6. 9. 2017

Camu Camu lívance



Slyšeli jste někdy o super potravině pod názvem Camu camu? Já se přiznám, že až do nedávna jsem o ní neměla tušení. A to i přesto, že v mém šuplíčku s dobrotami to vypadá, jako bych měla seznam super potravin od A až do Z :D. Očividně mi tam ale Camu camu chyběla. 


Nejvíce mě překvapilo, že je to údajně potravina s nejvyšším obsahem vitamínu C na světě. Přitom jsem ještě měsíc zpátky nevěděla, že vůbec existuje. Co mě ale překvapilo nejvíc, byla její chuť. Ne všechny super zdravé věci chutnají skvěle, co si budeme povídat, ale Camu camu je vážně slaďoučká a příjemná. Jediné, co je trochu odrazující je cena, která se při BIO kvalitě pohybuje od 400Kč výš, ale věřím, že se dá vždycky chytit někde ve slevě :). Osobně jsem vděčná, že můžu tyto potraviny zkoušet a i přesto, že jsou trochu dražší a vím, že bych nad koupí váhala. Vím, že ne všichni mají tu možnost a proto poté přichází další skutečnost, za kterou jsem moc ráda, a to je ta, že se s vámi o své zkušenosti můžu dělit :). Protože když si sama něco kupuji, zajímají mě především recenze ostatních.

Camu Camu si dávám například do ovesné kaše, ale už se těším, až jí vyzkouším například v energy kuličkách. Tentokrát jsem však zvolila lívance a neudělala jsem špatně. Chutnaly naprosto božsky!


SUROVINY
30g špaldové celozrnné  mouky
10g jablečného pyré
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička prášku Camu Camu
1 vejce
Mléko/voda na doředění

POSTUP
Všechny suroviny spolu smícháme, doředíme mlékem či vodou do husté konzistence a těsto necháme chvíli odstát. Mezitím si připravíme pánev, na které rozpálíme lžičku kokosového oleje, či lívance pečeme na sucho na nepřilnavé pánvi. Smažíme z obou stran do zlatova a nejlépe během pečení pánev přikryjeme pokličkou, aby nám lívanečky nabobtnaly. Poté už je můžeme dochutit čímkoli, například marmeládou či oříškovým máslem, doplnit ovocem a můžeme se do nich pustit.

Já jsem zvolila kombinaci meruňkové marmelády, mraženého ovoce a jablíčku na skořici.

Dobrou chuť! ♥

SHARE:

9 komentářů

  1. Lívance vypadají super :) Jenom by možná chtělo upřesnit, co vlastně to "Camu Camu" je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc :) a rozhodně souhlasím, představím ji v článku o superpotravinách :)

      Vymazat
  2. Moc krásné lívanečky i fotky :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. No tak tohle je fakt foodporn!
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Aničko, zajímalo by mě (a určitě nejsem jediná), jak vlastně dopadla NHD výzva? Nějak se o tom přestalo mluvit a je to myslím škoda :) Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, na tvůj popud článek už chystám, takže všechno bude :)
      Moc děkuji za zájem a co nevidět dám vědět :)
      Také se měj krásně!

      Vymazat
    2. Ahoj, článek jsem včera přidala, tak si můžeš jít přečíst, jak to všechno vlastně bylo :)
      http://www.forbetterme.cz/2017/12/jak-to-dopadlo-s-nhd-vyzvou-iifym.html

      Vymazat

Blogger Template by pipdig