26. 12. 2017

Food Diary || Listopad 17


Jelikož jsem poslední jídelní deníček vzala trochu vážnějšího formou, tentokrát to maličko odlehčíme. Momentálně už žiju čtvrtým měsícem v Praze. Není to tak dávno, co jsem se tady s vámi radila, jestli do Prahy dojíždět, nebo se tam přestěhovat. Nakonec vyhrálo stěhování a tohle rozhodnutí mi přímo změnilo život.


Logicky se to podepsalo i na velké části mého života, jídle. Není to tak, že by jídlo bylo jediná věc, na kterou celý den myslím, ale dříve jsem se mu věnovala opravdu dost. Ať už to bylo vymýšlení různých receptů, zdobení talířů, samotné focení nebo různé recenze. Jednoduše jsem jím trávila dost mého času. Ten mi ale najednou zabrala práce na plný úvazek a zimní "světlo". Čili to šlo s mým vymýšlením a focením pěkně z kopce. Já jsem za to ale upřímně vděčná, protože mi to hodně ukázalo.

To, že bydlím sama, mi také dává spoustu jiných možností. Mám svoje skříňky, svojí poličku v lednici a nikdo mi tam žádné jiné věci nedává. Je tam jenom to, co si sama koupím. A víte co? Je to nejvíc skvělý! Konečně jsem dospěla k tomu, že sním jenom to, co si koupím. Doma jsem často mívala problémy s tím, že zbytek rodiny kupoval spoustu nezdravých a ne zrovna dvakrát dobrých věcí. Ono si člověk lehce řekne, "tak to nejez", ale realita je jiná. Když pak přijdete hladoví domů, no, pravděpodobně to znáte..

Je to jedna z věcí, po které jsem toužila (mít v lednici jen to, co chci). I když se to zdá jako maličkost, tak to vážně funguje. Když teď přijedu domu na víkend, nakoupím si "to svoje" a na zbytek nesahám, protože už jsem si na to jednoduše navykla. 

Nebudu vám ale říkat, že mi to focení občas nechybí. Ono to bude hned jiný, až skončím se svojí praxí (což už se blíží, juhů). Už to ale nebude ani stejný, jako dřív. Myslím si, že teď mám toho mnohem víc, co vám mohu říct a třeba i předat. Možná se mi to jen zdá, ale rozhodně je to něco, co chci dělat i dál. Každopádně nebojte, na food deníčky nezanevřu. Tenhle formát mě dost baví a podle návštěvnosti i vás, za což jsem moc vděčná! ♥


Lívance se super potravinou camu camu & PB&Jelly náplní - RECEPT


Vegan extra čokoládový mugcake - RECEPT

Lívance se super potravinou camu camu  - RECEPT

Proteinové čoko lívance

Proteinové muffiny s lesním ovocem (recept brzy)


Návštěva Ramen Kitchen Baru v Praze

Açaí Bowl - RECEPT

Chléb se slunečnicovým semínkem pomazaný PB&Jelly s osmahnutým ovocem

Bruschetta z Budapešti 
SHARE:

6 komentářů

  1. Mňáám.. Všechny jídla vypadají úžasně :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Ta jídla vypadají dokonale :O plnou ledničku nezdravých jídel znám moc dobře, celkem se těším, až si budu nakupovat jednou do své ledničky :D :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, moc děkuju! :) vážně to zabírá, hlavně psychicky :D:)

      Vymazat
  3. Ja som sa do Prahy prisťahovala začiatkom októbra. Myslela som si, že svoje stravovanie zmením aspoň o kúsoček ale nejako sa v tom topím ešte viac ako pred tým. Obdivujem tvoje umenie s jedlom, jednoznačný foodporn. Celkom ma to inšpirovalo a po tom, ako vyprázdnim chladničku od zásob čo som si priniesla zo Slovenska sa pustím do zdravej stravy. Bolo by aj na čase :D Ďakujem ti za tento článok ♥ Veľmi sa mi tvoj blog páči a určite sem budem chodiť častejšie.
    S pozdravom, Kristyn Marama

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně Kristý, v Praze je na druhou stranu dostupné snad úplně všechno, takže chápu, že v některých oblastech je to horší a člověka to občas snadno zláká. Moc ti děkuju :). To mě teda ale nesmírně těší! Držím ti palce :) já měla s těmi zásobami vždy problém, že jsem mezitím dokoupila další "hlouposti", ale věřím, že to zmákneš :)
      Já děkuji za komentář a pochvalu! ♥ Moc jsi mě potěšila a budu se na tebe příště těšit :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig