24. 7. 2016

1. Grocery list

Na tento článek, už jsem se opravdu chystala nějaký ten pátek. Jak už z názvu můžete vyčíst, bude se jednat o jídlo (zase o jídlo).. Aneb moje tipy na #musthave produkty u vás doma. 

Chtěla bych z toho udělat takovou menší sérii článků a pokaždé doporučit něco jiného. Prvních pár bude o potravinách, které mi doma rozhodně nesmí chybět a jím je téměř denně. 


Tak jdeme na to! :)

Mornflake - Superfast Oats

Tyhle vločky ♥... Zatím jsem nenašla lepší a chutnější vločky než právě tyto. Kaši máte hotovou za 2-3 minutky díky tomu, jak jsou jemné a chuťově je to opravdu znát. Taky jsou skvělé do smoothie a kam si jen vzpomenete. Myslím, že už si je objednávám takové dva roky a doma mi nesmějí chybět. Cenově jsou trochu dražší než klasické vločky, ale vyplatí se to. Najdete je na aktinu nebo dalších eshopech se zdravými věcmi.

Albert - Bio špladová mouka
(Supermarkety, zdravá výživa, DM)

Jako další tu mám celozrnnou mouku. Ať už je špaldová, pohanková, kukuřičná, vždycky u mě nějakou najdete (když né všechny :D). Je to skvělá náhrada klasické bílé pšeničné. Musím ale podotknout, že mi z ní/nich například lívanečky nebo různé dortíky chutnají mnohem víc :).

Penam - Fit den / Žitno-slunečnicový chléb
(Albert, Tesco, Globus)

Tenhle chlebíček určitě téměř všichni znají. Je super zdravý, chuťově dobrý (né každému tedy sedí) a dá se kombinovat se vším. Mám ho ráda jak na slano, tak na sladko. Vždycky aspoň jedno balení doma mám. Je vhodný jak ráno, tak večer. Zkrátka takový základ a super alternativa klasického pečiva.
Můj tip: Když ho máte už přes týden otevřený, dejte 
ho do lednice (do vrchní poličky) a vydrží vám o hodně déle :)


CountryLife - Bio agávový sirup
(Zdravá výživa, Albert, Tesco)

Přesouváme se do sladké sekce. Jako další mám vždycky po ruce nějaký sirup na doslazení. Ne vždy je používám, ale tenhle agáve je klasika. Ano, sice každý říká, že nejsou zdravé a je to skoro to samé jako normální cukr, ale myslím, že v malém množství nikomu neublíží :). Navíc je prostě skvělý. Další z variant mívám rýžový (ten je prý nejmíň nezdravý), datlový, javorový ♥. 

Alpro - Dark chocolate dessert
(DM, Albert, Tesco)

Jen stačí vidět obrázek a už na něj mám chuť :D. Je pravda, že si ho nekupuju vždycky, ale často si ho šetřím a těším se na něj, až si ho z té lednice vezmu. Je strašně výborný, složením skvělý, není z mléka takže mi po něm zase není těžko. Jediné, co je trošku odrazující, je cena za malý kelímek. Ale jak říkám, mít ho jako takovou "odměnu" a nejíst ho denně, proč ne :).


Kdyžtak mi dejte vědět, jestli se vám tenhle typ článků líbí a budu na tom ráda pracovat dál. 
Mějte se krásně! A ♥

SHARE:

2 komentáře

  1. Uh... Z tohohle všeho mě láká ten sirup a jogurt :D
    Ale třeba teď má mamka problémy s lepkem a když jsem s taťkou kupovali bezlepkovou mouku, málem jsem se svalila na zem. 100 korun za kilo... Brrrr!
    A docela mě mrzí, že zdravé a potřebné (například ty bezlepkové) věci jsou dražší než ty nezdravé....

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že alespoň něco :) ale naprosto ti rozumím, kdyby mi někdo řekl před rokem že tohle bude patřit do mé každodenní stravy, nevěřila bych :D
      To s tebou souhlasím, je to na nic že zdravé věci jsou řádově o tolik dražší.. Ale pro moje zdraví mi to za to stojí a je potřeba najít nějakou rovnováhu :)
      Jinak doufám, že mamce bude co nejdřív líp, lepek mi také nedělá moc dobře :X teď se akorát chystám číst knížku "Život bez pšenice", tak jsem zvědavá co nového se o tom dozvím :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig