11. 9. 2017

Finding Myself


Ž I J U! 

To jak z hlediska toho, že jsem se vám dlouho neozvala s nějakým updatem ze života, ale především jsem konečně začala žít život, v jakém jsem šťastná a spokojená! Momentálně se mi toho v životě děje tolik, že nevím, co dřív, ale nebojte, všechno vám hezky postupně povím, protože to opravdu stojí za to.


Jsem nesmírně vděčná za rozhodnutí přestěhovat se do Prahy, jelikož mi to kompletně a doslova změnilo část života. Odešla jsem ze svý růžový komfortní zóny, kde jsem se popravdě až tak komfortně necítila a přešla jsem do spolubydlení do velkého bytu, kde je momentálně šest lidí. I tak se zde ale cítím naprosto v klidu, volná a svobodná. Neříkám, že jsem se doma cítila špatně, ale tady jsem úplně a zcela sama na sebe, s novými lidmi, v novém prostředí. 

Začala jsem chodit na praxi (do práce), na které trávím 8-8,5 hodiny denně. Zatím toho po ní už moc nestíhám, ale jsem teprve na začátku a ještě do tohoto pátku jsem neměla komplet nastěhováno a vystěhováno, takže to pochopitelně bylo náročnější. Člověk by ale řekl, že když už se stěhuju potřetí, budu mít nějaké zkušenosti, ale pokaždé mi to přijde jako poprvé. Navíc je to o to těžší, když se stěhujete někam jenom na půl. Jsem typ člověka, který nejlíp potřebuje všechny věci u sebe. Když ale vidím, kolik jsem si sem navezla oblečení, jídla a dalších ne až tak potřebných věcí, nemůžu se dočkat, až mi přijde od Marti (@inkoustovatecka) kniha Minimalismus a já se do toho budu moci opřít. Můj plán je při stěhování zpět (jestli a až se bude konat) přijet s o polovinu méně věcí. Hodně oblečení chci prodat, spoustu jídla konečně spotřebovat. 

Paradoxně jsem ale tenhle týden přes nabitej program čas na jídlo moc neměla a popravdě většinou ani chuť, či hlad. Jsem nabitá energií a šťastná. Tak šťastná!..

Všechno tady beru tak nějak s větším nadhledem, směju se sama sobě, když se například rozhodnu namísto jet metrem, kterým by mi cesta trvala pouhých 6 minut, jet tramvají, protože se chci kochat Prahou. Nakonec po dvaceti minutovém kochání zjistím, že jsem jela úplně na druhou stranu Prahy a cesta zpět mi bude trvat minimálně hodinu. Vystoupila jsem na zastávce, u které jsem viděla večerku, jelikož jsem měla neskutečný hlad. Zaběhla jsem si tam pro rohlík a šunku, poděkovala pánovi za to, že jsem díky němu neumřela hlady a popřála mu, ať se mu daří. Poté jsem našla cestu zpět a zjistila, že celkově mi to zabere dvě hodiny. Mé staré já by se rozčilovalo, nadávalo si a bručelo nad tím, kolik času jsem ztratila díky svojí hlouposti. Nyní mám ale úplně jinej mindset (myšlení) a naopak to beru jako pozitivní věc. Druhý den jsem si zajela už jenom o jednu zastávku, takže jsem na sebe byla skoro až pyšná :D.

.

Jsem vděčná, vděčná za maličkosti, vděčná za všechno, co se v mém životě děje. Snažím se myslet na dobré věci a ty k sobě také přitahovat. A světě div se, ono to vážně funguje. Učím se mít ráda, myslet v určitých situacích hlavně sama na sebe a také se chovat správně, jak to jen jde. Být upřímná, mluvit o tom, co chci, zkrátka věci, které by měly být samozřejmostí, ale z našeho světa mnohdy vymizely.

 Učím se být šťastná a přeju to i každému jednomu z vás, co tohle čtete! ♥

Posílám vám spoustu lásky a děkuju i za to, že vás mám, protože bez toho by to nešlo :).

Ann.
SHARE:

4 komentáře

  1. Jsem ráda, že jsi takhle šťastná, z toho článku fakt úplně sálá energie. Jinak na tu regulaci věcí se taky chystám, nejen proto, že bych chtěla odjet na erasmus, ale protože mám doma 3 obrovský tašky věcí, který neviděly světlo světla několik let a vždycky kus odnesu někam do azyláče a kus prodám a jinak to tam dál obstojně leží. Tak snad nebudu líná a nějak se do toho pustím :D a tu knížku si asi pořídím taky!
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti z celého srdce, Deni :)
      Já to mám stejně, také bych chtěla vyrazit a momentálně si nedokážu představit, jak bych to s tolika věcmi zvládla :D
      S těmi věcmi stejně tak, válí se mi v pokoji tři gigantický IKEA tašky plný oblečení, který jsem se snažila prodat, některý třeba už pár let, ale už mě to nebaví, tažke to taky postupně třídím a dávám spíš na charitu :)
      Na únor je plán ale jasnej, hnout s tím, co to půjde! :D
      Ještě jsem se do ní nepustila, ale věřím, že je skvělá :)

      Vymazat
  2. Je skvělé, že jsi šťastná. Tak by to mělo být. :) Být spokojená s tím, kde jsem a co prožívám, být šťastná s maličkostí.:)


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kate, mockrát děkuji :) přesně tak, jak píšeš, hlavně žít tady a teď :)

      Vymazat

Blogger Template by pipdig