20. 1. 2019

Proteinová bublanina s drobenkou /VEGAN/


Jsem opravdu šťastná, že jde dneska udělat v rostlinné verzi prakticky všechno, že nahradit vajíčka už není noční můrou a pouští se do toho čím dál více lidí. O to větší radost jsem měla při prvním soustu téhle ovocné bublaniny, která chuťově připomíná tu klasickou od mamky (teda, když ji zrovna nepřipálila, viď, mami). Akorát je v ní tak o 70% méně cukru, bílou mouku viděla z rychlíku a drobenka neskrývá kilo másla. 


Abych ale vše uvedla na pravou míru, původní recept na tuhle buchtu je od Gábi, se kterou jsme se navzájem rozhodly zkusit svoje recepty. Ona předělala moje borůvkové tofu brownies a já zase její jahodovou vegan buchtu na plech. Jak to dopadlo, se můžete přesvědčit sami. A jak to provést líp, než ji s námi rovnou zkusit?!



SUROVINY (1 menší plech)

Těsto

320g špaldové celozrnné mouky
80g rostlinného vanilkového proteinu
50g třtinového cukru či jiné sladidlo
400g jablečného pyré
100ml řepkového oleje
200ml rostlinného mléka
1/2 balení kypřícího prášku
2 lžičky skořice
špetka soli

Drobenka

50g ovesných vloček
2 lžíce rostlinného másla či sirupu

POSTUP

V jedné míse smícháme suché suroviny (mouku s kypřícím práškem, proteinem (můžete použít i jiný, než vanilkový), cukrem, skořicí a špetkou soli). Poté přidáme jablečné pyré, olej a mléko. Místo cukru můžete použít jiné sladidlo (stéviové kapky, erytritol,..) nebo ho vynechat úplně, pokud máte protein, který vám směs dostatečně osladí. Vše smícháme v hladké těsto. To vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. 

Těsto dozdobíme třešněmi nebo jakýmkoli jiným ovocem a posypeme drobenkou. Tu si vytvoříme z 50g ovesných vloček a dvou lžic másla nebo sirupu. Rukama spojíme suroviny dohromady a rozdrolíme na těsto. 

Bublaninu pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 180°C. Následně zkontrolujeme špejlí a pokud se těsto nelepí, můžeme plech vytáhnout z trouby a nechat vychladnout. Dobrou chuť!


PS: U nás zmizela do druhého dne. 
PS2: Možná jsem snědla tři čtvrtě plechu sama, možná ne.



S láskou,


SHARE:

2 komentáře

  1. Vyzerá úžasne a chutne, ďakujem za recept! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mnohokrát děkuju Moni, moc si toho vážím! :)
      Kdybys zkoušela, tak dej určitě vědět, jak chutil :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig