2. 2. 2018

Vláčné jablečné lívance /klasická & vegan verze/

Jsem si vědoma toho, že jablíčka a skořicovou vůni má většina lidí spojenou s podzimem, ale já jí jednoduše můžu po celý rok. Je to jedna z mých nejoblíbenějších kombinací vůbec a divím se, že až nedávno mě napadlo jablíčka zakomponovat přímo do lívanců, ne je jimi jen ozdobit. V tomto receptu jsem pro vás připravila jak klasickou verzi, tak veganskou.

Věřím, že to uvítáte a kdo ví, třeba zkusíte zase něco nového :).



SUROVINY (1 porce)

30g nastrouhaného jablíčka
15g proteinu (nejlépe vanilkový)
35g špaldové celozrnné mouky (či jiné)
1 lžička kypřícího prášku
1 vejce
Špetka skořice
Voda na zředění dle potřeby

Popřípadě sladidlo

POSTUP

Oloupeme půlku jablíčka a nastrouháme ho na jemno. Poté ho smícháme v misce s vajíčkem a skořicí. Následně přidáme ostatní ingredince a vše spolu spojíme v hustší těsto. V případě potřeby zředíme trochou vody.

Lívance smažíme na pánvi z obou stran do zlatova. Na závěr si k nim ještě můžeme udělat pečená jablíčka na medu. Nakrájíme zbylou část jablka na menší kousky, na pánev dáme lžičku medu, trochu skořice a jablko osmahneme.

Dobrou chuť!


VEGAN VERZE

SUROVINY (1 porce)

30g nastrouhaného jablíčka
15g rostlinného proteinu (nejlépe vanilkový)
35g špaldové celozrnné mouky (či jiné)
1 lžička kypřícího prášku
2 lžičky chia semínek
Špetka skořice
Voda na zředění dle potřeby

Popřípadě sladidlo

POSTUP

Oloupeme půlku jablíčka a nastrouháme ho na jemno. Mezitím necháme nabobtnat chia semínka alespoň 10 minut ve vodě. Poté oboje (jablko a chia semínka) smícháme se skořicí. Následně přidáme ostatní ingredince a vše spolu spojíme v hustší těsto. V případě potřeby zředíme trochou vody. Lívance smažíme na pánvi z obou stran do zlatova. Na závěr si k nim ještě můžeme udělat pečená jablíčka. Nakrájíme zbylou část jablka na menší kousky, na pánev dáme lžičku kokosového  oleje nebo rostlinného tuku, trochu skořice a jablko osmahneme. Dobrou chuť!


SHARE:

2 komentáře

Blogger Template by pipdig