3. 2. 2018

BEST OF || Leden 18

Oficiálně vám přeji krásný nový měsíc! S nástupem letošního roku jsem se rozhodla, že na blog kromě jídelního deníčku zařadím také své oblíbence za uplynulý měsíc. Ještě než se na to vrhneme, chtěla bych podotknout, že pokud vám tady u mě na blogu nějaký typ článků chybí, neváhejte mi o něj napsat, třeba to zrovna bude to další, co se tady objeví :).

V tomto článku se dozvíte, jakou písničku jsem poslouchala nejčastěji, na jakém místě mi bylo nejlépe, jaký jsem si oblíbila instagramový či YouTube účet a v neposlední řadě i to, co jsem zrovna četla.




CITÁT

"Je zbytečné se ptát, má-li život smysl či ne. Má takový smysl, jaký mu my sami dáme"
- SENECA

PÍSNIČKA

Musím se přiznat, že jakožto pro milovníka hudby byl pro mne tenhle bod hodně zapeklitej oříšek. Nakonec jsem však zvolila skladbu Him & I od rappera G-Eazy(ho) a mé milované Halsey. Oba dva jsem měla ráda už dříve, ale momentálně jsou už nějaký ten pátek spolu a to co z toho vzniká je přímo neskutečný. Přesně, jako je tahle skladba. Tak autentická a reálná, že z toho jde až mráz po zádech. Tenhle song jsem poslouchala prakticky pořád v prosinci a stejně tak to pokračovalo i přes celý leden. Uvidíme, kdy se mi oposlouchá, jestli vůbec..



JÍDLO

Jelikož víte, jak to mám s jídlem, vážně nevím, jestli zvládnu vybrat to nejoblíbenější. Vypadá to, že se u psaní tohoto článku ještě pěkně zapotím :D. Každopádně nejvíc jsem si pochutnala na pokrmu Mi Xao, snad jsem to napsala správně (asijské smažené nudle s křupavým seitanem polité jakousi sladko-sojovou omáčkou) v Loving Hutu na Andělu v Praze a potom určitě ve Vegg-Go, kde jsem si k obědu skládala vlastní jídlo z opravdu širokého výběru. Jejich hummus je přímo nezapomenutelný.



PODNIK/RESTAURACE

Krásně nám to navazuje na předchozí téma. K překvapení to však nebude ani jeden z výše jmenovaných, ale bude to Forky's. Je to veganské bistro, které bylo původně jenom v Brně a hodně lidí si přálo, aby začali působit také v Praze. Netrvalo to dlouho a stalo se. Forky's oficiálně otevřeli a fungují, mám ten dojem, od 26. prosince 2017 a už po jednom měsíci jsem tam sama stihla být hned několikrát. Líbí se mi jak jejich filozofie, tak samotné prostřed. A jídlo? O tom snad ani nemusím začínat. Rostlinná strava nemusí být jen o zelenině a luštěninách. Navíc propagují taky to, že nemusíte být vegan, abyste se k nim přišli najíst. Vybere si zde opravdu každý a svou nabídkou jídel jsou velice "friendly" i k celiakům. Pravděpodobně bych se dokázala rozepsat na celou stránku, ale lepší bude, když se podíváte přímo na jejich stránky



FITNESS/CVIČENÍ

Za měsíc leden jsem si nejvíce oblíbila cvičit podle e-booku, který mám doma už od léta. Nese název Sweat it to Shred it a je od mojí oblíbené youtuberky Sarah's Day. Cvičila jsem podle něho už dříve, ale teď jsem se do něj opravdu aktivně pustila a cvičím podle něj prakticky při každé návštěvě fitka. Do toho ale kombinuju i nějaké cviky a cardio navíc. Program je na 8 týdnů a přiznám se, že se mi ho ještě nepodařilo docvičit do konce. Naposledy jsem skončila u šestého týdne. Jsem v tomhle neskutečně tvrdohlavá a radši, než abych pár tréninků odflákla, to budu cvičit celé od začátku. Až se mi podaří ho dokončit, zajímala by vás celková recenze a shrnutí? :) (+fotky před a po


PRODUKT (BEAUTY)

Poprvé za svůj život jsem si dala do vody koupelovou bombu jen sama pro sebe. Já vím, pro někoho je to možná každotýdenní záležitost, ale mně to jednoduše bylo líto. Nevím, co jsem si myslela, každopádně k čemu jinýmu jsou, než abych je do té vody dala? :D. Shodou okolností mi v prosinci přišel vánoční balíček od LUSH a já jsem se konečně rozhoupala k tomu tu koupelovou bombu využít. A je to naprostá paráda :).


KNÍŽKA

Přiznám se, že jsem přes ledem neměla ani trochu volného času na čtení, proto zde zmíním knížku, kterou momentálně tahám v kabelce všude sebou, kdybych náhodou trochu toho času našla. Tou je kniha Veganův Průvodce od Karolíny Rathousové, kterou ale spíš budete znát pod pseudonymem Dewii. Knížku už jsem začala číst během vánočního volna a za mě můžu jedině doporučit. Pokud hledáte něco, kde budou pěkně sesumírovaná fakta a třeba i nějaké ty rady k veganství, je tahle knížka určitě dobrou volbou.


YouTube KANÁL

Během lednového měsíce jsme objevila účet člověka, kterého videa jsem od toho prvního shlédla absolutně všechny. Tím zmiňovaným je Dominik Novozámský, nesmírně talentovaný, inspirativní a energický člověk. Upřímně mě trochu překvapilo, že má vzhledem ke kvalitě a obsahu jeho videí tak "málo" odběratelů. Dominik mluví především o tématech osobního rozvoje, ale také například o výživě a najdete u něj i rozhovory se zajímavými osobnostmi. Upřímně si myslím, že to má rozhodně kam dotáhnout a těším se z toho, že jeho cestu můžu sledovat už teď. Zkuste si poslechnout jeden jeho podcast a sami uvidíte, o čem mluvím :). 




.
.
.

To by bylo k lednovým oblíbencům vše. Dejte mi vědět, co jste si za uplynulý měsíc oblíbili vy a co se vám z článku líbilo nejvíc. Těším se na vaše odpovědi!

Mějte úspěšný den,

Vaše Ann. ♥
SHARE:

14 komentářů

  1. Podobný koncept článku mám na blogu a čtenáři ho mají dost rádi.
    Narozeninová giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, taky ho moc ráda u ostatních čtu, je to skvělý shrnutí :)

      Vymazat
  2. Taky jsem nedávno poprvé vyzkoušela koupelovou bombu Lush a bylo to super, snad si brzy koupím další :) Zmiňovaného YouTubera vůbec neznám, je hrozně těžké najít na YouTube v té hromadě kanálů někoho nového s méně odběrateli. Je fajn na méně známé, ale přesto kvalitní, kanály upozornit :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je hezký, já už si taky brousím zuby na další :D
      Mluvíš mi z duše, chtěla bych tu vyzdvihnout především takové :) Jsem ráda, že to někdo dokáže ocenit! :)

      Vymazat
  3. Forkys i Veganův průvodce jsem si taky naprosto zamilovala:)

    Foodbymag.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Panebože, to jídlo! :D
    A s těmi koupelovými bombami to mám podobně, taky je mi vždycky hrozně líto tu bombu jen tak hodit do vany :D
    A ten citát se mi hrozně líbí :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ti! :)
      Že jo, ale!? Jsem vážně ráda, že v tomhle nejsem jediná podivná :D
      Jinak malý tip, lehce jsem proběhla blog, ale nikde jsem nenarazila na tvé jméno. Bylo by fajn ho tam napsat, pokud tedy chceš, nebo alespoň přezdívku :) ihned je to osobnější a mohu tě pak oslovit :)

      Vymazat
  5. Super článek plný inspirace. Díky za něj! :)

    https://muj-maly-sen.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář, Míšo :) a super název blogu!

      Vymazat
  6. Skvely tipy a supr inspirace, moc me tyhle clanky bavi :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek. :) To jídlo vypadá dobře :) a ten kluk je hezký :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji, Markét :)) to rozhodně je, nebudu lhát! :D Nedávno se ale oženil, takže už máme smůlu :D

      Vymazat

Blogger Template by pipdig