9. 1. 2016

My weightloss journey

Konečně jsem se dokopala napsat nový článek. Voní mi tu miska čerstvě uvařené rýže (na kterou jsem měla chuť už od začátku týdne), dala jsem do ní trochu worcestrové omáčky a jsem připravená se do toho pustit.



Zdravý životní styl a cvičení

Začnu od začátku. Už jako malé dítě jsem byla pěkně živená a od školky jsem byla předmětem výsměchu (přitom na fotkách ze školky vypadám jako normální hubené dítě, takže mi to dnes moc smysl nedává). To samé pokračovalo i na základní školu, kde ale musím uznat už jsem měla opravdu pár kilo navíc. To mi ale v mém apetitu vůbec nebránilo. Občas už mi to hodně ubližovalo, protože děti jsou prostě kruté, ale že bych se sebou v té době něco dělala, to ne.

Zlom přišel až v roce 2008-2009, kdy jsem začala hrát floorball a zničeho nic trénováním 3-4x týdně jsem zhubla všechna přebytečná kila. Moc mě to bavilo, konečně jsem měla zaplněný volný čas, ale kvůli špatnému vedení jsem po cca dvou letech odešla.

(Tady jsem se rozhodla, že k tomu přidám i staré fotky a znáte to... skončila jsem tři hodiny u procházení starých fotek a nevybrala skoro nic)


Jedna typická fotka z dětství :D dvojitá brada nechybí, zato pár zubů jo :D:D 
(pauza na smích)
Věk tipuju kolem 10 let
___________________________________________________________
A teď zase pár fotek v mezi fázi, po skončení s floorballem

             

V roce 2011 jsem začala chodit na střední a pořád si držela hubenou postavu.
 Samozřejmě jsem si ale myslela, jak jsem strašně tlustá.

 
Tímto se velice omlouvám za kvalitu fotek, ale nenašla jsem žádnou normální fotku postavy :D

V příštím roce, čili 2012, jsem potkala svého nynějšího muže a všechno šlo do kytek. (ohledně postavy samozřejmě :D) Ne nadarmo se říká, že spokojený člověk víc jí (nom nom). A já jsem byla až moc spokojená. Doma jsem nebyla zvyklá na kdejaké vyvařování a už vůbec ne na hranolky, krokety, pizzy a kdejaké smažené věci. U nás doma to bylo prostě "sváteční". U nich to bylo ale naprosto normální. Navíc jeho maminka opravdu skvěle vaří a stará se, aby vždycky měl co jíst. Byli jsme spolu ze začátku skoro každý den a jedli jsme.. a jedli a jedli.... a jedli. Taky jsem nasadila antikoncepci a všechno dohromady mi dalo za necelý rok 10 kg nahoru. Dlouhou dobu jsem to nechávala být, postava pořád vypadala "jakž takž" v pohodě. K tomu když je váš přítel spokojený a chválí vás, tak proč se omezovat, že?
 (haha) 


Pak jsem ale viděla fotky z dovolené (viz. fotka nad tímto) a konečně jsem se rozhodla všechno změnit. O zdravou stravu a cvičení jsem se začala zajímat od března 2014. Přečetla jsem tak milion článků, knížek, zkoukla spoustu videí se cvičením a tak to pomalu začalo. Prvním krokem pro mě bylo běhání. Na zákldní škole jsem ho nenáviděla, opravdu ze srdce nenáviděla a kdykoli byla možnost se mu vyhnout, tak jsem ji využila. Bylo to pro mě peklo. A ani nevím jak mě to napadlo, ale prostě jsem chtěla začít běhat. Začalo mě to bavit, naplňovat, nejlepší věc na tom byl ten relax a klid od všeho.

Dál jsem se pustila (určitě všichni znáte) do 30ti denní výzvy, která mi taky hodně pomohla. Začala jsem s výzvou ZAHOĎ KILA startér. A šlo to postupně dál, začala jsem jíst zdravěji, běhat, cvičit doma.. Čas se dal s časem dohromady a já jsem v létě měla zase o 10kg míň.
Pokračujeme dál. V sprnu jsem začala pracovat ve fitku na recepci a na konci srpna už jsem měla v kapse i certifikát Alpinning instruktora.


Konečně jsem začala být spokojená :)

 V září 2014 jsem jela ještě SACHARIDOVÉ VLNY, které jsou účinné, ale musíte pak dlouhodobě najet na hodně dobrý jídelníček, abyste si všechna shozená kila udrželi. Hodně lidí to právě kvůli tomu zatracuje. Bohužel jsem v té době byla ve stresovém období, trávila jsem skoro každý den po škole v práci a přitom se připravovala na maturitu a do toho stíhat vše ostatní. Přes den jsem většinou nejedla a večer jsem se vyloženě přežrala. Takže si dokážete představit, kam to spělo. Zároveň jsem u toho v rámci práce (fitko) 5x-6x týdně cvičila, což tělu taky moc nepomohlo, když nemělo dostatek živin ze stravy (hubená jsem v tu dobu byla, i když za jakou cenu). Takže jsem byla takové vyčerpané klubíčko neštěstí.

Jak se blížila maturita (rok 2015), začala jsem práci a cvičení omezovat a zůstalo už jen učení a jídlo, teda hlavně JÍDLO. Přejídala jsem se takovým způsobem, že to snad ani nebylo možné, Od  mekáče, po Bubble Tea, cukrárny, sladkosti, zkrátka hnusy všeho druhu. A máme tu svaťák (ten můj trval nějaké tři týdny), každý druhý den s kamarády sraz někde jinde (většinou na již zmiňovaném jídle) a já mám zase 10 kg nahoře (O M G). Tímhle stylem jsem se také dostala k záchvatovému přejídání, na které jsem v lehké míře trpěla už dřív.

Maturita byla úspěšně za mnou, ale tím to nekončilo. Už jsem byla tak navyklá na ten nechutnej režim, že jsem v tom pokračovala dál. V červnu jsem přestala pracovat ve fitku a léto bylo zase jedna velká žranice a přemlouvání se, že od zítra už teda začnu! 4 měsíce prázdnin utekly jako voda a přede mnou stále rozhodnutí, kam dál. (Je ale pravda, že během léta se to začínalo zlepšovat, dostala jsem se mezi lidi co mě podporovali a začala jsem zdravěji jíst)

"objemovka" těsně po maturitě... květen 2015

(Dovča, srpen 2015)

Jelikož mě čekal nástup na vysokou školu, chtěla jsem to v září dohnat, abych šla na školu už jako "lepší já". Bohužel lenost byla silnější a tak jsem se rozhodla, že teda začnu až se školou, všechno se vším všudy. Co jsem ale zkusila, byl tenhle detox. Ve zkratce, bez cvičení, se zdravou stravou (v rámci možností) jsem dala dolů 4kg. Zvykání si na novou školu mi dalo celkem zabrat a jelikož už jste si všimli, jaký jsem lenoch, ani v prvním semestru jsem makat nezačala. 

pořád cvalda - září 2015

Už jsme u zimních svátků (nebojte, blížíme se ke zdárnému konci!:D), přes které jsem toho měla opravdu hodně, jak už školu, tak rodinné záležitosti, přátelé, přítele, etc.. A zase jsem jaksi nestíhala jíst, do toho jsem měla silný zánět močových cest a po svátcích byly 2kg dole.. Musím teda uznat, že si zatím držím zmiňovaných 6kg dole a doufám, že to ještě půjde.

      
Listopad 2015

Co jsem ale věděla už dlouhou dobu bylo, že nemá cenu si říkat "začnu do nového roku jíst zdravě", "začnu od zítra", "začnu od pondělí", "začnu od nového měsíce". Tu celou dlouhou dobu jsem to věděla, ale nedokázala přijmout. Musí se to stát dlouhodobou záležitostí. Nemůžu zakazovat všechno nezdravé jídlo a omezovat se na úkor sebe samé. Protože logicky když si něco zakazujete, o to to chcete víc. Takže upřímně můžu říct, že jsem konečně dospěla do téhle fáze, kdy dostávám svoji vůli pomaličku pod kontrolu.


Závěrem bych chtěla říct, že ať mi to trvalo jak dlouho chce, jsem ráda za každou zkušenost, kterou jsem po cestě posbírala.. Taky vůbec to, že jsem se k tomu rozhoupala, je pro mě veliký úspěch. A jak už jste určitě slyšeli z každé strany, JE TO JEN A JEN VE VÁS :)

Jestli jste to vydrželi až sem, tak vám tímto moc moc děkuju a všem přeji mnoho úspěchů!
Anna ♥

SHARE:

2 komentáře

  1. Hezký článek :) člověk si nad tím takhle uvědomí, jak se v průběhu času mění a sám si toho ani nevšímá dokud nepřijde ten moment, kdy si řekneš DOST. Já jsem to tak měla kdysi, když mi bylo 17, začala jsem hrozně hubnout.. cvičit, běhat a bohužel i docela nejíst. Ne, že bych držela hladovku, ale jedla jsem jen jogurty a takové ty nevýživné věci. Jenže jsem byla spokojená, protože jsem furt hubla a to mi vyhovovalo :) no a teď mám od té doby nahoru 7kg, ale jsem spokojená (relativně)... většina z toho jsou svaly, postavu jsem zpevnila, nikde mi nic nevisí a že mám o pár kilo víc, to už se zvládne :D
    Držím ti palce, ať jsi spokojená sama se sebou :) jinak ta část s tím přítelem je klasika, mě třeba pořád nutí jíst :D
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuju! :) přesně jak říkáš. Akorát že u mě jsem si několikrát řekla DOST a pořád to nestačilo.
      To ti rozumím, mě by to také vyhovovalo, ale zase za jakou cenu. To je super, máš krásnou postavu :) a jak říkáš, všechno krásně pevné!
      Ještě jednou moc děkuji za tvoji podporu :).. no jooo, to je pořád, jen si dej, to tě nezabije, přece mě v tom nenecháš :D

      Vymazat

Blogger Template by pipdig