7. 4. 2016

Banánová zmrzlina s meruňkami

Banana Ice Cream - Nana Ice Cream - Nicecream

INGREDIENCE

Záleží, kolik zmrzliny si chcete udělat, takže množství záměrně neuvádím

Mražené banány
nejlépe vyzrálé, které nakrájíte na kolečka a dáte minimálně přes noc zmrazit
Mražené meruňky
Lžíce bílého jogurtu (nemusí být)
Mléko (jakékoli - kravské, mandlové, rýžové)
Sladilo - javorový sirup, rýžový sirup, agáve (nemusí být)

dále můžete přidat cokoli vás napadne - kokos, chia semínka, oříšky, etc.

POSTUP

Potřebujeme kvalitní mixér, který zvládne drtit led. Dáme do něj mražené banány, meruňky, popřípadě lžíci jogurtu. Začneme pomalu mixovat a přiléváme mléko. Zmrzlina by nám pomalu měla jít do hustší konzistence. Dle potřeby stále přiléváme mléko pro jemnější konzistenci a dobré mixování. Nakonec můžete přimíchat zmiňované chia semínka, kokos, nějaký sirup, semínka či oříšky. Já jsem tuto meruňkovou dozdobila rýžovým sirupem a quinoou. Pokud jste si udělali nicecream moc, přendejte přebytek do plastové krabičky na jídlo a dejte zamrazit. Tak máte i na později. Nechte si chutnat!

.
.

Nicecream je skvělá pro každého. Mlsání bez výčitek, co víc si přát. Ale musím zdůraznit, že pro jednu skupinu lidí je to naprostá bomba. Pro vegany. Sleduju na IG hodně lidí (většinou právě vegani), kteří si ji dávají téměř každý den ke snídani a různě ji zdobí, jako ovesnou kaši. Jsou to spíš lidé, co žijí v teplejších oblastech, jelikož já si třeba nedokážu představit do sebe každé ráno dostat zmrzlinu. Hlavně můžete dělat pokaždé jinou kombinaci, takže si dovolím říct, že vás jen tak neomrzí. Už se těším na léto, kdy jich vyzkouším tak milion.

Doufám, že vám byl recept užitečný a nana ice cream vyzkoušíte. Můžete mi pak dát vědět, jak se povedla, nebo jestli vás napadly nějaké zajímavé kombinace.

Mějte se krásně!

A ♥
SHARE:

2 komentáře

  1. Děkuji za skvělý tip na lákavě vypadající zmrzlinu :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig