3. 5. 2018

Kokosovo-proteinové raw kuličky



Dnes budete potřebovat pouze čtyři základní suroviny. No nezní to skvěle? Ono zpravidla čím méně surovin, tím je to kolikrát lepší. Úplně nejlepší jsou však věci, který si můžete udělat doma, z vlastních surovin, za pár minut. Tak jdeme na to :).





SUROVINY (5 ks)

80g slunečnicových semínek
25g kokosového proteinu
5ks čerstvých vypeckovaných datlí
1 lžička kokosového oleje
Trocha vody

POSTUP

Nejprve si do mixéru vsypeme slunečnicová semínka a umixujeme je na prášek. Poté do něj vložíme zbylé ingredience a mixujeme do hladké, lepkavé směsi. V případě potřeby dolijeme trochou vody. Pokud nemáte kokosový protein, můžete použít buď jinou příchuť a do směsi přidat strouhaný kokos, nebo jím protein úplně nahradit.

Směs přendáme do misky a oddělujeme na menší kousky, z kterých pak tvarujeme kuličky. Ty nakonec obalíme ve strouhaném kokosu. Na pár hodin je dáme vychladit do lednice nebo mrazáku a můžeme podávat. Jsou například skvělou svačinkou před sportovní aktivitou. Dobrou chuť! :)



Aby byly kuličky opravdu raw, je třeba mít jak raw protein, tak raw kokosový olej. 


SHARE:

5 komentářů

  1. Mňam, tak toto musí chutiť super! :) Páčia sa mi veľmi aj fotky :)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadaj skvěle! Já jsem takhle dělala mandle, datel, peanut butter a jsou taky naprosto skvělý!
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, to je taková nesmrtelná klasika O:) já jsem ale zjistila, že mi to s těmi másly až zas tolik nechutná, jak už je to moc hutný :D

      Vymazat
  3. Ahoj, recept je skvělý, už jsme to vyzkoušeli a chutná to i lidem, kteří raw normálně neholdují. Zkoušela jsi někdy do receptů zakomponovat proteinové máslo? :-)
    Kdyžtak mrkni do odkazu.

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig