5. 9. 2015

Úsměv, prosím!

Ahoj všichni! Těmito motivačními články bych vám chtěla pomoci zamyslet se nad věcmi, které Vám mohou ulehčit a zpříjemnit život. Tady je můj Motivační post číslo jedna.




Usmívejte se! Jen jak to půjde. Kdykoli a kdekoli, jelikož se neříká jen tak, že je to lék na všechny potíže. Samozřejmě, že to nejde pořád, ale občas se divím, jak se mi zlepší nálada, jenom když začnu brát věci s úsměvem. Můžete zlepšit náladu také lidem kolem vás. Znáte ten pocit, když jdete po ulici a nějaký člověk se na Vás jen tak usměje? Mně to teda okamžitě zlepší náladu a celý den. Dnes už se to bohužel moc nevidí, přije mi že 90% lidí se akorát mračí a mě opravdu mrzí, že je všude tolik negativních lidí. Zamyslete se nad tím, když vás něco trápí.. Má cenu se s tím zabývat? Proč si s tím kazit náladu? Neubližuje to kromě mě i ostatním? Přiznávám, že někdy to je opravdu těžké a nějaké věci jen tak úsměvem nevyřešíte. Ale proč se trápit nad věcmi, které nezměníme? Většinou, když mám nějaký problém, začnu přemýšlet nad jeho původem a jestli má vůbec cenu si s tím kazit náladu. Když pomyslím na to, jaké starosti mají ostatní lidé po celém světě, můj se většinou stane dost nicotný. 

Právě my sami si často kazíme náladu. Občas je nějaký ten den blbec, ale proč to nezkusit změnit a žít každý den naplno? Pořádně se vyspat a ráno vstát s úsměvem, pustit si oblíbenou hudbu a radovat se z toho, že před sebou máte další nový den, kdy můžete něco změnit. Může se to zdát jako hloupost, ale tímhle způsobem se dá Váš život velice rychle změnit. Jenom musíme sami chtít.A co bych ještě chtěla zmínit, že vaše nálada/energie ovlivňuje z velké části také vaše zdraví. Je věděcky dokázáno, že samotný optimismus snižuje riziko srdečních chorob a prodlužuje život! Pokud se budete pořád nad něčím trápit nebo jste ve špatném prostředí, můžete být lehce náchylní k jakýmkoli nemocem. Z vlastní zkušenosti musím říct, že je to víc než pravda. Divili byste se, co dokážou takové negativní energie ostatních lidí kolem vás. A abych to už zkrátila, další výhodou je, že pokud se hodně smějete, vypracováváte si břišní svaly, to je super, no ne? :D


Pokud jste se dostali až sem, tak Vám tímto moc děkuji za přečtení a už jenom naposledy napíšu, usmívejte se. Postupem času se to stane vaší součástí a už na to ani nebudete muset myslet, sami si uděláte Váš život pozitivnější :) 


„S úsměvem můžete dojít daleko. Ještě dále můžete dojít s úsměvem a zbraní.“
Al Capone

„Ničím neprozrazují lidé svůj charakter víc než tím, co je jim k smíchu.“
       Johann Wolfgang Goethe

"Úsměv trvá chvíli, ale může se na něj vzpomínat celý život."

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig