15. 4. 2016

One Week Shred || Jillian Michaels


Vítám vás u slibované recenze na program s názvem One Week Shred od Jillian Michaels, který jsem před pár dny docvičila.




O programu

Jedná se o 7 denní program, při kterém cvičíte dvakrát denně. Cvičení je rozděleno na Phase 1 a Phase 2. Ráno vás čeká 30 minutové posilování a v druhé polovině dne půl hodinové kardio. Dohromady vám to tedy nezabere více, než hodinu denně. Obecně se jedná o program spíše pro pokročilejší, než úplně začátečníky.

Phase 1
Ranní část je posilovací. Začíná se zahřátím, poté přichází čtyři fáze cviků s opakováním a nakonec protažení. Je hodně zaměřená na core a ruce, ale i nohy si potrpí, nebojte. Cvičila jsem s kilovými činkami, ale Jillian doporučuje odcvičit program s 3kg činkami. Samozřejmě záleží na vás, kolik zvládnete. Já jsem cítila, že bych mohla mít těžší, ale měla jsem doma pouze tyto. Celkově mě tato část bavila víc, než ta odpolední.


Phase 2
V té je již zmiňované kardio. Člověk se zapotí a je třeba dostatečně pít. Ze začátku máte pocit, že vyplivnete duši, ale Jill vás tlačí dál. Tato fáze má 3 cykly s opakováním a na závěr strečink. Obě dvě cvičení vám opravdu rychle utečou a většina cviků mě bavila. 


Ve videiích se vám představí Jillian a dva další „cvičenci“. Jeden předvádí advance verzi, čili pro pokročilé a druhý modifikuje, pro začátečníky. Když vám něco nejde, můžete dělat lehčí verzi. Pokud jste ale úplní začátečníci a, asi bych vám tento program úplně nedoporučila, protože je dost náročný a mohli byste si třeba i ublížit. Nejdříve bych volila například 30 Day Shred taktéž od Jill.

Je zde i skvěle vybrána hudba, která má rytmus a dobře doplňuje cviky, což mi u jiných programů od Jill vadilo. Pro nejlepší výsledky se doporučuje stravovat podle speciálního jídelníčku, který je součástí programu. Já jsem ale jedla normálně.

Klíčové je najít si čas. Vstávala jsem většinou o hodinu dřív, abych si stihla v klidu odcvičit a vysprchovat se. Stávalo se mi, že jsem občas kardio cvičila i kolem desáté či jedenácté večer, což není úplně ideální, ale dalo se to.

Můj týden s ONE WEEK SHRED

Po měsíci na IIFYM stravování, kdy se mi ke konci už zrovna moc nedařilo a opět jsem skončila u záchvatovitého přejídání, jsem se rozhodla, že se pokusím jíst zdravě a vyváženě. Co si pod tím představit? Pro mě to znamenalo chvíli si nevážit každé smítko, mít trochu volnější ruku při výběru potravin a hlavně dopřát si tolik ovoce, kolik budu chtít. 

Ráno jsem měla, jako každý den, sladkou snídani. Dopolední svačinu jsem většinou neměla, protože když snídám kolem 8-9 hodiny, tak pak už rovnou obědvám. Oběd jsem si dala buď ve škole, kde jsem se snažila vybrat to nejvíc zdravé, nebo jsem si udělala rychlý oběd doma v podobě rýže, kus kusu, tofu, zeleniny a tak dále. Odpolední svačinu jsem měla každý den jinou, buď třeba plátek celozrnného pečiva, nějakou zdravou tyčinku, zeleninu, cottage, atd. Večeři jsem si dávala většinou až po cvičení, kdy jsem se snažila se zaměřit hlavně na bílkoviny, jelikož si na ně přes den moc nemyslím. Na mém menu byl například tvaroh s jahodami, oříšky a skořicí, nebo zbytek tofu a hodně zeleniny. Zkrátka nic speciálního. Normálně se nedokážu udržet a mám pořád chuť na něco sladkého či mastného, ale tentokrát jsem takové pocity neměla. Zároveň jsem chtěla co nejlepší výsledky a cvičení mě motivovalo to nevzdat právě ani s jídlem.


Sobotní den byl pro mě však ve znamení REST DAY. To znamenalo bez cvičení a méně hlídání se v jídle. Hlavní pro mě bylo, abych se cítila dobře a nemusela si nic vyčítat.

Program byste měli cvičit 7 dní v kuse, ale cítila jsem, že už tělo potřebuje trochu odpočinku. V neděli jsem to znovu rozjela a posledním dnem pro mě bylo opět pondělí. To jsem se kousla a všechny cviky odcvičila na plno v advanced verzi, po čemž jsem vypadala, jako kdyby mě někdo polil vodou (to ale ostatně každý den). Připravte se na to, že se zpotíte, a to dost haha.

Kdyby vás ohledně programu cokoliv zajímalo, určitě mi napište do komentářů nebo na email a vše mile ráda zodpovím :).

Výsledky


Váha: -3 kg
Pas: -5 cm
Boky: -2 cm
Zadek: -2 cm
Stehno: -1 cm


One Week Shred bych doporučila všem, kdo chtějí rychlé výsledky a umí vydržet. Je to jak fyzicky, tak psychicky náročné. Rozhodně to ale potom stojí za to, ani já jsem nečekala, že výsledky dopadnou tak dobře. Kdyby se v den měření nedostavily ženské záležitosti, které přišly ještě k tomu o týden dřív, měření by dopadlo asi ještě o něco líp :D. Sama jsem si myslela, že to není nic moc, ale ohlasy na instagramu mě naprosto dostaly. Moc vám děkuju za podporu!


Děkuji za přečtení a těším se u dalšího článku!

S láskou,

Vaše


SHARE:

28 komentářů

  1. ahoj, chcela by som sa spytať ohladom toho cvičenia.. mysliš že by vadilo keby som necvičila rano ale aj posilovanie aj kardio vecer?:) po cviceni som fakt cervena minimalne hodinu, takze by som musela vstavam o 4 aby som to stihala vsetko.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, myslím, že nevadilo, ale nebude to mít pro tělo takový účinek. Hlavně je to taky dost náročné, tak abys měla večer na oboje ještě sílu. Jinak ti rozumím, já jsem chodila polo rudá do školy :D.. Jednou jsem to taky nestíhala a oboje jsem cvičila večer, ale jak říkám, už to nebylo takové, jelikož jsem byla unavená. Ale rozhodně to aspoň zkus, uvidíš, třeba ti to zrovna bude vyhovovat :)

      Vymazat
  2. Ahoj,chci se zeptat,myslis ze by tohle cviceni pomohlo na celulitidu. Stydim se za ni,ale myslim ze s timhle problemem se v dnesni dobe potyka vetsina holek.predem dekuju za odpoved. Jinak promena je fantasticka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) na celulitidu zabírá každé cvičení, mě s ní pomohl hlavně běh, jelikož se mi zpevnily nohy.. Trpím na ní od mládí, takže ti naprosto rozumím, ale jak říkáš, trpí na to většina slečen v dnešní době. Tohle cvičení je super, ale je potřeba dělat něco dlouhodobě, aby byly výsledky. Nejdůležitější je hodně pít a shodit přebytečný podkožní tuk, díky kterému taky celulitidu máme. Moc ti děkuji za dobrý tip, zkusím ohledně celulitidy sepsat článek :) a děkuju za pochvalu! Budu držet palce, ať se ti povede cítit se dobře!

      Vymazat
  3. Ahoj, chcela by som sa spýtať, kde môžem nájsť tento program?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, v předposledním odstavci článku máš odkaz :)

      Vymazat
    2. Ja ten odkaz nikde nevidim.. :-( Jinak skvela prace. ��

      Vymazat
  4. Ahoj, narazila jsem na tuhle tvoji fotku na instagramu a opravdu mě to inspirovalo :) s hubnutím taky bojuji už nějaký ten pátek, nejsem nějak uplně tlustá, ale vím, že mám nějaké to kilo tuku navíc, hlavně v oblasti břicha :D takže moc děkuji za tuto inspiraci, určitě tuhle "výzvu" zkusím a gratuluji k takovým krásným výsledkům! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) to moc ráda slyším! Jsem na tom podobně, je to dlouhá cesta, ale všechno je to jen o vůli :) vůbec nemáš zač, jsem ráda, že se do toho pustíš, určitě pak dej vědět, jak to dopadlo :) Mockrát ti děkuju, měj se krásně a držím palce! :)

      Vymazat
  5. Ahoj Ani, ty videa jsou pouze dvě - takže se jak ranní tak odpolední cvičí celý týden stejné dokola? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, přesně tak :) první tři dny jsou náročné, teprve si zvykáš na cviky, ale pak už to jedeš automaticky :) a pokud by ti to nestačilo, klidně můžeš zkusit přidávat těžší činky :D

      Vymazat
    2. Díky za odpověď! :) jsem zvyklá cvičit ve fitku, ale tohle mě zaujalo, tak to zkusím :) činky doma vůbec nemám, ale naplnila jsem shakery vodou, aspoň to necelé kilčo je lepší když už nic :D

      Vymazat
    3. Když budeš mít čas a chuť, dá se to v nějaké dobré míře zkombinovat i s fitkem. Ale pro tělo by to bylo nejspíš dost vyčerpávající. Já jsem si mezitím dávala delší procházky, což bylo akorát :). To je super, nebo stačí naplnit dvě pet lahve a taky to funguje jako činky :D. Budu držet palce! :)

      Vymazat
    4. ... tak tohle teda bolelo! :D :D :D Ale těším se na druhý díl :) Díky za inspiraci ;)

      Vymazat
  6. Myslím, že týdenní bych snad mohla zvládnout :D Ale musím počkat na zkouškové, vstávat kvůli tomu v pět, abych to stihla před školou, takový nadšenec zase nejsem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě! :) to ti rozumím nu, já mám rozvrh dobře udělaný, takže to stíhám v pohodě :D ale o zkouškovém to bude lepší :) dej pak vědět, jak to šlo!

      Vymazat
  7. Okay, už ten článek čtu po několikátý a inspirovala jsi mě. Sedm dní do maturity. Tahat otázku půjdu s tímhle odcvičeným! Alespoň to bude hodinka na odreagování při učení o svaťáku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, paráda! :) když je člověk doma a učí se tak je to mezitím super :) držím ti palce jak při cvíču, tak při maturitě!

      Vymazat
  8. Ahoj. dakujem za recenziu. idem do toho :D tvoja zmena je perfekna. Chcem sa spytat ci si dvd kupovala alebo sa da stiahnut niekde? :D na youtube som nenasla full. ja som od Jillien cvicila six week six pack a zhodila som 6 cm z brucha. myslim ze nie za 6 tyzdnov asi dlhsie ale je to tiez dobry blok cviceni. chcem sa spytat ako pokracujes teraz? este cvicis podla one week shred? alebo to bola jednorazovka? dakujem Diana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Diano, moc ti děkuju :) kdyžtak mi napiš na email, povím ti k tomu víc (andie.sro@gmail.com).
      Tak to je super, já se chci do six pack cvičení tak pustit! :)
      One Week Shred patří stále mezí mé oblíbené programy, ale momentálně chodím víc do fitka. Necvičím teda týden v kuse, ale občas když mám chuť na cvičení doma, tak si jedno z toho dám :) ale určitě se na to přes svátky a zkouškové chystám a dám to zase v kuse :) ať mám víc materiálu k porovnání :D Děkuji ti za komentář :)

      Vymazat
  9. Vůbec jsem netušila, že existuje jen 7day shred! Od zítra hned zkouším, výsledky jsou neuvěřitelné. Super článek :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo! Já předtím taky ne! :D ale je to fakt mazec :) odjela sis to? Jestli jo, tak mi určitě napiš svoje dojmy, jsem zvědavá :)
      A moc děkuju :))

      Vymazat
  10. Tak tohle bude asi dobrá makačka, ale výsledky jsou super! Fakt je to dost znát a obdivuju tě, že jsi to doklepala:) Tohle asi zkusím, za zkoušku nic nedám!
    A celulitidy a silnějších stehen se snažím zbavit během. Pravděpodobně zítra mě čeká první letošní běh, tak snad se zas vrátím do režimu a bude to oukej :D
    držím place dál!

    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím uznat, že to dá zabrat, ale pokud to opravdu jedeš na plno, tak je to znát :) jsi hodná, děkuju moc :)) a rozhodně to zkus! I kdyby sis to měla jen zkusit. Já se do toho v nejbližší dnech chystám znovu taky :)
      Jako opravdu, stehna a celulitida, to jsou moje problémový záležitosti :D ale letos to půjde, věřím tomu :). A taky se chystám započít běžeckou sezónu, tak držím palce i tobě! ♥ :)

      Vymazat
  11. Ahoj Aničko, přeměna je skvělá,už se těším na recenzi až pojedeš znovu :)
    Měla jsem v plánu, začít teď příští týden, abych měla Po-Po a jak na potvoru jsem si včera zlomila nohu v koleni-prasklá čéška... takže zatím budu ještě pár "snad" týdnů sledovat přeměny vás ostatních...
    Držím palce :))

    OdpovědětVymazat
  12. Děláš si legraci?? Po týdnů tahle super změna? Wow!!! Do toho jdu jako okamžitě 😱😍 jsi skvělá!💪💕 Hlavně mít vůli a jet dal!!! 😊

    OdpovědětVymazat
  13. Děláš si prdel? Za týden tak boží výsledek? Já snad se sebou začnu něco dělat. To je prostě fakt boží. Wow. Tak jo. Začnu cvičit a trochu si hlídat jídlo (no to bude těžší). Jsme v šoku a tobě moc gratuluji k výsledku!

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  14. Nevíte prosím, kde seženu tato videa? :) Jinak super proměna :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig