15. 7. 2018

Banánové vegan lívance /základní recept/


Stále se najdou tací, kteří nevěří, že jdou udělat lívance nebo nějaká jiná sladká dobrota bez vajíčka a pořád bude držet pohromadě. Ono je to ale tak jednoduché a vajíčko se dá nahradit hned několika způsoby. Pár z nich jsou například chia semínka, lněná semínka, banán, jablečné pyré, avokádo, kukuřičný škrob, hraška, cizrnová mouka a seznam nekončí :D.



Tentokrát jsem si ale řekla, že je na čase vám sepsat recept na ty úplně základní lívance, které si dělám nejčastěji. Jelikož už jsem zvyklá všechno do misky sypat podle oka, v tomto případě jsem si vzala váhu a všechno vám poctivě zvážila. Potřebovat budete jenom pár základních ingrediencí a několik minut času. Za ty nadýchaný a voňavý lívance na konci to, ale věřím, stojí!

PS: Pokud ale nejste vegan, do receptu si klidně normální vajíčko dejte, jestliže chcete :).


SUROVINY (1 porce)

Lněné vajíčko (3 PL mletých lněných semínek + 8 PL vody)

30g celozrnné mouky
20g rostlinného proteinu
špetka kypřícího prášku
1/2 rozmačkaného banánu
60ml rostlinného mléka

POSTUP

Nejprve si v mističce vytvoříme lněné vajíčko tím, že smícháme rozemletá lněná semínka a vodu. Směs dáme na chvíli odstát aby nám zhoustla.

V jiné misce smícháme všechny suché suroviny (mouka, protein, kypřící prášek) a následně přidáme ty zbylé společně s lněným vajíčkem. Vše spolu spojíme v hladké, tužší těsto. Z toho už jen tvoříme lívance na rozpálenou pánev s trochou kokosového oleje. Opékáme z obou stran do zlatova. Lívance přendáme na talíř, namažeme oblíbenou pomazánkou, dozdobíme ovocem a vydatná rostlinná snídaně je na světě.

Dobrou chuť! :) 
SHARE:

10 komentářů

  1. Je 11 večer a já bych s klidem tuhle porci krásných lívanců zvládla ♥
    a nejvíc na tom pecka je to, že jsou veganské. Nejsem sice vegan, ale snažím se co nejvíc omezovat maso atd. atd. fakt TOPOVKA ♥ moc ti děkuji za recept !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha Niki, naprosto to znám, takže jsi mi udělala ohromnou radost :D:)

      To je úplně boží, já děkuju tobě a ať ti chutnají! :)) ♥

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Děkuju Gabrielko :) určitě dej vědět, zda chutnalo :)

      Vymazat
  3. Perfektní fotky! Nafotit takhle jídlo neumí každý. Navíc to nebude jen o pěkné fotce, ale je mi jasné, že to hned zmizí z talířku. :D Minimálně u nás by to nevydrželo.

    Je to dobrý recept, člověk tam může použít ingredience, které zajistí nějaký ten protein i pro vegana. Chtělo by to více takových receptů, které pomůžou nahnat proteiny. Řešíte případný deficit i nějakým doplňkem? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mnohokrát děkuju, Johanko, opravdu si takové pochvaly vážím :). Dovolím si tvrdit, že to jen o fotce není, jak říkáte :D

      Přesně tak :) mám podobných receptů dost, ale nové stále chystám. Nene, ničím jiným neřeším, většinou si dávám odměrku proteinu denně a pak už bílkoviny klasika ve stravě :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig