7. 2. 2019

BEST OF || Leden 19

Vítám vás u toho nejlepšího z uplynulého zimního a zároveň prvního měsíce tohoto roku! Doufám, že jste do něj vstoupili stejně příjemně, jako já. Pokud ne, pojďte si alespoň zpříjemnit aktuální  měsíc přečtením tohohle článku (haha).

Rozhodla jsem se být trochu originální a změnit název měsíčních oblíbenců z "My Favorites" na "BEST OF". Přiznám se, že na čtení jiných blogů momentálně moc prostoru nemám, ale alespoň dříve jsem to u nikoho neviděla. Čili mi když tak, prosím, nekazte mou naivní představu, že se odliším :D. Pojďme se ale vyhrnout zpět do ledna. Bude toho dost.




CITÁT

"Představivost je důležitější, nežli znalosti."
- Albert Einstein

PÍSNIČKA

Musím uznat, že tentokrát je to extrémně těžký. Na hudbě žiju prakticky každej den. A taky na podcastech. Dejte mi ale chvilku, jdu se podívat do Spotify, co by tak ta top skladba mohla být.

... chvíle hledání

Mám to! Budou to muset být opět dvě, jako minule. Alespoň jsem ale rozlišila žánry. Obě dvě písničky však naprosto miluju. První jsem objevila jak jinak, než náhodou při poslouchání podobných songů a SICKO MODE, to jednoduše nedokážu popsat. Vý - bor - ný.





PODNIK

Rozhodla jsem se surově vyřadit jídlo a místo toho dát dva podniky. Jsou to sice místa, kde na jednom jsem byla dvakrát a na druhým jednou, ale hned se zařadily na seznam podniků, kam určitě budu chodit častěji. Shodou okolností se nachází v té stejné, jedné ulici a přímo na proti sobě. Náhoda? Nemyslím si. 


Prvním z nich je kavárna Coffee Room. Sice je maličká, ale prostředí příjemný, obsluha milá a to jídlo. Lepší avokádovej toast jsem ještě neměla. A jako bonus skvělý kafe. Za mě 10/10.


Druhým je SANDOKAN VEGAN BISTRO. Tohle bistro nabízí výběr indických jídel formou bufetu (všechno vegan). Zaplatíte za "talíř", na kterej si můžete nandat co hrdlo ráčí. Teda samozřejmě s mírou a v rámci nějakých slušných mravů :D. Talíř vyjde na 130Kč a výběr stojí za to. Opět je bistro menší, ale zatím jsem tam viděla víc lidí v jednu chvíli, než míst, což o kvalitě rozhodně svědčí. Navíc to jídlo je geniální. Rozhodně doporučuju (i pro nevegany).

PRODUKT

Já jsem tak zamilovaná!

Do koho, ptáte se?

Do svýho novýho Lady BOSS diáře na letošní rok. Na prosincovým Dyzajn marketu tahle láska vzplanula a až do doby, než jsem ho měla doma, neuhasla. Ehm, ano, pořád mluvím o tom diáři. Nakonec to vyšlo tak krásně, že mám doma přesně ten, který jsem chtěla a to osobně od paní majitelky, za což jí tímto ještě jednou ze srdce děkuju. A pro vás jsem domluvila soutěž o jeden z nich. Design dle vašeho výběru. Čili jestli mě ještě nesledujete na instagramu, určitě to napravte a během pár dní se můžete na soutěž těšit.




BEAUTY

Dostalo se mi k otestování v rámci spolupráce několik produktů od značky produkující čistě přírodní kosmetiku, Purity Vision. Jejich výrobky používám už slušných pár let a na bambucké máslo nebo růžovou vodu nedám dopustit. Teď jsem ale měla možnost přičichnout k pár produktům, které jsou v mé výbavě nově.

Ten, který si mě okamžitě získal (a testovala jsem ho nejvíce), je marocký jíl. Dávám si ho jako masku a nechám ho přibližně půl hodiny na pleti a poté smyju. Je po něm krásně hladká, čistá ale zároveň není vysušená, s čímž jsem mívala u klasických masek problémy. Mohla bych vám tu psát, k čemu je dobrý a jak ho používat, ale myslím si, že nejvíce vám o něm řeknou přímo u nich na webu, kde to mají opravdu krásně (a lidsky) rozepsané. Za mě ale rozhodně ano. Nehledě na to, že ho stačí maličko a cenově vyjde skvěle.


Výsledek obrázku pro marocký jíl purity vision


FITNESS

Třikrát hurá! Jsem back at it a v lednu jsem se zase pustila do cvičení. Vrhla jsem se do programu 30 Day Shred od Jillian Michaells, ale po třech dnech jsem se přetáhla, málo jsem spala, jedla a byla ve stresu (bez komentáře) a tak jsem se do něj pustila od února na novo. Rozhodně mi to ale nastartovalo chuť do cvičení, takže mi věřte, že i ty tři dny udělaly obrovskej rozdíl! Sice je to cvičení, který už nějakou tu dobu na světě je, ale myslím si, že je pořád super účinný. Navíc Jill mám vážně ráda. Ještě jsem od ní cvičila program ONE WEEK SHRED a výsledky byly víc než překvapivý. Taky je to mimochodem nejčtenější článek na mým blogu.


INSTAGRAM


Čí instagram mě tenhle měsíc nejvíc bavil? Rozhodně to bude Aki (Votrubová). S touhle krásnou a energickou slečnou se znám už nějakej pátek, ale co se rozhodla vzít saky paky a odjet na dva měsíce (snad je to správně) na Bali, její energie (vibe) mě neskutečně baví. Reaguju jí skoro na každou fotku a stories, takže si už možná musí myslet, že jsem trochu posedlá :D. Ale já asi jsem, v dobrým! Nesmírně jí to přeju a baví mě to. Navíc nejenom, že tam normálně pracuje, ale fyzicky na sobě neskutečně maká, což je i mně obrovskou motivací. V neposlední řadě je z povolání "insta guru" a její fotky jsou jednoduše vymazlený. A taky razí #ZaNormalniHolky v tom (za mě) správným a zdravým stylu. Go, girl! 





This picture was captured during one of my best days in Bali. We went for our “alsmost-everyday-classic” breakie in Satu Satu, training, shopping, then stopped by at an amazing lunch, good laugh, few cocktails during happy hour 😉 then to see the sunset, great pizza & vodka party at the villa and then to dance at the beach. I love my #baligfriends soooo much, I don’t know, how my experience could be complete without you, guys! Thank you, life, for being THIS fckin’ awesome! #mylove 💙🤙🌊☺️ . . . . . . . #igerscz #czechgirl #czechblogger #lovelywanderings #livefolk #lifeofadventure @folkmagazine @livefolk #passionpassport #thetravelwomen#thewanderlustclub #dametraveler @dametraveler #thediscoverer #girlsborntotravel #wearetravelladies #nomadgirls #girldiscoverers @girldiscoverers #dnescestujem #balivibes #bali #igersbali #balicili
Příspěvek sdílený Aki Votrubová (@akivotrubova),


MOMENT

První událost bude hned z druhého dne tohoto roku. A ještě k tomu z Rakouska/Německa....

Kdykoli jsem u někoho viděla kroužek v horní části ucha, hned jsem mu to chválila. Všichni mi ale řekli, že se jim to hojilo šíleně dlouho a že už by do toho znovu nešli. Roky se mi to líbilo, ale říkala jsem si, že to bez toho zvládnu, že mi to za tu bolest asi nestojí. Sem tam jsem na tom místě ale nosila nasazovací (fake) kroužky a naprosto jsem to milovala. Nikdy jsem se ale neodhodlala tohle moje přání zrealizovat. 

No... to si takhle jedete po novém roce z horské chaty, z namrzlého srázu plného sněhu dolů, vaše auto se pomalu proměňuje v sáňky a ze sedadla spolujezdce se ozve "Nepůjdeme si dát piercing?" (plánovali jsme totiž cestou domů z hor výlet do Salzburgu) a samozřejmě, klasická odpověď Aničky: "Jasně, proč ne!"


A víte, co je na tom nejlepší? Že mi slečna řekla, ať očekávám napuchnutí, zarudnutí, svědění a všechny nejhorší možnosti světa. Taky mi sdělila, že tohle místo se hojí nejdýl ze všech. Konkrétně devět měsíců. Ano, slyšíte správně, tři čtvrtě roku. Jenže mně (zatím - zaklepat!) nic nenapuchlo, extrémně nezarudlo, všechno je v naprostým pořádku a já na uchu po prvním měsíci už i (trochu nevědomky) spím. Každý den si to poctivě dvakrát denně dezinfikuju a jsem za tenhle průběh nejvíc šťastná. 


Druhým momentem byla konference Osobní růst pod záštitou GrowJobu, o které jsem sepsala kompletně celý článek. 


Nemůžu tady nezmínit návštěvu mého milovaného LUSH obchodu, kam jsem byla pozvaná na představení Valentýnské kolekce. Jestli jste ji ještě neviděli, určitě to napravte. Pokud se ale v beauty odvětví trošku pohybujete, pravděpodobně vám neunikla. Letos se toho nebáli a najdete v ní motivy jako je broskvička, lileček, banán a tak dále :D. Za mě rozhodně palec nahoru. Broskev byla (bohužel) vyprodaná, tak jsem si odnesla lilek, který voní naprosto famózně! A navíc je to tak roztomilý. 


Produkty jsme si ještě nakonec mohli sami zabalit eco friendly šátků z bio bavlny. Já jsem si samozřejmě vybrala unicorní. Jak jinak.


Jak se říká, to nejlepší nakonec - a tím je koncert Toma Odella

Long story short, někdy v listopadu jsem si na něj "jen tak" s kamarádkou koupila lístky a prakticky jediná písnička, co jsem od něj znala, byla zremixovaná Another Love. Nevím, co mě to v tu dobu popadlo, ale proč ne. Přišel datum koncertu a kamarádka, která na něj se mnou měla jít, si (velmi šikovně) zlomila ruku. Varianta, při které by se nadopovala prášky a šla, se mi opravdu nelíbila :D.

Zbyly mi tedy tři možnosti. Buď seženu někoho jiného, nebo půjdu sama a nebo nepůjdu vůbec. Zrovna v ten den nikdo z mých známých nemohl, jelikož to bylo na rychlo. Byla jsem v rozpoložení, že se mi vůbec nechtělo jít. Jenže jsem si říkala, že by to zase byla škoda. V den akce to přišlo: "oukej Aničko, půjdeš sama.". Jenže co osud nechtěl, zmínila jsem se o tom před Fínkou (moje soul mate), která mimochodem druhý den měla nejtěžší zkoušku semestru, ale bez váhání mi napsala "Jdeme spolu!?". A tak jsme se ocitli na koncertě Toma Odella, kterej se nakonec stal nejlepším koncertem mýho života (a taky jsem si na Toma sáhla haha, fakt :D). Vůbec nám nevadilo, že jsme neznaly všechny texty. Atmosféra byla úžasná a Tom ještě víc

Na závěr můžu říct jen to, že týden po koncertu jsem neposlouchala nic jinýho, než jeho a ty nejoblíbenější tracky už umím nazpaměť. Asi jsem se zamilovala (No. II.).



Jednoduše řečeno - LEDEN byl naprosto skvělej a jestli v podobným duchu budou pokračovat i další měsíce v roce 2019, máte se na co těšit! :D

.

Jak jste začali první měsíc vy? Co jste si oblíbili a kde jste byli?

Těším se, jako vždycky <3.

.

S láskou,



SHARE:

2 komentáře

  1. Ehm, tento název série jsem ještě u nikoho neviděla. :-))))) :-D
    Ten nápad s citátem jsem u nikoho neviděla doopravdy, přijde mi to super. :-) Mám hrozně ráda články o citátech všeobecně - pokud to nejsou nějaký trapácký. :-D
    Vypadá to, že leden si letos každý užívá a já jsem se teda nějak zasekla... Nebo možná, že ani ne, kdybych si to sepsala, tak vlastně také najdu pár super věcí. :-) Asi je to tím zkouškovým, konečně je za mnou a už zas abych si nasadila batoh a šla do školy. Hrůůůza. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha děkuju Terez! :D Joo, citáty já ráda a těší mě, že se ti to taky líbí :) a souhlas, některý český "motivační" citáty jsou přehnaný :D
      Rozhodně doporučuju si to sepsat, mně taky upřímně přišlo, že leden tak nějak utekl a nic moc se nestalo. A pak jsem sepsala tenhle článek a moje perspektiva byla kompletně otočena :D. Gratuluju k přežití zkouškovýho a drž se, už jenom jeden semestr a je tu léto! :D:)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig