19. 12. 2016

6. Grocery list


Po delší době jsem se rozhodla, že je čas sepsat článek o věcech, které se staly v mé kuchyni naprostou nezbytností za posledních pár měsíců. 




Himalájská sůl
(DM, Aktin)

Konečně jsem přemluvila mamku, abychom zkusili místo normální soli tuhle, himalájskou. Samozřejmě, že je podstatně dražší, ale taky je mnohem zdravější. Přijde mi, že má větší solivost a proto je jí potřeba jenom špetka. Dokonce i doma si jí oblíbili, z čehož mám radost. A cena? Klidně si do ní trochu zainvestuju, pokud to pro tělo bude lepší.
Poprvé jsem ji pořizovala v DM, kde je opravdu celkem drahá, ale když si ji najdete třeba na itnernetu ve větším množství, tak už je ta cena přijatelnější.



Rýžová krupička
(Albert, Tesco)

Tuhle krupičku jsem poprvé zahlídla u Blanky na blogu nebo instagramu, kde psala, že to má jako rýžovou kaši. Zdálo se mi to zvláštní, ale když jsem ji v obchodě našla, zjistila jsem, že neobsahuje nic navíc. U nás ve městě jsem nikde rýžovou kaši jako takovou nesehnala. Vždy jsem si jí jedině objednávala přes internet, ale když jsem našla tuhle, vše bylo vyřešeno a já jsem ráda, že ji můžu do jídelníčku zařazovat častěji. Baví mě snídaně obměňovat a né mít každé ráno ovesnou kaši, jako tomu bylo dříve. Navíc po téhle rýžové kaši je mi vždycky lehko, zatímco po vločkách je mi občas i těžko. 




Olej z vlašských oříšků
(Lidl)

Bohužel jsem nenašla fotku oleje z Lidlu, tudíž je tato pouze orientační. Kupovala jsem ho tam při americkém týdnu, ale je možné, že někde už ho zařadili do pravidelného sortimentu. V poslední době jsem ho začala přidávat do pečení a nemůžu si ho vynachválit. Krásně těsto zvláční a je lehce cítit právě po oříškách. Zase je to něco jiného, než olej kokosový.



Špaldová celozrnná mouka
(Lidl)

Tohle je pro mě objev roku! V Albertu jsem pořád nemohla přijít na nějakou pravou celozrnnou mouku. A když už tam byla, tak jenom ta žitná, která se ani jako celozrnná moc netvářila. Každopádně tahle je opravdu poctivá a na pečení všeho druhu naprosto skvělá. Výhodou taky je, že není ani moc drahá. Navíc je tam normálně k dostání, takže pro mě must have! 


TrecNutrition - Whey protein

Kvalitní protein si našel v mé kuchyni také zastoupení. Tenhle můžu fakt doporučit, je kvalitní a nejsou v něm žádné zbytečné cukry navíc. Dávám si ho většinou do lívanců, ovesných pizz, mug caku, ale taky s ním sladím, když peču. Myslím si totiž, že to kolikrát úplně stačí. Například u těch lívanců, které si pak přeleju nějakým sirupem, namažu arašídovým máslem nebo nějakou marmeládou a ještě k nim přidám nějaké ovoce, tak není potřeba dávat do těsta zbytečná sladila.



Našli jste v článku něco, co vám doma taky nesmíme chybět? Pokud ne, budu ráda, když mi zase dáte nějaké své tipy na potraviny, budu se těšit :) 

A.
SHARE:

2 komentáře

  1. Teda tu krupičku a olej z vlašských ořechů bych ráda zkusila! :) Se špaldovou moukou taky peču, ale seženu ji vždy jen ve zdravé výživě, v Lidlu jsem na ni ještě nenarazila. A s tím proteinem od TrecNutrition máš pravdu, taky jsem s ním moc spokojená a miluju příchuť Čokoláda-sezam, která mi připomíná Tatranku. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, oboje stojí za to :).. Já jí taky v Lidlu objevila poprvé, ale už to vypadá, že je tam na stálo :) každopádně za mě nejlepší mouka na pečení :)
      Hmm, to zní moc dobře, já mám vanilkový, jelikož ten jde opravdu všude a není ani moc cítit :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig