3. 11. 2016

Nadýchané dýňové lívance

Jestli něco ze sladkých jídel opravdu miluju, tak to jsou lívance/palačinky. Myslím, že se jich ani nikdy nepřejím, jelikož jdou dělat na milion způsobů. Dnes jsem si pro vás připravila jednoduchý recept na dýňové lívance :)




ZÁKLADNÍ INGREDIENCE
40g pohankové mouky
10g kukuřičné mouky
10g vanilkového proteinu (jakýkoli)
1 lžíce chia semínek
1 vejce (nemusí být)
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce dýňového pyré
1 lžicka agáve sirupu
špetka skořice
voda dle potřeby


POSTUP
Dýňové pyré - nejprve dýni důkladně očistíme, poté oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme ji do hrnce s vodou a dusíme cca 15 minut. Dýně změkne a pustí šťávu. Vodu můžete slít dle potřeby. Poté už jenom rozmixujeme na hladkou kaši.

Lívance - nejdříve začneme suchými surovinami. Důkladně je spolu promícháme, hlavně kypřící prášek s moukou. Poté přidáme ty tekuté a dle potřeby trochu vlažné vody. Těsto zpracujeme mixerem nebo metlou (za mě metla, je to rychlejší). Mělo by mít hustší konzistenci, aby se z něj hezky dělaly lívance. Necháme ho chvilku odstát, aby se nasákly chia semínka. 
Rozehřejme si pánev a dáme na ní lžičku kokosového oleje. Těsto vlíváme na pánev a děláme lívanečky takové velikosti, jaké chceme. Já jsem tyhle dělala širší, takže byly po jednom. Většinou je peču na silnějším ohni, aby se rychle zatáhly ale uvnitř zůstaly vláčné. Nakonec jsem je pomazala crunchy arašídovým máslem, navrch přidala banán, který se mi k této kobminaci hodil, dále vlašké oříšky a jako třešničku na dortu, Bodylab zero topping v toffee příchuti a posypala jsem je skořicí.

Tuhle porci jsem měla jako brunch, takže dá se říct na dvě jídla. Pokud jich chcete míň, akorát dejte tomu uzpůsobte množství. Myslím, že polovina ingrediencí bude na snídani bohatě stačit. 

Pokud se do lívanců pustíte, určitě budu ráda, když mi dáte vědět :) 
Doufám, že byl receptík užitečný a brzo se chystám na spoustu dalších! 

Krásný den ♥
SHARE:

2 komentáře

  1. Včera jsem akorát pekla dýňovej chleba, tak škoda, že jsem si nenechala trochu pyré bokem... :D asi bych tu mouku nahradila bezlepkovou, to by nemělo vadit, ne? Určitě je vyzkouším :) jen většinou se mi nepovedou stejně a místo pancake hory mám spíš takovou zříceninu :D
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadal skvěle! :) určitě nemělo, taky si musím nějakou pořídit.. I zřícenina může vypadat krásně :D držím palce :))

      Vymazat

Blogger Template by pipdig