17. 6. 2018

15 věcí, který si chci připomínat každej den


Dostala jsem chuť mluvit. Říct, co cejtím. A říct to klidně celýmu světu. Teď hned. Protože jsem objevila novej pocit. Krásnej pocit. Vědomí toho, že někomu dává smysl to, co si myslím. Že mě někdo poslouchá. Co ale především, že mi někdo naslouchá. A v poslední době se těch dotyčných vyskytuje mnohem víc. Nejenom kolem mě v reálným životě, ale i skrz online svět.. Právě ten pocit mě donutil přehodnotit spoustu věcí. Uvědomit si, že mít svůj vlastní názor je v pořádku, i přesto, že se někomu nemusí líbit. Že se všema nemusím být za dobře. A že si mám přede vším jiným stát sama za sebou. 

Za poslední měsíce se mi život obrátil o 180° a já bych vám dneska ráda předala pár myšlenek, které jsem si díky nim uvědomila, utvrdila se v nich a nebo je teprve objevila. 

. . .

1) Naslouchej druhým a věnuj jim svůj čas. I když ti může přijít, že to zrovna v tu danou chvíli nemusí být přínosem pro tebe, nikdy nevíš, jak můžeš druhým ovlivnit život.

2) Ale dávej si pozor, kým se obklopuješ. Nepouštěj si do života lidi, s kterými ti není dobře, pokud nemusíš. Nauč se filtrovat, kdo ti energii dává, ne jenom bere.

3) Dělej věci, aniž bys očekával něco na zpět. Dělej věci jen tak. Z nezištných důvodů. Pro svůj dobrej pocit. Protože nikdy nevíš, kdo se zrovna dívá. 

4) KARMA is real po stopadesátý. Ať na ní věříš nebo ne, stejně tu něco takovýho je. Ať už to nazýváš karmou, smůlou, zákonem schválnosti nebo špatným dnem.

5) Možná nejdřív stokrát selžeš, ale až se ti to povede, bude to stát za to. Nic není bez práce. Nikdo se nestal úspěšným ani hubeným přes noc. Všechno si žádá čas a energii. Vytrvej a uvidíš, že nakonec uspěješ. Raději tisíckrát neuspět, než se o to nepokusit vůbec. Překonej svůj strach. 

6) Prosím, dělej co tě baví, protože pak neexistuje pojem “pracovní doba”. Strávíš svůj čas děláním něčeho, co tě baví. Svým krásným způsobem ztratíš pojem o čase a ta činnost ti nevezme energii, ale naopak dá. 

7) A když to, co tě baví, přináší hodnotu i ostatním, je to nejvíc. Protože dělat něco, co má smysl, v životě stojí za to, ne? 

8) Poděkuj svému tělu za to, jak krásně funguje. Že se ráno probudíš. Že můžeš vstát z postele, pokud můžeš. Že za tebe přes noc pracuje, zatímco odpočíváš. Že se v něm dějou takový chemický procesy, který si ani nedokážeš představit. Ale stejně je schopný ze sebe dostat maximum, i když ho kolikrát trápíme. Tak na něj mysli a dávej mu dobrý věci. Dej mu život. 

9) A poslouchej ho, protože ti vždycky podvědomě řekne, jak se máš zachovat, co je správně a co je špatně. Co máš v daný situaci udělat a co ne. 

10) Nedělej věci, které ti nedělají radost a co víc, z kterých je ti úzko. V takovým stavu totiž moc dlouho fungovat nemůžeš. Neubližuj sám sobě. 

11) Neboj se říct, co si myslíš, jak jinak ostatní zjistí, kdo jsi? Naše názory dělají to, kým jsme. Kdo jsme. A právě díky nim si tě lidi pamatují, ne díky vzhledu. Alespoň doufám :). 

12) Rozdávej lásku a energii tam, kde to cítíš a veř mi, že se ti to jednou vrátí. Nezapomínej při tom ale na bod číslo 3. 

13) Nenech se zaslepit egem. Tolikrát nám brání v tom, abychom dělali to, co doopravdy chceme. Ta tvrdohlavost, nedostupnost, pyšnost.. Rozpusť to a vnímej, co doopravdy cítíš.

14) Pokud tě něco trápí, řekni to. Pokud se ti něco líbí, řekni to. Pokud máš někoho rád, řekni mu to. Neschovávej svoje pocity, nestojí to za to. Na to je život moc krátkej, ne?

15) Ačkoli moc nemusím stará přísloví, tak "každý svého štěstí strůjcem" je a bude vždycky výstižný. Každej z nás si totiž utváří svůj život sám, tak prosím, žij, ať to stojí za to. 

.
.
.

A co je to, co si chceš každej den připomínat TY? :)
.
.
PS: Special credits mojí milovaný fotografce (a především kamarádce) Aničce za fotku ♥
PS2: Po dopsání článku mi došlo, že s tímto tématem má podvědomě co dělat i Gabča ♥



S láskou, Vaše
SHARE:

12 komentářů

  1. Napsala jsi to krásně, se všemi body souhlasím:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niki, mnohokrát děkuju, vážím si toho, že si to čteš :)

      Vymazat
  2. Ani, krásný článek! Naprosto s tím souhlasím. Hlavně s tím říkat svůj názor, mít svůj názor a že je ok mít jinej názor než ostatní. A s tím "prostě žij" se mi vybavil text písničky "Sdílím poctu českým hokejistům...":
    "A proto zejtra až půjdeš do práce,
    až zase budeš přemýšlet za co utrácet.
    Až pudeš ráno do školy s tim že je to pruda,
    a až budeš na Facebooku psát že je tu nuda.

    Vzpomeň si jak to může bejt krátký,
    Jak ztracenej život nikdy nevrátíš zpátky.
    Neztrácej čas užívej každej den,
    usmívej se,bav se splň si sen."
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, komentář od tebe vždycky tak potěší :)) s těmi názory jsem se delší dobu potýkala, ale není tu prostor na přetvářku, prostě to nejde :) a je to naprosto v pořádku, jak říkáš. Jinak ten text.. Naprosto to sdílím, podepsala bych se pod to :) Děkuju ♥

      Vymazat
  3. Nemám slov. Absolutně mi mluvíš z duše. Ale to už jsme zjistily na Blogerfestu, že jsme se prostě hledaly až jsme se našly. A tento článek to jen potvrzuje ❤️

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabčo moje, děkuju ti z celého srdce, naprosto souhlasím ♥

      Vymazat
  4. Je to napsaný naprosto přesně. Nejvíc souhlasím s bodem 8. Zdraví je prostě to nejdůležitější. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko děkuju ti :) bála jsem se, aby tento bod někdo špatně nepochopil, jelikož jsem se tam trošku rozvášnila se svojí filozofií, tak jsem opravdu ráda, že tě zrovna zaujal nejvíc :D:)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig