28. 12. 2017

Jak to dopadlo s NHD výzvou? /IIFYM/


Nedávno mi k článku přibyl komentář s dotazem na to, jak vlastně dopadla NHD výzva. Pokud jste tu se mnou už nějakou dobu, tak pravděpodobně víte, oč jde. Pokud ne, můžete si přečíst tento PRVNÍ informativní článek, který jsem o výzvě sepsala a nebo TENTO u Bláni.

Jednoduše, byl to tréninkový plán + makro koučink (výpočet maker a podpora při jejich dodržování) s pár bonusy navíc. Recepty, tipy či poskytnutí rady, když bylo potřeba.


Jednalo se o stravovací způsob - flexibilní stravování, které se skrývá pod názvem IIFYM. Věřím, že dnes už jste se většina s tímto pojmem setkali. Pokud však ne, přečtěte si první článek, jak jsem psala výše nebo si to "vygooglete". 

Každopádně ve mě tento komentář vyvolal potřebu se s vámi podělit o to, jak to vlastně celé dopadlo. Tato celá výzva trvala osm týdnů, čili dva měsíce. Dělila jsem se s vámi o poznatky z každého týdne a přidávala inspiraci na zdravá jídla. Články jsem však po pátém týdnu přestala přidávat. Proč? 

Řeknu to zcela upřímně. Šla jsem do této výzvy s tím, že až ji dokončím, budu mít zázrakem o 5 kilo méně, budu vypadat lépe, budu šťastnější. Ale tohle očekávání mi nakonec podlomilo nohy. Výsledky se nedostavily takové, jaké jsem čekala a ještě naopak, jsem přibrala a poslední týdny jsem se cítila taková "oteklejší" a nafouklejší. Vtipný je, že jsem po čase zjistila, že to nejspíš bylo tréninkem. Cvičila jsem opravdu poctivě čtyřikrát do týdne a po pár týdnech už s docela těžkými váhami. Zkrátka mi to nevyhovovalo a já jsem v tu dobu neposlouchala svoje tělo. Bezmyšlenkovitě jsem se hnala za tím, abych měla co nejlepší výsledky a abych to nejvíc drtila v gymu.


Co se týče IIFYM, naprosto a zcela tento způsob stravování podporuji a nemám k němu sebemenší výtku, ale jak už jsem vám jednou psala, pro mě to není. Vždy jsem to "používala" spíš na to, abych zjistila, kolik vlastně potřebuju jíst a po nějaké době jsem opět přešla na intuitivní stravování. IIFYM mi však pomohl srovnat představu o tom, kolik toho mé tělo potřebuje. Dokonce mě bavilo i počítání a zapisování, i když to někomu může přijít jako otročina, ale abych se podle toho stravovala celý život, to ne. Je spoustu lidí, pro které je to denní chleba a já je obdivuji, že mají takovou píli a odhodlání. Pro člověka, který si však prošel nějakou poruchou příjmu potravy, to vždycky bude i tak malý strašák. Já se vlastně od té doby stravuji jen a pouze intuitivně a nemohu být spokojenější.

Na konci výzvy ještě Blanča vybírala 3 výherce, ve kterých jsem ale byla i já, juhůů! Snažila jsem se totiž se slečnami, které v tom jeli se mnou, sdílet co nejvíce tipů, triků a receptů, které jsem vymyslela. Nebylo to totiž až tak o výsledcích, jako spíš o mentálním progresu a aktivitě. Já jsem moc vděčná, že jsem si tímhle program mohla projít. Spoustu mi to dalo a hlavně ukázalo, jakou cestou se chci ubírat. Nejdůležitější poznatek je ten, že vždycky, opakuji VŽDYCKY, se snažte poslouchat, co vám říká vaše tělo!

Kdybyste měli ještě nějaké dotazy ohledně této výzvy, neváhejte se ozvat!

Přeji vám krásný den!

Ann.


SHARE:

2 komentáře

  1. IIFYM taky patří mezi věci co jsem zkoušela. Potom jsem tak nějak pochopila že v mém případě to opravdu nemá smysl a spíš mi to ještě škodí, protože mě to stresuje. Teď se musím smířit s tím že se mi asi nikdy nepodaří dostat se z toho přejídání. Sráží mě v tom i okolí, takže žádná snaha to zvládnout není proti tomu dost silná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala, jakmile má člověk nějakou PPP, je to buď a nebo. Také mě to asi v určitých chvílích stresovalo. S touhle myšlenkou se ale rozhodně nesmiřuj, stojí za to bojovat! Vím, že je to náročné, když nemáš podporu v okolí, také jsem se z toho musela dostat sama, ale jakmile to jednou porazíš, stáváš se na jednou mnohem silnější. V příštích dnech vyjde článek na tohle téma, tak doufám, že tam najdeš něco, co ti alespoň malinko pomůže :).
      Držím palce!

      Vymazat

Blogger Template by pipdig