13. 5. 2018

BEST OF || Duben 18

Opravdu už za sebou máme čtyři měsíce? To je prosím pěkně první čtvrt rok v roce 2018. Poprvé v životě jsem ale spokojená s tím, že mám na co z těch předchozích měsíců vzpomínat. Dříve mi ten čas plynul a jediný, co se v obsahu uplynulých týdnů nacházelo, byly nesmyslný diety, cvičení a nekonečná snaha o hubnutí. Jsem opravdu vděčná, že mi to došlo a momentálně si užívám každičkej moment svýho skromnýho života. To, co mě ale za minulý měsíc bavilo nejvíc, se dozvíte právě tady.




Btw, zde jsem se snažila o jakousi "pinterestovou" fotku, ale jak můžete vidět, mám před sebou ještě hodně práce :D

CITÁT

Ztrácíme jenom to, na čem lpíme."
- B U D D H A

PÍSNIČKA


Rozhodně Logic & Marshmello s jejich neskutečným songem EVERYDAY. Musím uznat, že Marshmello má v poslední době fakt jen samý hity a Logic, toho jsem dříve moc neposlouchala, ale zjistila jsem, že je dokonce na featu v nějakejch mejch oblíbenejch písničkách, tudíž jsem ho pěkně zařadila do svýho repertoáru oblíbenejch interpretů.


 

JÍDLO

Může to být hummus, prosím? Ne, dobře, vyberu něco jinýho tedy, když jinak nedáte...

V dubnu jsem poprvé ochutnala robi maso. Nikdy jsem ho nějak nevyhledávala, ale zrovna bylo u nás v obchodě ve slevě, tak jsem si řekla why not. Vznikla z toho taková čínská směs s orestovanou cibulkou, houbami, sezamovými semínky a nudlemi z černých fazolí. A bylo to naprosto famózní!


FITNESS/CVIČENÍ


Jelikož jsem o e-booku, podle kterého momentálně cvičím, mluvila už minule, dneska to bude něco jiného.

Začala jsem trénovat stojky. Na pole dancu jsem zjistila, jak je vlastně jednoduchý udělat stojku na předloktí. Nebo, alespoň překvapivě pro mě jednoduchý :D. Začala jsem jí pak postupně zkoušet i o zeď v gymu. Měla jsem radost z každýho malýho pokroku, ale chtěla jsem se pořád posouvat dál. S přestěhováním se do domu, kde mám zahradu, se tahle možnost samozřejmě ještě rozšířila. V dubnu jsem si tedy začala ke každýmu tréninku přidávat takovou lehkou průpravičku na stojky. Kolikrát se mi i stane, že mám při cvičení ještě přebytek energie a stojky zkouším i v době, kdy mám pauzu mezi sériemi :D. Zatím opravdu zkouším, co jde a chtěla bych se postupně dostat až k tomu, že udělám stojku na místě (bez zdi) a vydržím v ní. Dříve jsem měla problém se zápěstími, ale opravdu cítím, že i těmi stojkami sílí.



A víte, co ještě? Přijde mi, že v tý stojce vypadá vaše tělo tak 300x líp, takže to je jeden z dalších mnoha důvodů, proč je trénovat :D. 



PRODUKT

Já vím, že je to možná podivný, ale chtěla jsem jednou vyměnit kosmetiku za trochu něco jinýho. Tentokrát tady zmíním tuhle pastu od Elmexu, na kterou absolutně nedám dopustit. Není to žádná reklama ani sponzorovaný post, jednoduše jsem s ní fakt spokojená a chtěla jsem jí tu vyzdvihnout. Něco přes rok jsem totiž používala pastu bez fluoridu a jaksi jsem si zoubky nekontrolovala. A co se nestalo, udělalo se mi několik kazů, moje zuby byly hodně citlivý a všechno mě bolelo. Tenhle fakt jsem zjistila až na zubní hygieně. Tam mi paní hygienistka doporučila tuhle pastu a vážení. Opravdu je skvělá. Měla jsem problémy s mezizubními kartáčky, bolely mě dásně, tekla mi z nich krev. Po tom, co jsem začala používat tuhle pastu, se to ale tak markantně změnilo, že nemůžu být vděčnější. Za mě teda všema deseti doporučuju a kdybyste jí chtěli zkusit, bývá v obchodech často v akci, tak po ní mrkněte :). 


INSTAGRAM


Dnes jsem si do oblíbenců vybrala instagram. Konkrétně instagramový profil patnáctiletého Zaka, který je vegan a žije v New Yorku. Narazila jsem na něj tak, že mi zanechal pěkný komentář u fotky. Když jsem rozklikla jeho profil, zjistila jsem, že nejenom dělá úžasný jídla, ale taky má smysluplný popisky. Líbí se mi, že chce ukazovat mladým lidem, respektive i dětem, že to jde i jinak a že na veganské stravě nestrádá. Působí na mě opravdu mile a hlavně rozumně :).




MOMENT


Těch momentů bylo díky bohu hned několik, co by stálo za zmínku. Nejvíc mi však otevřel oči meeting s osobou, která mě neskutečně inspiruje jak v business, tak normálním životě. Dotyčný mi totiž ukázal, že takhle to se mnou dál nepůjde a musím se naučit vážit si vlastní práce. O tom vám někdy ale povím víc :).


A co jste v dubnu zažili vy? Budu ráda, když mi to dáte vědět :).


S láskou,

Vaše

SHARE:

20 komentářů

  1. Taky jsem teď objevila stojku! Respektive to, že ji dokážu udělat, i když jen na předloktí. On mi totiž nikdo nikdy nedokázal vysvětlit jak na ni. Už několikrát jsem se o to na józe pokoušela a vůbec to nešlo. Pak jsem jednou šla na jinou lektorku než obvykle a najednou jsem ji udělala. Myslela jsem že se v ní neudržím, ale on to nakoned nebyl problém. Někdy člověk neví co všechno dokáže, dokud mu někdo neukáže jak na to :D

    Rozhodně se můžu přidat k doporučení elmexu. Taky jsem ho používala po doporučení zubaře a byl výborný. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Ali, a je to boží, viď?! :D Mně právě taky neskutečně překvapilo, že jsem ji hned udělala na té lekci, kde mi lektorka jenom jednou ukázala, jak na to. Ten pocit je k nezaplacení. Já jí teda dělám na předloktí o tyč nebo o zeď, ale chci se dostat k tomu, že se v ní udržím, takže to před tebou smekám. Zatím akorát přepadávám a dělám z toho most, tak postupně :D:). Přesně jak říkáš :).

      Jsem ráda, že ti taky seděl! :) Třeba tenhle tip pomůže i někomu dalšímu :).

      Vymazat
    2. Já jsem zatím taky na předloktí, to jsem tam nedopsala :D V normální se moc neudržím, protože mám slabé zápěstí. Ale jak chodím na tu jógu a snažím se posilovat, tak se to pomaličku zlepšuje.

      Vymazat
    3. Počkej, to jsem z toho taky tak pochopila :D já se neudržím ani v té na předloktí bez zdi, ale to bude asi tím, že se do ní švihám a nejdu pomalu :D a s těmi zápěstími jsme na tom stejně. Taky vidím v poslední době velký rozdíl a to jsem si myslela, že ta zápěstí budou část, která jen tak posílit nepůjde :) no, a ono všechno jde :D

      Vymazat
  2. Stojka je naprosto super, ovšem když se pokoušim o "stání na hlavě", v určitých momentech toho procesu mi vyroste druhá brada a to mýmu tělu teda podle mě moc nelichotí :D
    Písničku jsem neznala, takže super na rozšíření obzoru. Mě překvapilo, že Logic je teď v písničce Pray od Sama Smitha, protože tuhle kombinaci bych nikdy nečekala a vyšlo to moc dobře :)))
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, nebudu lhát, na tu stojku si mě přivedla i ty, jelikož si do teď pamatuju, jak jsem na tvým instagramu viděla fotku, kde jsi ve stojce na jedný ruce. Říkala jsem si, že tohle asi v životě nedokážu. A teď?! Teď se pomaličku snažim dostat i na tu jednu ruku, takže díky ti za motivaci! :D:). Jinak jo, o obličeji radši nemluvím, tělo dobrý, ale přesně, ta brada :D

      To jsem moc ráda! :) Teď je fakt on fire. Ještě doporučuju písničku "Broken people". Jo a Pray je výborná, pěkně si tam sedli! :))

      Vymazat
    2. PS: Trošku mi tahle dvojka připomíná spojení Eda Sheerana a Eminema na singlu River :D

      Vymazat
    3. Jooo! Ed a Eminem jsou přesně ono! :D

      Vymazat
  3. Já jen doplním poznatek o zubech :D. Já si dřív nečistila meziprostory mezizubním kartáčkem. Až když jsem šla na hygienu, tak mi to doporučila. Asi tři dny mi brutálně tekla krev, ale to bylo tím, že tam byl zánět dásní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to stejně, taky jsem si je začala čistit mezizubními kartáčky až po návštěvě zubní hygieny, což bylo minulej rok :). Jsem za to ale fakt ráda, protože mě zuby tolik nebolí a ještě mi přišla na tu pastu :D. A krev mi tekla takovej slušnej měsíc, než si zuby zvykly :D

      Vymazat
  4. Takéto články mam rada, je pekné obzrieť sa čo minulý mesiac priniesol :)
    Za mňa v apríli vyhráva trip po Pobaltí :)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ti! Já tyhle články mám právě taky moc ráda, tak mě těší, že to baví i ostatní :)
      Jinak super, doufám, že těch tripů teď budu mít mnohem víc!

      Vymazat
  5. Poslední dobou taky zkouším stojku, ale takhle zatím ještě nevypadá no:D. Tak se k tomu snad dopracuju:D. Jinak tu pastu mám taky strašně ráda:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niki, tohle je fakt věc tréninku, držím palce :) hlavně se nevzdávat :D
      Vážně? Supeer, trochu jsem se bála, že pasta nikoho zajímat nebude, ale zatím má úspěch :DD

      Vymazat
  6. Robi maso jsem ještě nikdy nechutnala, ale znám ho. Takže si myslím, že je na čase, abych ho také ochutnala. Děkuji za inspiraci!! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neli, já jsem tam vlastně ani pořádně nezmínila samotný to robi maso :D každopádně za mě fakt jo, výborný :) hlavně mi vyhovuje, že není ze sóji, jako většina náhražek masa :) rádo se stalo! :)

      Vymazat
  7. Robi maso bych někdy chtěla ochutnat, ale zatím jsem na ně v žádným obchodě nenarazila :D co se stojek týče, tu jsem dřív uměla, ale pak jsem spadla na hlavu a od té doby z nich mám panickou hrůzu :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem ho v Albertu, ale jinak myslím, že jedině zdravá výživa :/
      Tak to ti, Mari, naprosto rozumim :D, ale třeba to jednou budeš chtít překonat a zase to půjde :) ty strachy, co si vytváříme, jsou horší, než ten akt samotnej, bohužel :D

      Vymazat
  8. ako tak premýšľam, v dubnu som toho zažila hrozne veľa krásneho :) mala by som byť vďačná

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig