18. 5. 2017

Černá maska s aktivním uhlím

Neděle je ideální den na to se na chvíli zastavit, udělat si čas pro sebe nebo ji rovnou proměnit v "ME DAY". To je den, kdy jste na seznamu číslo jedna vy - odpočíváte, dopřáváte si to, co máte rádi, najdete si čas na své oblíbené knížky či videa, zkrášlujete se a tak podobně. 
Každý máme pochopitelně jiné zájmy a potřeby.



Proč ale tento úvod? Dnes bych se s vámi chtěla podělit o zkušenost s černou maskou BIOAQUA s aktivním uhlím (bambusové uhlí), která byla jednu dobu opravdu hitem internetu. Já jsem si ji objednávala z Aliexpressu už před nějakou dobou, ale měla jsem strach jí vyzkoušet, aby mi například nesežrala obličej :D. Každopádně jsem pobrala všechnu odvahu a masku jsem vyzkoušela. 

V tomto článku se dozvíte, jak si ji nanést, co předtím udělat a jak jsem s ní byla spokojená já.


Na obalu se píše, že je v první řadě na odstranění černých teček, ale dále také absorbuje špínu z pórů, pomáhá zlepšovat suchou a podrážděnou pleť, vyrovnává její hladiny vody a oleje a nechává pokožku zklidněnou a hebkou. Dále zde stojí, že je maska "chladná" a příjemná na obličeji, doplňuje do ní vlhkost/vláhu a živiny, aby byla pleť jemná a hladká, doslova "vodově-čistá" :D.

POUŽITÍ

Obličej se doporučuje před použitím masky napařit, ale já jsem si ho vždy jen opláchla teplejší vodou, jelikož jsem si pleť i lehce předčistila olejovou maskou. Je to z toho důvodu, že moje pokožka je opravdu suchá, tudíž bych nechtěla, aby mi pak černá maska nešla dát dolů.

Poté masku už jen opatrně naneseme a to buď prsty, nebo štětcem. Nejde pak moc dobře dolů, tak hlavně opatrně. Vyhneme se okolí očí a snažíme se jí nanést jen na T-Zónu a ty místa, kde máme problematickou pleť. Následně ji na pokožce necháme zaschnout přibližně 20-30 minut. Budete cítit lehké pnutí, ale není to zas tak nic nepříjemného. Navíc je opravdu cítit ten příjemný chlad, který z ní jde, jak bylo psáno na krabičce. Nejhorší částí je ale její sundávání. To se asi neobjede bez trochu bolesti, jelikož maska opravdu pevně přilne. Nejdříve rozhýbu mimické svaly, abych ztuhlou masku trochu uvolnila a její odstranění bylo snazší. Když uvidíte, že se někde lehce nadzvedla, můžete se do jejího odstranění pustit. Doporučuji ale vážně opatrně, ať si neublížíte nebo nepodráždíte nějaké citlivé místo pleti. Když se vám podaří maska sundat úspěšně, můžete se podívat, co v ní z vašeho obličeje zbylo, i když já osobně se oklepávám i při psaní této věty :D. Nejsem nějaká dámička, ale z těchto věcí mi není úplně dobře, čili masku co nejdřív vyhazuji do koše a moc to nezkoumám. 

Pokud vám na pleti zůstanou nějaké části, opatrně jí očistěte vatovým tamponkem s teplou vodou. Pleť nechám vždy chvíli vydýchat a poté jí dodám hydrataci. Nanesu lehkou vrstvu bambuckého másla, aby se pleť zklidnila. Chvilku možná budete cítit ještě nepříjemné pocity po strhnutí masky, ale rychle to odezní :). 

Určitě doporučuju masku zkoušet v den, kdy se nikam nechystáte, jelikož po ní budete mít ještě chvíli zarudlá místa na obličeji, nebo se taky někomu může stát, že na ní bude mít špatnou reakci. Po dobu, co jí máte na obličeji, by vás neměla pálit nebo štípat, pokud tomu tak je, tak ji okamžitě smyjte.


VÝSLEDKY

Musím uznat, že po žádné masce jsem zatím neměla takhle krásně hebkou pleť. Opravdu bych řekla, že když nic jiného, tak vyčistí pleť, dodá jí vláhu a zcela ji zjemní. Byla jsem až překvapena, jak moc byla její aplikace znát. Osobně ji tedy mohu doporučit všema deseti :). Momentálně vím, že mají různé verze černých masek i třeba s v SEPHOŘE a Douglasu, takže nebude problém ji sehnat i u nás. 


Nebojte, na selfíčko s černou maskou na závěr jsem nezapomněla :D

.
.
.

A co vy, zkoušeli jste přímo tuto, nebo podobnou masku? 
Jaké jsou vaše zkušenosti? 

Budu se na vás moc těšit u dalšího beauty článku ♥

S láskou,
Ann.
SHARE:

4 komentáře

  1. Já zkoušela masku Pilaten, ale koukám, že je to na stejném způsobu, také jsem napsala menší recenzi :)

    https://criofsilence.blogspot.cz/2017/05/korejska-pletova-maska-funguje.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo ty jsou prakticky stejné :)
      Bohužel mi tvůj odkaz nefunguje, tak pokud se tu budeš zastavovat, klidně mi ho napiš znovu a ráda se podívám!

      Vymazat
  2. ja mám podobnú od Missha, ale tá neobsahuje čierne uhlie, takže tú s uhlím určite skúsim.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, já si jí teď dávám skoro každý týden a rozhodně mi přijde, že je účinná :) dokonce jsme si jí minulý víkend dávali s přítelem :D

      Vymazat

Blogger Template by pipdig