10. 1. 2019

BEST OF || Prosinec 18

Poslední měsíc v roce 2018 byl tak šílenej, že by to vydalo hned na několik článků. Akorát si nejsem jistá, jestli byl šíleně šílenej a nebo šíleně skvělej. Stalo se toho každopádně spousta a v dnešním článku vás čekají ty nejlepší věci, jídla, místa a momenty. Na tenhle prosinec budu upřímně ještě hodně dlouho vzpomínat.




CITÁT

"Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become."


Steve Jobs

Neboli nenechte se ovlivnit tím, co říkají druzí a nenechte tím utišit svůj vnitřní hlas. A co je nejdůležitější, mějte odvahu následovat svoje srdce a intuici. Obojí nějakým způsobem už dávno ví, čím se ve skutečnosti chcete stát nebo čeho chcete dosáhnout (v angličtině to zní ale prostě líp, že?). Musím říct, že Steve Jobs byl opravdu moudrý muž a tenhle citát to jenom stokrát potvrzuje.

PÍSNIČKA





Tvorbu od dua Loud Luxury můžu už nějakej ten pátek, ale v prosinci mi jejich single Body jel prakticky denně. Miluju miluju miluju! Co se týče český tvorby, rozhodně nechci opomenout novou desku Paulieho & Kennyho s názvem DANK, která je opravdu neskutečně nadupaná. Jak texty, beaty tak i interpreti, kteří na ní hostují (říká se to tak vůbec?!). Málo kdy se stane, že by se mi líbily všechny tracky z jedný desky. Tady je opak pravdou. Skladba Návraty mě oslovila mezi prvními, ale na stejný příčce se s ní drží Molotov s Restem, DANK, Oddanost s Egem a Past pt. 2 s Kalim.

JÍDLO



Největší jídelní zážitek v prosinci bylo rozhodně pozvání na vegan díkuvzdání. Měli jsme dýňovýho krocana s nádivkou, což bylo naprosto geniální a musím uznat, že je pro mě Klárka opravdu kuchařka s velkým K, haha. Ne opravdu, jsem nesmírně vděčná za takový lidi ve svým životě a ještě víc jsem ráda za to, když zastávají stejnou filozofii, jako já. A ještě umí perfektně vařit. Skvělá sama o sobě nebyla jenom tahle večeře, ale taky celej večer, kterej jsme při hraní Activity skončili až ve dvě ráno. Doufám, že brzo dáme repete!

PRODUKT


IMG 8135

Jedním ze dvou top produktů tohoto měsíce je pro mě termo tričko od české značky ScutumWear. Dostala jsem ho v rámci spolupráce na vyzkoušení a byla jsem až překvapená, jak skvěle mi sedlo. Příjemný, rychleschnoucí materiál. Obstálo jak při cvičení, tak především na svahu. Jeden den jsem si vzala jako spodní vrstvu právě to a přes něj jen obyčejné tenké bavlněné triko + na to bundu a vážení, mě bylo takový teplo :D. To, že je vyrobené v České republice, tomu dává už jen třešničku na dortu. Možná někomu může přijít cena vysoká (1250Kč), ale postupem času zjišťuju, že je opravdu lepší mít jeden kvalitní kousek, než tři nekvalitní. Za mě tedy opravdu můžu doporučit.



Jako druhý produkt bych chtěla zmínit absolutně nejvíc milovanou kabelku AKA batoh z mého oblíbeného e-shopu - Světa shopaholiků. Ještě se mi asi nestalo, abych nějakou kabelku nosila tak často. Mám jí sice už od podzimu, ale ještě jsem jí tu nezmiňovala. Rozhodně si to totiž zaslouží. Kdybych měla počítat, kolikrát se mě na ní kdo zeptal, už bych byla v desítkách :D. Černá, univerzální, se zlatými detaily a to, že si jí můžete hodit na záda jako batoh, je prostě TOP. Momentálně je sice bohužel vyprodaná, ale mám takovej dojem, že až ji naskladní (což doufám udělají), tak si ji snad do zásoby pořídím ještě jednou, pro případ, že se mi ta nynější rozpadne :D. Má i geniálně uspořádaný kapsy a zipy. Každá věc má svoje místo a nehledám v ní danou věc tři roky, jako v jiných kabelkách. Za mě jednoduše absolutní strop.

BEAUTY


V létě jsem dostala od firmy s přírodní kosmetikou - Bio Aroma - několik produktů na pleť a na vlasy k vyzkoušení. Jelikož se mi v té době hormonální akné hodně zhoršilo, musela jsem si dávat opravdu velký pozor na to, co si na ní dávám. Proto jsem se těšila, když jsem našla něco, co mi problémy nedělá. Zkrátka mi přišlo, že mi v tu dobu nic nesedělo. A bohužel tomu bylo tak i s tímhle krémem/gelem. Po nanesení na pleť mě po chvilce začala pálit. Což mi přišlo zvláštní, když je určen právě na aknózní pleť. Myslela jsem si, že mi jednoduše nesedí a tudíž jsem milým lidem do Bio Aromy napsala, že budu výjimka, ale mojí pleti nevyhovuje. Minulý měsíc mi však došly i poslední zbytky bambuckého másla a jediné, co jsem doma na pleť měla, byl právě tento krém. Řekla jsem si, že mu dám ještě šanci. A světě div se, žádné pálení, obličej je po něm jemný, příjemný na dotek a hlavně, ráno po probuzení zklidněný a vyživený. Některý věci si jednoduše zaslouží druhou šanci a tenhle produkt se za uplynulý měsíc právoplatně zařadil mezi mé oblíbence.

INSTAGRAM

V minulém měsíci mě asi nejvíc zaujal instagram Marušky. Krásný, světlý, čistý fotky. A hlavně takovým nějakým způsobem jemný. Musím říct, že se od tý doby, co o ní vím, neskutečně zlepšila a posunula ve všem, co dělá a je opravdu šikovná :). Maru, jestli tohle budeš číst, tak opravdu smekám a přeju ti, ať se ti ve všem takhle krásně daří i nadále a budu to mile ráda sledovat :).




Ahoj, mám pro vás receptík na domácí perníčkové mléko a mini recenze nerezových brček a sáčku na výrobu ořechového mléka z @econeacz ❤️ . Mandlové mléko je dost jednoduché. Večer si namočte 100 g mandlí, ráno opláchněte a s 1 litrem čisté vody rozmixujte. Potom jen přeceďte přes plátýnko. No a pokud to chcete mít perníčkové tak přidejte datle a perníkové koření - 200 ml mléka, 1 čl koření a 2 datle (pokud jsou sušené, tak je na chvíli namočte) a zase rozmixujte 😊 . Pytlík a brčka jsou super, dorazily mi teprve včera, ale jsem nadšená, že vám o tom musím hned napsat 😊 Kov je pro mě z materiálů na brčka asi nejpříjemnější a myslím, že jinak už pít nebudu 😆😆 Pytliček je skvělá věc, která Vám vydrží hrozně dlouho, šikovně si to tam můžete stáhnout a nic Vám z toho při “dojení” nevypadne 😊 Sáček vyjde na 59,- a 2 brčka na 169,- což jsou podle mě lidovky a i super tip na dárek👌😊 . Pokud na eshop mrknete, stáhněte si i e-book o Vánocích v klidu a s minimem odpadu, je zdarma 😊 . . . #vanocnimlicko #penikovemlicko #mandlovemleko #diy #vanocebeznasili #econea #barterovaspoluprace
Příspěvek sdílený Maruška (@maruskaveg),


MOMENT

Nevím jak, ale dopsala jsem a odevzdala bakalářku! Vtipná část je, že v den, kdy byl poslední termín na její odevzdání, jsem jí měla polorozpadlou. To z toho důvodu, že jsem si desky objednala v Praze, nechala si ji vytisknout u nás v Boleslavi a tady mi pak tu vazbu z Prahy nedokázali dát do kupy, protože je to už nějaká novější varianta vazeb. No řeknu vám, v tu chvíli to moc vtipný nebylo, ale nakonec jsem práci úspěšně a hlavně vcelku odevzdala. Teď už jen zbývají státnice. Držte mi, prosím, palce!




Wow, minulej měsíc stál vážně za to a mám vždy radost, když si ho můžu takhle celkově shrnout. Jaký byl váš prosinec, co jste si oblíbili, kde jste byli nebo co jste dokázali?
Budu se těšit! 


S láskou,

Vaše


SHARE:

8 komentářů

  1. Ta veganská bašta vypadá skvěle! :-O Musím někdy něco podobného zkusit.
    Já byla v prosinci (způlky) doma, což ale nebylo obyčejné doma-doma. Vrátila jsem se na Vánoce z erasmu v Itálii a musím říct, že tak kouzelné Vánoce jsem dlouho nezažila. Být čtvrt roku pryč, to člověka naučí milovat svůj domov, těšit se na něj a užívat si Vánoce s dárky i bez.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně zkus, Baru, je to skvělá změna od všední stravy :)

      Wow, to jsem za tebe nesmírně vděčná a dokážu si to představit, i když jsem na erasmu (zatím haha) nikdy nebyla :) každopádně člověku zahraničí spoustu ukáže a z mé zkušenosti i srovná priority :). Jsem moc moc ráda, že to cítíš stejně, je důležité, abychom byli vděční za to, co máme. Děkuju ti :).

      Vymazat
  2. Krásni favorites, ten krém ma veľmi zaujal, nakoľko ma teraz tiež trápi akné...:/ A gratulujem k odovzdaniu bakalárky, držím prsty, nech to všetko dobre dopadne :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem krasně, Lauri :) jak za komentář, tak za podporu, jsi moc milá :)
      Krém je super, ale samozřejmě to chce nejdřív zjistit, z čeho akné pochází. Držím palce :)

      Vymazat
  3. Mooc ti Aničko gratuluji k bakalářské práci :-) jinak kabelka/batůžek vypadá skvěle :-) už jsem ho někde viděla a moc se mi líbí. Klidně bych si ho/jí pořídila, ale nevím zda bych ho jako batoh využila.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeeje, moc ti děkuji, Neli :)
      Já jsem ji taky původně brala jako kabelku, ale fakt mě překvapilo, jak moc jí využívám jako batůžek. Když v tom totiž táhnu notebook, diář, foťák, vodu a další věci, který se v damských kabelkách nachází, začne moje rameno celkem trpět :D proto opravdu miluju ten fakt, že si ji kdykoli mohu hodit na záda a jsem v pohodě :)

      Tobě taky krásný nový rok a ať se ti daří! :)

      Vymazat
  4. Anicko, tak na Loud Luxury uz ujizdim rok, porad me bavi a vzdycky mi zvedne naladu...to same DJ Snake&Lauv a ted miluju Don Diablo&Emeli Sande Survive...znas? Un beso M.O.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou úžasní! :) Objevila jsem je až v září minulého roku, ale Love No More je od tý doby můj nejoblíbenější track vůbec. Potom jedu právě Body a nedávno jsem objevila SLOW DANCING IN THE DARK od Jojiho, který zremixovali. Ten vážně stojí za to. Snaka, Lauva a zbylé znám, ale ten song jsem právě teď slyšela asi poprvé, což je dost zvláštní :D děkuju za tip! :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig