7. 2. 2018

Přiznání & Cesta k sebelásce /outfit post/



Jednou mi bylo prozrazeno, že bych si mohla různé životní události asociovat s věcmi. Jelikož ráda nakupuji, hned jsem to vzala za své. Prvním případem tohoto experimentu byla světle růžová košile s vyšívanými květy na zádech a vázáním v pase. Zprvu by se mohla zdát jako obyčejný kousek mého šatníku, ale ona není.. Najednou, pokaždé, když na ni pohlédnu, obléknu si jí, pocítím stejné pocity, jaké jsem měla při jejím prvním vyzkoušení. Zažili jste to někdy? 


Samozřejmě se to může stát i v negativních situacích, ale o tom to dnes nebude. Řekněme, že uděláte zkoušku, povede se vám něco v práci nebo máte jednoduše skvělý den. Chcete něco, co tu vzpomínku zvěční? Jasně, můžete si to napsat do diáře, ale když ty momentální pocity vložíte do materiální věci, vždy si to můžete jednoduše připomenout.

Funguje to?


Vážení, opravdu ano. Říkala jsem si, že to bude jen další způsob hledání výmluv, proč si něco koupit, že se mi budou akorát kupit další hadry ve skříňi. Od koupi této košile jsem si toho ale zase tolik nekoupila, každopádně většina z toho už nesla nějakej význam. Kdykoli se teď podívám na nějakej novej kousek v mým šatníku, už si ho mám s čím spojit, s čím asociovat. Není to věc, která je třeba zrovna moderní a musela jsem ji mít. Ve většině případech, haha.

Tuhle košili mám spojenou s hledáním sama sebe, s nalezením tý sebelásky, kterou všichni neustále hledáme. Přitom ji máme přímo pod nosem, jenom si ji vzít zpátky. Jako děti jsme totiž ostatní i sebe bezmezně milovali a alespoň do určitýho věku jsme neřešili, co je s náma špatně. Pojďme si to připomenout, pojďme být zase na chvíli dětmi. Podívejte se do zrcadla a pochvalte se, za cokoli! Ono se vám to všechno pomaličku vrátí a věřte mi, že to stojí za to. Každý den si ukrojte ždibíček sebelásky a uvidíte, jak se vám život začne měnit pod rukama. Z celého srdce si přeju, ať se vám to daří. Těším se zase příště.

Vaše Ann. ♥


PS: Tento outfit vznikul 3. prosince 2017 při úplňku na Vyšehradě - respektive na jeho hradbách. Omluvte proto trochu rozfoukané vlasy a stejně tak košili, která se pod sílou větru stihla zmačkat. Fotky nejsou profi, ale jak jinak je zdokonalovat, než to zkoušet dál a dál?








(Upřímně nechápu, jak se mi podařilo hodit takový výraz, ale z téhle fotky bych si asi myslela, že mám sebevědomí vyšší, než tomu doopravdy je :D)





Bunda - Stradivarius
Košile - GATE
Černé kalhoty - Stradivarius
Boty - Tally Weijl
Kabelka - Vietnamci
Náušnice - C&A
Hodinky - AliExpress
SHARE:

6 komentářů

  1. veľmi dobre viem o čom píšeš :D mám taký sveter, ku ktorému sa viažu veľmi negatívne emócie..nosím ho len preto, že bol dosť drahý :D

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viki, zbav se ho, prodej ho! :D
      Já jsem ze svýho šatníku vyházela všechno, s čím jsem si spojovala negativní emoce z nějaký zkušenosti, protože jsem je pak nosila přesně asi jen ze stejných důvodů, jako ty :D a jak se mi hned žije o poznání lépe :D

      Vymazat
  2. Haha, jsem na tom úplně stejně jako Viki. Většinou to mám spíš naopak, třeba šaty, který jsem měla na zkoušce ze který mě vyhodili pak nechci nosit na další zkoušky :D no a nebo naušnice, který jsem si jednou vzala, "aby mi to slušelo" a dostala jsem kopačky.. :D a tak jsem je musela vyhodit, protože jsem je pak prostě nenáviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, upřímně děkuju za vaše komentáře, protože to je neskutečná pecka :D
      Já s tebou úplně soucítím co se týče tohoto a jsem ráda, že jsi se toho zbavila, tak to má být! :D Snad tím teď trochu inspirujeme Viki a zbaví se toho drahýho svetru :D

      Vymazat
  3. moc pěkný outfit, ta košile je super! :) máš pravdu, člověk by si měl občas udělat radost jen tak :) a aspoň budeme mít "výmluvu", proč si takovou věc koupit :D já se takhle odměňuji třeba za zkoušky nebo za nějaké úspěchy, mám z těch věcí potom větší radost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Páji :) přesně tak, nemusí to být stále, ale určitě by člověk měl myslet v tomhle ohledu i na sebe :) a pokud se k tomu najde dobrej důvod, o to líp :D
      Naprosto ti rozumím :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig