29. 12. 2017

Seriálové tipy II.


Copak to tu máme? Je to tak, další článek s tipy na seriály, které dle mého názoru stojí za to. Dnes jsem pro vás vybrala takové, které nejsou ze současnosti, ale odehrávají se v minulých letech. Osobně se mi takové seriály nikdy moc nezamlouvaly, ale tyhle něčím vybočují z řady. 



Žánr: Akční / Drama / Historický / Dobrodružný
Rok: 2013
Délka epizody: 45 min

Vždy jsem byla trochu skeptická k seriálům, které mi druzí doporučovali. Vikingy mi zprvu doporučoval kamarád, který se mne neustále snažil přesvědčit, jak je to skvělé. Říkala jsem si, že to bude právě jeden z těch starých "poučných" seriálů, které moc nemusím, ale opak byl pravdou. K jeho sledování jsem došla až o dva roky později, když jsme se s přítelem rozhodovali, na co začneme koukat dále. Vikings nás tak zaujali, že jsme zvládli celou první sérii za jeden víkend.

Vikings sledují dobrodružství Ragnara Lothbroka, který byl největším hrdinou své doby. Představují výpravné převyprávění severských ság o Ragnarovi, jeho vikingských spolubojovnících, rodině a ukazují jeho nástup na pozici krále všech kmenů Vikingů. Ragnar není pouze neohroženým bojovníkem, ale zosobňuje i severské tradice spočívající v oddanosti bohům. Podle legendy totiž Ragnar není nikdo jiný, než přímý potomek Odina, vládce všech bohů a boha války a válečníků.
                                                                                                                                  Zdroj: ČSFD

Moje hodnocení:
Z mého pohledu je to opravdu dobře propracovaný a kvalitně zfilmovaný seriál, který vás okamžitě vtáhne do děje. Člověk najednou vidí, jak moc byla a je jejich kultura odlišná. Celé je to takové hodně "surové", ale svým způsobem zajímavé. Jsou scény, u kterých se mi zvedal žaludek nebo jsem přivírala oči, ale tak se pozná, že je to realistické, no ne?

Velkým plusem je (spíš pro dámy) Travis Fimmel v hlavní roli Ragnara. Je tak podivnej, až se mi to líbí. Pánové určitě najdou zalíbení zase v Lagertě, což je naprosto neskutečná postava. Silná, nezávislá žena, která ví, co chce. V mnohém bych si přála být jako ona.
Seriál má spoustu zvratů a zajímavých postav a po shlédnutí dílu vás nikdy nenechá "chladnými".  Je to taky dobrá forma odreagování se. Pokud vás to zaujalo, rozhodně dál neváhejte, stojí to za to.


Žánr: Životopisný / Krimi / Drama
Rok: 2015
Délka epizody: 57 min

Co si dát jeden seriál, který je natočen podle skutečných událostí? Nebo alespoň jeho velká část.

Pablo Escobar patřil v 80.letech 20.století k největším, nejobávanějším a nejbrutálnějším zločincům na světě, ovládal celou Kolumbii a většinovou část amerického trhu s kokainem, vydělával desítky milionů dolarů denně a dodnes nemá s ohledem na rozsah důsledků jeho činnosti v dějinách konkurenci. Dokudramatický seriál Narcos od televizní stanice Netflix precizně a chirurgicky přesně vypovídá o vzestupu a pádu bezprecedentního kokainového impéria a jeho vůdce, Pabla Escobara, jehož mnozí považují za nejvýraznější a nejbezohlednější zločinnou postavu poválečných dějin.
                                                                                                                                  Zdroj:  ČSFD

Moje hodnocení:
Abych byla upřímná, k tomuto seriálu jsem se dostala přes svojí profesorku na španělštinu. Jelikož se odehrává v Kolumbii, určitě více jak 70% mluvy všech postav je ve španělštině. Trvalo mi dlouho, než jsem se k němu odhodlala, ale byla jsem opravdu zvědavá, jak se věci s Pablem Escobarem měly. O něm samotném jsem samozřejmě slyšela už dříve, ale celý seriál, který je o jeho životě? To už musí být něco. Je to rozhodně kousek, který nebude pro každého, je hodně akční a popisný, ale jakmile se dostanete blíže, chcete vědět, co se stane dál. I přesto, že byl Pablo jeden z největších zločinců, má něco do sebe. Nad jeho nápady a inteligencí vám občas zůstane rozum stát. Pokud se tedy na chvíli chcete z roku 2017 přenést do Kolumbie a událostí 80. let, je tohle přesně pro vás.


Žánr: Fantasy / Drama / Dobrodružný
Rok: 2011
Délka epizody: 60 min

Seriál, který hýbe nejvyššími příčkami sledovanosti a hlavně oblíbenosti. Ten, který rozhodně nejde shrnout pár slovy. Co by to však bylo za tipy bez něj?

Kontinent, kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, začínají sužovat nepokoje. Všech Sedm království Západozemí - pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený starobylou Zdí, která chrání království před pronikáním temnoty - je zmítáno bojem dvou mocných rodů na život a na smrt o nadvládu nad celou říší. Zemí otřásá zrada, chtíč, intriky a nadpřirozené síly. Krvavý boj o Železný trůn, post nejvyššího vládce Sedmi království, bude mít nepředvídatelné a dalekosáhlé důsledky...
                                                                                                                                           Zdroj: ČSFD

Moje hodnocení:
Game of Thrones, neboli Hra o Trůny je jeden ze seriálů, který mě v životě nejvíce zaujal. Budu se opakovat, když řeknu, že jsem zprvu byla skeptická, protože jsem doporučení na něj slýchala ze všech stran. Byla však oprávněná. Stačilo mi jen několik dílů a už nešlo přestat. Tohle je jednoduše řečeno kulturní zážitek. Seriál, který něčím zaujme snad každou generaci. Skáče se mezi rody, kontinenty, obdobími a stejně je všechno jakýmsi záhadným způsobem krásně propojené. Každý díl vás nechá s otázkou, co bude dál. A v tom dalším díle se vždy stane něco, co byste nejméně čekali. Za mě má tenhle seriál 11 bodů z 10 a i když je v každé sérii jen +- 10 dílů, které vychází jednou ročně, ráda si na něj počkám.

SHARE:

6 komentářů

  1. Já se Hrům o trůny bráním, říkám si, že to doporučují všichni tak nepůjdu s davem, ale....už to trochu ooadlo a mě to láká čím dál víc.
    A Vikingové mě taky zaujal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako tipově bych řekla, že jsou si tyto dva seriály dost podobné. Každopádně Game of Thrones je asi trochu víc komplikovanější. Určitě můžu říct, že oba dva stojí za to, ale jestli tě láká GoT, tak tomu dej šanci :)

      Vymazat
  2. Ahooj Aničko,
    ani na jeden z tvých doporučených seriálů nekoukám, ale asi na nějaký začnu. Zatím ale nevím na jaký :-D

    Přeji Ti šťastný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nel, jedině Narcos má zatím néjméně dílů a to 10 po 3 sériích, ale z tohoto výběru to bylo pro mě asi nejtěžší tomu přijít na chuť. Za to GoT i Vikings mě vtáhly okamžitě :D. Za mě bych doporučovala určitě Game of Thrones, to je prostě takovej "must see" seriál :)

      Vymazat
  3. Game - miluju... Ale už delší dobu pokoukávám po Vikings - takže ani zkusím! Děkuji :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template by pipdig