15. 4. 2018

BEST OF || Březen 18

Jeden okamžik, kterej se mnou s jistotou zůstane do konce života. Jedno obyčejný jídlo, kterým mi ale vykouzlíte tak širokej úsměv na tváři, že by se do něj vešly tři dálniční pruhy. Dvě písničky, který nejsou na prvních příčkách hitparády, ale mně zněly v uších denně. A v neposlední řadě jeden inspirativní člověk, kterej mě v tomhle měsíci bavil nejvíc. 



CITÁT

Největší výzva našeho života je být sám sebou ve světě, který se nás snaží mít všechny stejné."


PÍSNIČKA


Bože můj.. Za březen jsem si svůj aktuální playlist ve Spotify tak vytunila, že je skoro až nereálný vybrat nejoblíbenější písničku. Pojďme si dát ale dvě, který by nemusely být zase až tak profláklý. Mně však v uších hrály téměř denně.




JÍDLO

Přijde mi, že každý měsíc jím lepší a lepší jídla. To platí i v tom, že se i mě samotné daří vytvářet stále zajímavější kombinace. Nebudu se ale moc chválit a do těchto oblíbenců jsem vybrala jídla rovnou dvě. Prvním je naprosto božskej, skvělej, úžasnej a obyčejnej KOLÁČ. Jo, to já prostě můžu a když jsem objevila v malém Biu na Letné tenhle meruňkovej zázrak, kterej byl složením veganský, musela jsem ho mít. To, že stál asi 30kč, jsem něžne přehlédla. Každopádně to stálo za to, jestli něco miluju, tak jsou to meruňky. A koláče. A meruňkový koláče ♥.


Druhým je tiramisu z Loving Hutu, o kterém se dočtete níže. Upřímně jsem ale v životě lepší tiramisu neměla a to počítám i ty neveganský. Akorát mělo jedinej problém. Ten kus byl tak strašně velkej, že jsem ho jednoduše ani nedokázala dojíst :D.


PODNIK


Tento měsíc jste mě mohli nejčastěji najít právě v Loving Hutu v Praze, konkrétně v pobočce u I. P. Pavlova. Jedná se o čistě veganské bistro, kde mají jak bar, kde si vyberete jídlo na váhu dle sebe, tak dělají klasicky jídla na objednávku. Nejúžasnější na tom všem však je ta nabídka veganských dortů. Na těchto dortech nepoznáte opravdu ani minimálně, že jsou jenom z rostlinných surovin a není na nich například šlehačka z mléka nebo jiný krém. I přesto, že ještě neměli funkční wifi (to bylo možná  dobře), mi tam bylo neskutečně příjemně. To neznamená, že bych bez wifi nedokázala žít, ale když si berete notebook, abyste vyřídili emaily, je to vcelku stěžejní.

Tahle pobočka není otevřená tak dlouho, tudíž je interiér zbrusu nový, laděný do bíla a moderna. Navíc má tahle pobočka dvě patra (podobně jako Forky's v Praze, pokud to tam znáte), tudíž pokud nechcete výhled na ulici, jednoduše sejdete dolů po schodech a hned je z vás inkognito.


FITNESS/CVIČENÍ

Nechci, aby tohle byl další měsíc, kdy tu zmiňuju Pole Dance, ale ano, tentokrát to byl jediný pohyb, který jsem měla. Pokud nepočítám chození do schodů, běhání na metro a procházky se psem. Ještě pořád jsem ze sebe od únorové chřipky kompletně nedostala kašel a zároveň jsem pak podstoupila něco, po čem je dobré alespoň týden necvičit. Co to bylo, se dozvíte níže. 

Víte vy ale co?! Není to sice vyloženě cvičení, ale já si volím procházky s pejskem! Rychlá chůze, čerstvej vzduch a váš šťasnej pes, co je víc :).



INSTAGRAM

Když jsem se zamyslela nad tím, koho bych tady tentokrát mohla zmínit, utkvělo mi na mysli jedno jméno. Profil slečny, který mě poslední týdny nesmírně baví a především vidím, že má lidem co předat. Tou zmiňovanou je karolinafour. Kája (snad jí tohle oslovení nebude vadit) je vystudovaný inženýr v oboru výživy a kvality potravin. Vůbec si nepamatuju, jak jsem ji objevila, ale bylo to v době, kdy měla na instagramu přibližně do dvou tisíc "sledovatelů". Teď už to čítá něco málo přes pět tisíc a já se vůbec nedivím. Nejenom, že mě překvapilo, jak božský fotky má, ale zároveň i její recepty a především obsah pod fotkami stojí za to. Z mého pohledu je to opravdu chytrej, rozumnej člověk, kterej rozumí oboru výživy na jedničku. Kája taky k instagramu nedávno připojila i blog n e j e z b l b e. Nestačím se divit, o jakých tématech píše, protože každej článek je pro mě zajímavej. Tady se například dozvíte, jak vybrat kvalitní tyčinku mezi všemi těmi, co se tváří zdravě a tady zase něco o efektivním skladováním potravin. Rozhodně je to za mě tedy člověk, kterého stojí za to sledovat :).

A prosím vás, jsem jedná, koho fascinuje její kuchyňská výbava a prostírání!? To je prostě boží.  




MOMENT

Můj nejhezčí moment v tomto měsíci byl 22. března. Proč? Protože jsem se odhodlala a šla jsem si nechat vytetovat svoje první tetování. Bylo to vždycky něco, co jsem chtěla, ale přišlo mi to tak trochu tabu. Hlavně jsem ani sama nevěděla, co bych si vůbec vytetovat nechala. Nejsem žádný skalní fanda nějaké skupiny ani nezastávám nějaký typický styl života (teď už vlastně ano, hehe), tudíž mě opravdu nic nenapadalo. Slíbila jsem si tedy, že jestli na něj někdy půjdu, bude to něco, co mi přijde samo na mysl. Nebude to nic, co budu hodiny vybírat na internetu. Zkrátka to bude něco od srdce. Vlastně ani ne pár týdnů na to, to přišlo. Najednou jsem věděla, co chci a ten pocit byl tak silnej, že jsem si byla jistá, že je to ono & že je to správně. Tatérce jsem napsala hned druhý den, abych samu sebe aspoň do rána trochu ujistila, že to není jen krátkodobé pomatení mysli. Vtipný je, že jsem věděla ke komu chci ještě předtím, než jsem měla kérku vymyšlenou :D. A za měsíc už jsem ležela na lehátku ve studiu Inkousttattoo. Nejsem si jistá, jestli jsem si mohla vybrat líp. Tetovat jsem se nechala od obrovsky šikovné Týnky. Jsem naprosto nadšená, nelitovala jsem ani jednu vteřinu a věřím, že ani litovat nebudu. Sice to bolelo jak hovado :D, jelikož jsem si na poprvé nevybrala zrovna nejideálnější místo, ale všechno mi to za to stálo. Teď už je to navždy se mnou ♥.



(foto je pouze ilustrační)

.
.
.

Baví vás články tohoto typu?
Je nějaký bod, který vám tady chybí? Například oblíbený film nebo třeba módní kousek?

Budu moc ráda, pokud mi to dáte vědět. Mějte se krásně! :)

S láskou, Ann ♥
SHARE:

2 komentáře

  1. Tá značka VOONO vyzerá zaujímavo, myslím že už som ju niekde videla :) Krása! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to zas tak dlouho, co jsou na trhu, ale stále se rozšiřují :) děkuju ti, Moni!

      Vymazat

Blogger Template by pipdig