu dávám jen jednou za čas).


Tento měsíc jsem se také vrátila ke smoothie bowls a objevovaly se v mém jídelníčku častěji. Možná je to tím, že v jednu dobu bylo období bez ovoce, tudíž se toho moc dělat nedalo.


Naopak na lívanečky jsem tentokrát celkem kašlala. Udělala jsem si je jen několikrát, jelikož co si budeme povídat, jejich příprava trvá nejdéle. Dále můj první veganský dort, na který najdete recept ZDE. Cupcaky z bloggerské akce a nakonec banánové lívance, u kterých byste určitě nepoznali, že to jsou lívance :D. Byly plněné tvarohem a přelila jsem je horkými malinami s rozpuštěným kouskem čokolády.


Děkuju Vám za přečtení a přeju krásné svátky! ♥ A.
SHARE:

6 komentářů

  1. jednoznačně moje nejoblíbenější články jsou právě tyhle! ♥ Máš všechno jídlo strašně krásně nazdobené, to já mám se svými snídaněmi rozhodně co vylepšit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi tak milá ♥ :)) moc ti děkuju!
      Chce to jenom trochu praxe, jelikož zrovna já jsem na zdobení a podobné věci antitalent :D

      Vymazat
  2. Zbožňuju tvoje fotky!:D Jinak u mě je s těmi lívanci právě naopak, až teď jsem pořádně objevila jejich kouzlo a dělám je kdy to jen jde:D Jinak ti držím palce ve škole, určitě to i s prací zvládneš a o Vánocích si pořádně a zaslouženě odpočineš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlato, Luci! :)
      To je dobře, jen si jich užívej :D já to mám právě vždycky rozdělené na taková období.. Moc ti děkuju, budu věřit, že to bude tak, jak říkáš :)) měj krásné Vánoce ♥

      Vymazat
  3. Já z těch tvých fotek jídla prostě nemůžu! Vždycky mám na všechno takovou chuť.. a když už si něco vytvořim, nikdy to nevypadá takhle dobře :D achjo.
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Sleduju i tvůj instagram a ty tvoje fotky jsou prostě vážně úžasný :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig