29. 6. 2018

BEST OF || Květen 18

Občas vás požádám, abyste nade mnou přimhouřili jedno oko. Jako třeba právě teď. Až to budete mít, tak poprosím ještě to druhé. Máte? Skvělý, tak teď už můžeme pokračovat v čtení tohoto článku. Protože jenom já zvládnu na konci měsíce června psát o tom, co bylo top a nejlepší v měsíci předchozím, tedy v květnu. Ještě, že si vždycky v průběhu měsíce dělám poznámky, ale alespoň vidíte, jak moc busy a v reálným životě jsem byla :D. Bez dalšího otálení, pojďte se na to podívat, tentokrát je toho dost :).



CITÁT

Strach je jen dočasný. Lítost je věčná"

PÍSNIČKA

Jednoznačně a bezkonkurenčně je to další song od CALINA. Ode dne, kdy vyšel (8.5), jsem ho měla na smyčce prakticky nonstop. Je to jedna z těch písniček u který mám strach, že se mi oposlouchá tím, jak jí pojedu pořád do kola, ale kašlu na to a užívám si jí, i když jsem jí fakt poslouchala třeba 50x za den :D.



JÍDLO

Můj veganskej hlívovej guláš! Třikrát jo!




PODNIK

Mým nejoblíbenějším místem v květnu byla cukrárna a kavárna, která se specializuje na raw dortíčky, zákusky, drinky a jídla všeho druhu (krom slaného, zatím). Jmenuje se Sweet Secret of Raw a najdete ji v Praze v Rumunské ulici. Pokud si myslíte, že raw dorty nemohou chutnat dobře, jako jsem si to po špatných zkušenostech s nimi myslela já, rozhodně doporučuju navštívit tohle útulný místo, kde vás přesvědčí o opaku :). Tedy, alespoň doufám, když tak je to na mě!



KNIHA

Tentokrát bych vám chtěla doporučit i jednu knížku, ke které jsem se dostala. Měla jsem jí doma už nějakej ten pátek. Vdycky, když se rozhoduju, po jaké knížce sáhnu, beru to hodně intuitivně. Tahle mi nějak padla do ruky a našla jsem tam přesně to, co jsem zrovna potřebovala slyšet. Její název je: Rok pro změnu: 52 úvah pro život bez výčitek - a je od spisovatelky Bronnie Ware. Ta napsala ještě dílo, které vám možná bude více povědomé a to Čeho před smrtí nejvíce litujeme. Tu jsem si původně chtěla koupit, ale nebyla na skladě, tak jsem šla do této. Za mě můžu říct, že je to fajn, rychlý, nijak nenáročný čtení, ale ve finále ta myšlenka je vždycky hluboká. V ideálním případě by měla být každá úvaha na jeden týden, při kterém byste si ji měli přečíst několikrát, ale takhle to  zatím nepraktikuju. Rozhodně vás donutí se zamyslet i nad věcmi, které by vás třeba samotné nenapadly a dovolím si tvrdit, dopostrčí vás si zase o něco více vážit života :).



POHYB

V květnu jsem se přihlásila na svůj první kruz jógy, který je pod vedením mojí kamarádky a je přímo u nás ve městě. Což je paráda, protože nemusím nikam dojíždět. Vím, že jóga není zrovna jednoduchá, i když si to spoustu lidí myslí, ale i s tímhle vědomím mě překvapilo, jak moc náročný to dokáže být :D. Jsem ale nesmírně ráda, že věnuju tu hodinu a patnáct minut z celého týdne jenom sobě, svému dechu a svému tělu. 

ZDROJ JOGA DNES


PRODUKT (BEAUTY)

Jak jsem v minulém článku neměla žádný beauty produkt, tady jich s dovolením zmíním hned několik :D.

V první řadě to budou dva produkty od LUSHE - jejich naprosto božský šampón s názvem BIG. Úplně překrásně voní, pokožku hlavy příjemně masíruje a dokonce mi dost pomohl i na svědění a občasné lupy. Zároveň jsem takový objem ještě z žádného šampónu neměla. Cena je trochu vyšší, ale opravdu jsem příjemně překvapená Akorát se nelekejte, že vlasy trochu vysušší. Malý tip, pokud si nechcete hned kupovat velké balení, poproste slečny na prodejně (mají dvě pobočky v Praze), aby vám daly vzoreček a můžete ho nejdříve v klidu zkusit doma, mně samotné to moc pomohlo :).

Výsledek obrázku pro big lush


Druhým produktem je tělový kondicionér RO'S ARGAN. Ten mi přišel ještě v balíčku ke dni matek a říkala jsem si, že je to možná škoda, jelikož ten asi zrovna moc nevyužiju, že se sotva mažu normálně, ale to byl OMYL. To je něco naprosto neskutečnýho. Ta konzistence, jemnost, ale prosím vás, ta VŮNĚ? Když se jím umyju, nechci dělat nic jinýho, než si 24/7 čichat k pokožce, protože to je opravdu slast pro smysly :D. Krásně hydratuje, pokožku zanechá jemnou a hladkou a ještě jednou musím říct, že ta vůbec je jednoduše božská.

Výsledek obrázku pro ros argan lush

Sice bych se tu mohla rozpovídat na dalších pár hodin, ale ve finále bude lepší, když těmto produktům věnuji samotnou recenzi a trochu vám je přiblížím. Přirostly mi ale k srdci, takže tu nesměly chybět. Jsou to zázračné olejíčky od značky RENOVALITY. Původně jsem na ně narazila přes mojí kamarádku Alenku, která mi radila co a jak jí pomohlo na akné. Jelikož jsem používala olejíčky už dříve, hned mě to zaujalo. Napsala jsem jim, zda by mi nemohli poradit, co na moji pleť a přiložila jsem fotky. Jejich reakce byla zaprvé blesková a zadruhé neskutečně milá. Slečna mi ihned pověděla, co je pro moji pleť vhodné. Za mě jsou tedy momentálně největší zázrak Moringový olej, jojoba olej a tea tree olej ♥. Chcete o nich slyšet více? :)

Výsledek obrázku pro renovality moringový olej

MOMENT

Hned 1. května se konala Veggie Náplavka, kde jinde, než na Náplavce v Praze :D. Tahle akce mi dala tolik pozitivní energie, jako žádná jiná akce dlouho ne. Jednoduše, veganský jídlo, lidi se stejným smýšlením, krásný počasí a love in the air. Nesmírně jsem si to užila a hlavně jsem se viděla po delší době se svojí kamarádkou Káťou, se kterou jsem dříve bydlela, ještě když jsem byla v Praze. Takže to pro mě byl celkově naprosto božskej a nezapomenutelnej den ♥.




Co vás v dnešním článku zaujalo nejvíc? Budu se těšit :).

S láskou,

Vaše

SHARE:

6 komentářů

  1. To vypadá, že jsi měla požehnanej měsíííc! <3 :-)
    (Martísek)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martí, ty jsi úžasná, článek není zveřejněn ani půl hodiny a ty sis už udělala čas a přečetla si ho!? Nesmírně ti děkuju :) a měsíc to byl božskej ♥

      Vymazat
  2. Mě asi ta veggie náplavka, protože jsem na ní ještě nikdy nebyla, i když o ní pořád slýchám :(
    Jo a doufám, že se ti ten komentář zobrazí dřív než příští týden! :D
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni :DD
      Příští rok to chce napravit, pokud budeš v ČR, tak Veggie Náplavka je must :D jestli teda do tý doby tu Náplavku úplně nezavřou :D

      Vymazat
  3. "Veggie náplavka" vypadá úžasně :O ♥

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu Maddie :) já mezi spoustou veganskýho jídla, to ani jiný než úžasný bejt nemůže :D

      Vymazat

Blogger Template by pipdig