28. 1. 2018

Jsem vegan? Oblíbené jídlo? Recept na dobrou náladu? /Q&A/


Na instagramu jsem vás vyzvala, abyste mi položili jakoukoli otázku, která vám přijde na mysl. Nakonec jich bylo nad moje očekávání, tudíž jsem se rozhodla, že každý článek Otátky&Odpovědi bude mít v celku deset otázek. Jelikož mám tenhle formát ráda, ať už formou psanou, nebo mluvenou, rozhodla jsem se ho na blog taky zařadit. Pokud na mě máte i vy nějakou otázku, nebojte se mi ji napsat dolů do komentářů nebo na email a já vám na ní v příštím Q&A moc ráda odpovím! Jdeme se na to vrhnout.



  • Kdy jsi se začala poprvé zajímat o zdravý životní styl a proč?
Naprosto a zcela přesně mám tento den zaznamenaný v diřái, konkrétně to bylo 3.3.2014. Letos to budou už 4 roky. Byl to den, kdy jsem se rozhodla, že budu jíst zdravěji a začnu cvičit. Jednoduše už mě nebavilo být "rozkydlá" a celý dny jen sedět nebo ležet u seriálů. Chtěla jsem pro svoje tělo víc. 

  • Co říká na tvé veganství přítel? Šel do toho s tebou?
Momentálně přítele nemám, ale pokud budeme mluvit o bývalém, tak ten mě v tom plně podporuje. Sám k tomu názor nemá, protože o tom nemá dostatek informací, tudíž to ani neodsuzuje. Každopádně si stále myslí, že to je jakýsi druh omezování se, s čímž já nesouhlasím. Rozhodně nikoho ze svého okolí nenutím, ať do toho jdou se mnou, ale ráda jim ukážu, že to jde i jinak.

  • Si vegan? Prečo si do toho šla a ako sa ti to zatiaľ páčí? Čo ťa vedlo k tomuto rozhodnutiu?
Ano, jsem. Rozhodla jsem se k tomu prakticky z minuty na minutu, i když jsem si s tou myšlenkou pohrávala už nějaký rok a půl. Ten samotný impulz přišel naprosto přirozeně a sám. Jednoduše jsem si řekla, že už se nechci dál podílet na tom, co se děje. Že si určité věci nechci nadále dávat do těla.
A nemohu za to rozhodnutí být vděčnější. Ako sa mi to zatiaľ páčí? Neskutečně, jsem opravdu šťastná. 

  • Nenapadlo tě přidávat videa přímo ze cvičení? 
Pokud máš na mysli videa na instagram, tak napadlo, ale zatím jsem nevymyslela, jak by to mohlo vypadat dobře, když chodím cvičit sama. Kdyby mě měl kdo točit, asi to bude o něčem jiném :D. Každopádně mě tahle oblast rozhodně láká, ale ještě předtím bych se v ní chtěla trochu víc vzdělat.

  • Kdo je tvůj největší vzor?
Momentálně je mojí největší inspirací moje kamarádka, Marťa. Je to tak neskutečně úžasnej člověk, že se to slovy snad nedá popsat. Jinak mě inspiruje více osobností v různých oblastech. Například zpěvačka Halsey, Selena Gomez nebo i různé blogerky a youtubeři. Jednoduše lidi, kteří se nějak liší a nebojí se být sami sebou. Ráda takové lidi sleduju právě na instagramu, kde je mám všechny pohromadě.

  • Nejlepší zážitek za rok 2017?
Rok 2017 byl pro mě tak nabitej, že je vážně těžký jmenovat jeden okamžik. Byl by to ale pravděpodobně ten, kdy jsem se rozhodla, že je čas se přestat ohlížet na to, co si ostatní myslí a začít jednat tak, abych byla šťastná. S čímž se samozřejmě pojí stěhování do Prahy, což byl jeden z těch nejsilnějších zážitků. A v neposlední řadě jsem si do života "přitáhla" spoustu nových, skvělých lidí :).

  • Jaká jídla tě nejvíce baví vařit a připravovat?
Snídaně. Rozhodně snídaně! Poslední půl rok jsem si ale spíš připravovala obědy do práce, takže v této oblasti jsem se také zlepšila. Nejvíc si však vyhraju s prvním jídlem dne.

  • Co si nejraději dáváš v restauraci nebo kavárně?
Něco sladkého. Miluju sladkosti a nestydím se za to :D. Jinak upřednostňuju asijskou kuchyni a lehčí jídla, nebo cokoli s avokádem. Raw dorty, kaše, avo toast, lívance, to všechno mám nejradši. Snažím se si ale vždycky vybírat spíš to, o čem vím, že si to doma nepřipravím. Ráda taky zkouším nové kombinace chutí a nikdy nepohrdnu miskou plnou salátu nebo asijských nudlí.

  • Pořád tě vidím s pozitivní náladou, jak to děláš? Co když zrovna není dobrý den? Nějaký recept, aby špatná nálada hned přešla?
Upřímně moc děkuju! :) Vlastně mi to ani nepřijde, dříve jsem byla hodně pesimistický člověk a stále jsem si na něco stěžovala. Řekla bych, že jsem se naučila a stále se učím být vděčná a žít v přítomnosti. Když zrovna není dobrý den, nebo se mi stane něco nepříjemného, co mě pak rozladí na zbytek dne, nesnažím se ihned nahazovat úsměv a tvářit se, že je všechno v pohodě. Je v pořádku necítit se každý den sluníčkově. A právě díky těmto dnům si člověk ještě více uvědomí, kolik má věcí, za které může být vděčný. Je nesmírně důležitý se v takových dnech neutápět, ale jednoduše to nechat být. 

Za recept ale rozhodně považuju to, uvědomit si, co člověk v životě má. Uvědomit si, jaké má štěstí, že je na světě, že může existovat, dýchat, hýbat se. Ne všichni tyhle možnosti máme. Zkusit na to mít trochu větší nadhled. Radovat se z maličkostí. A především nehledat důvody, proč je něco špatně, ale hledat řešení, jak to udělat lepší. 

  • Poznávají tě tvoji fanoušci na ulici?
U této otázky jsem trochu znervózněla a zasmála se :D. Ve skutečnosti si nemyslím, že nějaké "fanoušky" mám, každopádně se mi stává, že mě lidé na ulici poznávají. Většinou mi však jen zpětně napíšou, že mě viděli tam a tam a jestli jsem to byla opravdu já. Vždy mě to moc potěší. Mám ale takový dojem, že když jsem si nedávno byla pro sushi na Andělu v Praze, slečna se na mě až moc podezřele usmívala :D. Buď jsem měla někde nějaký flek, nebo mě opravdu znala :). Je pro mě nesmírně zajímavý uvědomovat si, že na instagramu mám přes deset tisíc lidí, z čehož je největší zastoupení v Praze, kde momentálně bydlím. 



Děkuji vám za přečtení a budu se těšit na vaše další otázky :).

Mějte se krásně!

Ann. ♥
SHARE:

5 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Neli, moc ti děkuji! :) Já ti zase přeji všechno nejlepší k dnešnímu svátku :)

      Vymazat
  2. Na andělu jo? Sakra a já tě nepotkám! :))

    Vegankou ale nejsi hned od začátku, kdy jsi začala zdravě žít, nebo se pletu? Kdy ses rozhodla pro veganství? 0:-)
    Jinak moc hezký článek, Aničko. Děkuju za odpovědi.

    OdpovědětVymazat
  3. Články s odpovědmi na otázky mám moc ráda, a také mi zrovna tento pomohl se o tobě něco málo dozvědět. :)
    Jsem na tvém blogu poprvé a cítím se tu jako doma.
    Zaujalo mě, jak se zajímáš o zdravý životní styl, který teď kratší dobu také zkouším měnit a dost mě to baví! Budu ráda sledovat někoho, kdo to má stejně. :)
    Jsi velmi pozitivní člověk, to je krása.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesmírně ti děkuji za tenhle krásnej a upřímnej komentář, Nikky :)
      Jsem ráda, že jsi se něco dozvěděla a ještě více, že tě něco z mé tvorby zaujalo :)
      Rozhodně ti držím palce a budu moc ráda, pokud tu budeš se mnou! :)
      Opravdu ti z celého srdce děkuji :))

      Vymazat

Blogger Template by pipdig