10. 9. 2016

4. Grocery list




Country Life - KusKus Celozrnný Bio
(Albert, Tesco, Zdravá výživa)

Moje oblíbená příloha - kuskus. Připravený je cca za 5 minut a nemusíte se o něj skoro starat. Pro mě něco jako rýže či těstoviny, nikdy nesmí doma chybět. Když totiž pospíchám a nemám hotový oběd, kuskus s rajčaty a tofu je jasná volba. Musím ale podotknout, že v  celozrnné variantě mi chutná mnohem víc. Po tom klasickém mám divný pocit v puse.



Wasa - Knackerbrot Original
(Albert, Tesco)

Nejlepší knackerbroty pod sluncem. Dříve jsem k nim měla odpor a žádné mi nechutnaly, ale když jsem jedla podle sacharidových vln, objevila jsem právě tyhle. Jejich skvělá chuť mě překvapila a rozhodně se mi vyplatí připlatit si za ně pár korun navíc, jelikož dlouho vydrží. Super alternativa k pečivu. A jsou dobré na všechny způsoby. Jak na slano, tak na sladko, nebo jen tak suché.

Javorový sirup
(Tesco, Albert, Lidl, Zdravý výživa)

Javorový sirup je asi můj neojoblíbenější ze sirupů a hned po něm mu těsně šlape na paty datlový. Dá se použít do všeho a říká se, že je také zdravý (určité typy). Samozřejmě v míře. Co je na něm ale nejskvělejší, je kombinace jablíčka popř. švestky, hrušky na pánvi s trochou másla, hlavně v chladnějších obdobích. Je hodně sladký, takže ho stačí opravdu málo.



Bonduelle - Cizrna
(Jakýkoli supermarket)

Může to být samozřejmě cizrna od jakékoli značky. Stejně jako kuskus se dá připravit na milion způsobů, ale je dobrá i jen tak. Nezapomeňte ho před konzumací hlavně vždycky propláchnout. Pro mě jakožto líného člověka je lepší takhle předpřipravený v plechovce. Ale nejspíš je lepší si ji připravit doma. Dá se dělat na pánvi, přihodit do salátu, udělat z ní různé náhražky masových věcí či s jakoukoli jinou přílohou nebo na hummus.
Hamé ocean - Tuňák
(Jakýkoli supermarket)

K těstovinám, kus kusu, salátu nebo jen tak. Zdroj bílkovin v podobě tuňáka je pro mě top. Někomu může vadit typická vůně, ale to k rybám prostě patří. Podle mého názoru je to chutná a výživná potravina ale hlavně, cenově dostupná. 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template by pipdig